søndag 1. september 2013

En smakebit på søndag - Gregor i underlandet

En smakebit på søndag
Gregor i underlandet av Suzanne Collins

Foto: Flukten fra virkeligheten
Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Idag er det en herlig inne søndag! Skal kose meg max med bøkene i dag, og med så mange tykke bøker på hånden mangler jeg ikke på lesestoff. Har da idag tyvstartet på neste bok i samlingen min fra biblioteket: Gregor i underlandet av Suzanne Collins. Ikke like tykk som de andre bøkene, men god lesning ved siden av de. Forfatteren av boken er den samme som har skrevet Dødslekene. Gleder meg til å komme dypere inn i denne barneboken (Passer for de mellom 6 - 13 år), for jeg er bare på de første sidene og Gregor og lillesøsteren er havnet i underverden gjennom ett hull på vaskeriet. Hvem hadde trodd vaskeriet kunne være en så spennende plass, men en hemmelige inngang til en ny og spennende plass? Imorgen kommer den andre boken ut Gregor og baneprofetien. Faller denne i smak, skal jeg kaste meg over den også. 

Foto/Tekst: Gyldendal Forlag
Forlaget skriver om boken:


Fra Dødslekene til en ukjent verden under New York. Ny fantasyserie av Suzanne Collins. Spenning, grøss og humor i herlig blanding.

Elleve år gamle Gregor og lillesøsteren Boots bor i en leiegård i New York. En dag han skal passe Boots, forsvinner hun gjennom en åpning i vaskekjelleren. Gregor kaster seg etter og faller ... og faller. Til slutt havner han i det mørke Underlandet, en verden befolket av enorme edderkopper, flaggermus, kakerlakker, rotter og bleke mennesker med lilla øyne. En verden som, viser det seg, bare har ventet på at søskenparet skal komme. Gregor er nemlig omtalt som kriger i en gammel profeti, og Boots er prinsessen alle kakerlakkene tilber. I det mørke, fremmede landet råder fiendskap mellom innbyggerne. En krig er nært forestående. Underlandets skjebne hviler i søsknenes hender, men Gregor har bare ett ønske: Å komme seg hjem igjen. Men da han får vite at den forsvunne pappaen sitter fengslet der nede, skjønner han at han må bli og kjempe. Det han ikke vet, er at denne kampen skal komme til å forandre både ham og Underlandet for bestandig.

Gregor i Underlandet er den første bok av fem i den fantastiske fantasyserien UNDERLAND-KRØNIKEN - Dødslekene-forfatter Suzanne Collins debutroman.


Her kommer smakebiten:

Her skal dere få høre litt om underlandets menneske by:

De sto med utsikt over en dal full av de vakreste bygningene Gregor noen gang hadde sett. New York var kjent for sin arkitektur, for elegante leiegårder, svimlende skyskrapere og imponerende museer, men sammenlignet med Regalia fortonte New York seg som et sted hvor noen bare hadde stablet sammen en masse kasser av ulike former og størrelser.
   Alle bygningene i Regalia hadde en nydelig røykgrå farge som gjorde at de virket drømmeaktige. De så ut som de hadde vokst rett opp av bakken og ikke var lagd av mennesker (Side 45).


Ønsker alle en riktig fin søndag!17 kommentarer:

 1. Takk for kjempefin smakebit, og beskrivelse av Underlandet. Passer denne boken for gutt 12 år? Kos deg inne i ruskeværet, i Bergen bøtter det ned mer enn vanlig, men her dufter det nybakt plommekake,så vi koser oss max :)

  SvarSlett
 2. Så koselig du likte smakebiten Tine:) Passer godt for en gutt på 12 år, tror den er beregnet for de mellom 6 - 13 år:) Takk takk, skal kose meg! Håper du også gjør det, er jo litt godt når det regner, og med plommekake i hus kan det jo ikke være så ille innendørs.Det hørtes utrolig godt ut! Her er det overskyet, men solen titter fram imellom. Ha en fin søndag videre!:)

  SvarSlett
 3. Får se om jag ger mig på dessa också någon gång, det beror lite på vad jag kommer att tycka om Hungerspelen, som jag fortfarande inte läst.

  SvarSlett
 4. Høh,dette har gått meg hus forbi, må undersøkes! :) Flott smakebit :)

  SvarSlett
 5. Jag måste läsa hungerspelen snart! Dessutom har jag lust att läsa om Gregor också. Tack för smakebiten :)

  SvarSlett
 6. Denne har jeg ikke hørt om så tusen takk for både smakebit og boktips,Isabella! Her blir det baking av sjokoladekake etter sterkt ønske fra eldste sønnen i huset. Ha en fin søndag videre. Klem

  SvarSlett
 7. Sugen på denna! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Denna ska jag läsa snart. Tack för påminnelsen!

  SvarSlett
 9. De här är vi lite nyfikna på, flera av oss i familjen ;-)

  SvarSlett
 10. Den här serien är jag nyfiken på. Jag har ju läst Hungerspelen. tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Så spennende!! Ikke umulig at jeg leser denne etter hvert :)

  SvarSlett
 12. Jeg leste om The Underland Chronicles da jeg holdt på med The Hunger Games og synes serien virket bra - takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 13. Takk for smakebiten. Fint med boktips som også kan leses av yngre lesere.

  SvarSlett
 14. Den låter spännande. Kanske jag ska ta och läsa den någon gång när jag har tröttnat på vuxen böcker:). Tack för smakebiten.

  SvarSlett
 15. Nu när jag har läst Hungerspelen, börjar jag bli lite nyfiken på denna serie :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 16. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett