søndag 22. september 2013

En smakebit på søndag- Honningkrukken /Oslo turen

En smakebit på søndag
Honningkrukken av Gert Nygårdshaug 

Foto: Flukten fra virkeligheten
Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Denne søndagen har virkelig kommet brått på. Var på arbeid i går, så jeg har litt lørdags følelse idag. Må da si jeg elsker å være vikar for biblioteket, er jo så koselig å fin jobb. Særlig møter man på mange herlige mennesker og man blir stadig utfordret på nye ting. 

Har også tenkt hele morgenen jeg skulle gå inn å lage søndagens innlegg, men så måtte jeg bare titte litt på visittkort til bloggen min på nett, og der ble jeg sittende å trykke. Veldig gøy, men vanskelig for å bestemme meg for hvordan kortet skal se ut, skrift typer, og det verste er fargevalg på både skrift og bakgrunn. Når jeg hadde bestemt meg for ett, fant jeg ut at det var litt i dyreste laget, så enten må jeg gjøre det enklere eller så må jeg bare slå til. Litt nysgjerrig på hvor dere kjøper disse kortene?


Igår begynte jeg på lesesirkel boken hos  Anettesbokboble. Boken skal jo ikke skrives om før i November, men siden jeg ikke har fått den første ennå, så koser jeg meg med denne imens. 

Dette er mitt første møte med forfatteren Gert Nygårdshaugs bøker. Var da å så på bokfestivalen når han og Jørn Lier Horst satt å snakket om sitt forfatterskap og deres nye utkommende bøker. Veldig koselig, og litt morsomme var de jo begge to (Nesten det eneste jeg rakk under hele bokfestivalen). Bildet jeg tok ble da ikke så bra, siden det var så mørkt, men men koselig var det. 


Koste meg utrolig mye i Oslo. Var både morsomt og koselig å få prate og møte dere herlige bokbloggere. traff til og med noen nye. Gleder meg veldig til neste år! Var veldig avslappende treff, og jeg synes det var bra det var så mye mingling tid i år. Men det beste er at det er rom for at vi er forskjellige på treffet, det er liksom greit hvis ikke du er den beste mingleren der, du blir tatt godt imot allikevel. 

Kom da hjem med bare to nye kjøpte bøker, men hadde en haug av bøker fra bokbloggertreffet, så jeg ble veldig fornøyd. Skal da huske til neste år å være både frisk og rask, også tror jeg må komme meg til Oslo litt tidligere, så jeg får deltatt på litt mer på bokfestivalen også. Tusen takk for super dag alle sammen!

Jeg leser på den første krim boken av Nygårdshaug, "Honningkrukken". den er foreløpig veldig spennende og det er ikke akkurat ett minus at hovedpersonen Fredric Drum er i Frankrike å havner i trøbbel, og i trøbbel er han. Hvordan det går med han videre på turen er jeg spent på. Vin er han ihvertfall glad i. 


Foto/Tekst: Cappelen Damm
Forlaget sier om boken:

Honningkrukken er den første boken i krimserien om gastronomen og hobbyarkeologen Fredric Drum og kriminaletterforsker Skarphedin Olsen.

Fredric Drum befinner seg i et av Frankrikes mest tradisjonsrike vindistrikter, St. Emilion, for å kjøpe opp vin til den lille Oslo-restauranten han er medeier i. Uforvarende vikles han gradvis inn i et forsvinningsmysterium – syv mennesker fra byen er blitt borte, antagelig drept, i løpet av de siste månedene. Og mye tyder på at Fredric skal bli det åttende offer…Her kommer smakebiten:

En svær seng stod midt i rommet. Oppe i denne sengen, under et laken, lå to mennesker og klamret seg til hverandre. Likbleke av redsel (side 45). Ønsker alle en god søndag!
16 kommentarer:

 1. Den boken var ny för mig. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 2. Jeg har kjøpt Honningkrukken med tanke på at den skal leses i lesesirkelen til Anette, ser frem til å stifte bekjentskap med forfatteren! Har også planer om å skaffe meg visittkort så om du vet hvor jeg kan bestille så er jeg veldig takknemlig for det. Kjekt at du koste deg på bokbloggertreffet og jeg satser på at jeg får til å reise neste år. Tusen takk for smakebiten:-) Klem

  SvarSlett
 3. Låter spännande. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Jeg tenkte også å bli med på denne boken i november, men har ikke kommet så langt som å skaffe meg den. Eventuelt kan jeg sikkert låne den på biblioteket :)

  Jeg har også vært inne på tanken om visittkort så finner du en god side å bestille fra så si gjerne i fra!

