mandag 23. september 2013

Forberedelse til Bokbloggerprisen 2013 - Del 1

Forberedelse til Bokbloggerprisen 2013 - Del 1

I September 2014, skal bokbloggerne dele ut bokbloggerprisen til en Norsk forfatter som har skrevet bøker i 2013. I den forbindelse skal Norske forfattere nomineres innen den 1. Januar av Norske bokbloggere, og før nominasjonslisten skal skrives, skal jeg lese noen bøker av Norske forfattere. I dette innlegget skal du få en oversikt over de bøkene jeg har lest hittil og skal snart lese. Hvilke bøker som kan leses kan du få en oversikt over: HER. I Neste Del 2, som jeg kommer til å skrive i Desember får du en litt mer utfylt liste, siden jeg enda ikke har rukket å lese så alt for mange bøker ennå. Har du lyst å lage en oversikt, så husk å link innlegg til Rose-Maries Litteratur- og filmblogg, der kan du også se andres leselister.

Foto: Aschehoug Forlag

Bokanmeldelsen kan du lese: HER
Foto: Cappelen Damm

Bokanmeldelse kan du lese: HER
Foto: Gyldendal Forlag
Bokanmeldelse kan du lese: HER

Foto: Bokelskere.no

Bokanmeldelse kan du lese: HER
Foto: Aschehoug Forlag
Bokanmeldelse kan du lese: HER

Foto: Gyldendal Forlag

Bokomtale kommer!

Skal leses snart:

Her kommer forslag på to bøker jeg har planer om å lese. Begge bøkene har jeg lånt nettopp på biblioteket.

Foto/Tekst: Cappelen Damm
Forlaget sier om boken:

Livet er en dans på kaker! 
Det mener iallfall Maia, som driver kafé på Grønland. Kjæresten Victor arbeider for FN og UD, og reiser mye. Han mener Maia er uforsvarlig sorgløs og har stort rom for forbedring. De bor sammen i Victors kjempeleilighet på Frogner, der Maia ikke føler seg riktig hjemme.
Lisen er for det meste en snill og forsiktig barneskolelærer. Hun forguder sin mann, Lars. Som kunstner må han stadig hente inspirasjon om natten, for eksempel i andre kvinners senger.

Isabella er en travel forretningskvinne med sans for glitter og stas – samt bemidlede menn. Da hun blir dumpet av forloveden, zoologen Carl Philip, blir hun besatt av tanken på hevn. Maia og Lisen tror hun har fått sammenbrudd og prøver å hjelpe.
Men alt går ikke helt etter planen, og flere enn Maia, Lisen og Isabella blir viklet inn i stadig nye floker – blant annet Victors veslevoksne datter, en velkjent eksentrisk dekoratør, en kunstmaler i rød sportsbil og en liten hund i Burberryfrakk …Foto/Tekst: Gyldendal Forlag
Forlaget sier om boken:

Å holde pusten er en roman om å få besøk fra barnevernet, om å ha en kjæreste som ligner på en firfisle, og venner som lever i en annen virkelighet. Det handler om å ha en mor som er syk, en far i Kristiansand, en lillesøster som ikke vil på skolen. Å holde pusten er en historie om en seksten år gammel jente. Det handler om å være barn, og om å holde på å bli voksen. Men mest av alt handler det om å holde ut. Holde fast. Og holde sine egne folk samlet.


Ønsker alle en fin mandag!


2 kommentarer:

  1. Flott innlegg,Isabella:-)Så fint at du tok med de du hadde planer om å lese også,og link til oversikten over hvilke bøker som er gitt ut i år av norske forfattere. Tenkte at jeg skulle ta listen for meg og få lest de som jeg har liggende i første omgang,så får jeg ta det litt som det kommer. "Den beste sommeren" har jeg liggende og Siri Østli boken kunne jeg tenkt meg å lese.

    SvarSlett
  2. Aa holde pusten haade jeg tenkt aa ta med meg paa reisen, men fikk for mye vekt i kofferten.. Maa vel basere meg paa andres uttalser da, saa kan jeg kanskje be om en pdf-fil utpaa hosten hvis det virker som verdt det.. Jeg har med Fugletribunalet da, og har lest Jordtaarer, og skal lese en annen norsk krimdebutant som jeg har med.. (noe med en engel henger i et tre...) Ha en fin dag.:)

    SvarSlett