  SvarSlett
 5. Ewa K,værsegod:)

  Beathesbokhylle, ikke dum den lesesirkelen som får oss til å prøve oss på ny forfatter:)Går raskt å lese da, er kommet godt igang:) Gleder meg til å skrive om den.

  Visittkortet jeg endte opp med å bestille ble fra denne siden: http://www.vistaprint.no .Har godt utvalg. Valgte ett kort med et tre formet med sommerfugler på, som jeg syntes var fint. Gleder meg til de kommer i posten! Ble på ca 400- 500 kr, så det kosta litt:) Må huske å plusse på moms (25% av prisen), frakt(ca 89) og kanskje toll (Kanskje 100 - 150). Vet da ikke om det finnes andre gode plasser. Er litt ny verden for meg, men jeg fant mange fine her. Har andre tips på sider, er det bare å rope ut?

  Monika, veldig spennende, ingenting henger helt sammen ennå. Håper å finne ut etterhvert. Ihvertfall er dette kosekrim:)

  Birthe, min er lånt på biblioteket:) Håper du får tak i den, blir morsomt å lese anmeldelsene etterpå:) Har skrevet over, hvor jeg fant mine visittkort:) Men om siden er god vites ikke, likte utvalget. Men det koster litt da:)


  SvarSlett
 6. Skjønner at dette bokbloggtreffet ga mersmak, og ser at behovet for visittkort dukker opp flere steder. Jeg har lest det meste av Gert Nygårdshaug, men får ikke helt grep på ham. Ser at jeg gir de fleste bøkene en 4`er, men han får så mye skryt så derfor fortsatte jeg å lese meg gjennom alle bøkene hans i håp om å lære å like ham. Det hjelper i alle fall godt på å ha truffet forfatteren :)

  SvarSlett
 7. Jag har läst en annan av honom, och gillade den inte, men är sugen på att prova den här serien ändå. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Takk for interessant innlegg og spennende smakebit! :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Jag har inte ännu skaffat mig bloggvisitkort. Kanske det skulle vara bra att ha?

  SvarSlett
 10. Tenkte først at dette ikke er en bok for meg,men...smakebiten overbeviste! :) God søndag:)

  SvarSlett
 11. Mannen min designet visitkortet mitt og så fikk jeg tykket det hos Vistaprint. Det er et fint sted å lage kort :-)
  Gert Nygårdshaug står på leselisten min, men foreløpig har jeg ikke kommet i gang. Jeg har spesielt lyst til å lese trilogien med Mengele Zoo. Jeg har tatt med meg hjem novellesamlingen Solfioler av Nygårdshaug, så kanskje det kan bli en myk begynnelse :-)
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 12. Eg bestillte mine hjå Vistaprint, og endte sikkert på 400,- til slutt. Det var veldig mykje fine design der:-)

  SvarSlett
 13. Ja det er mange valg å t aogså ang visittkort. :) Og Honningkrukken er da bare galematias av en artig bok haha..:) Kos dæ

  SvarSlett
 14. Dette var den første boka jeg leste av Nygårdshaug og, men det er lenge sida, trulig en gang i forrige århundre ;o) Har lest mange andre av bøkene hans etter det, asså!

  SvarSlett
 15. Har bare en novellesamling av han, og den fikk jeg ikke tak på. La den bort og så får jeg se om jeg liker den bedre en annen gang. Men det er kanskje noe annet med romanene hans. Uansett, takk for smakebiten.

  SvarSlett