lørdag 19. januar 2013

Mine utfordringer i 2013

Mine utfordringer i 2013

Elsker utfordringer! Så morsomt på slutten av året å se hva man har fått til, også er det jo litt godt å ha noe å strekke seg etter iløpet av året. Men det er ikke for meg det viktigste å nå målene mine, men å delta. Å lese og blogge skal alltid være noe positivt og hyggelig. Ikke stressende og negativt, så mål som ikke blir nådd er helt greit. I år tenkte jeg at jeg skulle ikke kaste meg over like mange utfordringer som i 2012, siden jeg skal studere mye på siden og det da ikke kommer å bli like mange bøker lest som tidligere eller innlegg skrevet  på bloggen min. Men så begynte jeg å tenke hvilke utfordringer jeg ville ha med, og da ble det jo ikke mindre en det jeg hadde ifjor, så slik ble det med den saken, hehe. Her er utfordringene min:


100 Bøker i åretKaster meg med på utfordringen om å lese 100 Bøker i året, tross jeg tror jeg bare greier 70 bøker i år, som sagt man må jo ha litt å strekke seg etter. Det er bloggeren Book Chick City som arrangerer utfordringen og har du lyst å delta eller vite mer om utfordringen er det bare å trykke på banneren eller linken over. Husk å link til siden hennes at du deltar på utfordringen, viktig! Man har lov å lese hvilken bøker som helst uansett sjanger og du trenger ikke velge hvilke bøker det blir på forhånd. Lydbøker er også tillatt, men ikke bøker uten fiksjon som feks fagbøker. Det er greit at utfordringen krysses mellom flere utfordringer og du trenger ikke skrive anmeldelser om bøkene du leser, og linke de på siden til den som arrangerer utfordringen hvis du ikke vil. Vil du, så legger Book Chick City ut hver måned ett innlegg du kan linke dine omtaler til. Trenger heller ikke ha blogg for å delta. Blir veldig spennende å se hvordan dette skal gå!


Krim/Zombie utfordring 2013

Jeg deltok på Book Chick City sin krim utfordring i fjord og hadde veldig lyst å delta på den i år igjen. Det var en av utfordringene jeg klarte å gjennomføre, men i år har hun ikke tenkt å arrangere utfordringen. Da får jeg ha det som ett lite personlig eget mål å lese minst 20 krimbøker i 2013. Liker krim og det er ett hav av krim forfattere jeg ikke ennå ikke har stiftet bekjentskap med. Gleder meg til å løse mordmysterier!

Jeg besøkte da Book Chick City sin nye utfordringer i 2013, og ble veldig ivrig når jeg så hennes Zombie utfordring. Har jo noen Zombie bøker liggende, og tenkte dette var jo en spennende utfordring! Så kastet meg med på den også! Det er de samme reglene som i utfordringen om å lese 100 bøker i 2013. bare å trykke på banneren under eller linken over for å være med å delta eller for å få mer informasjon. Jeg fikk fire stadier å velge mellom, og jeg valgte den enkleste og lese 6 Zombie bøker. 

 1. One Chomp: Read 6 Zombie books in 2013
 2. Two Chomps: Read 12 Zombie books in 2013
 3. Three Chomps: Read 18 Zombie books in 2013
 4. Four Chomps: Read 24 Zombie books in 2013


Engelsk utfordringen 2013

Foto: Privat

Jeg er som kjent veldig dårlig på å lese engelske bøker. Mest fordi jeg bruker ett ondt år å komme igjennom en bok. Det har mye med at mine engelsk kunnskaper er minimale, men man blir jo ikke bedre å lese av å ligge unna engelsk skrevne bøker. Jeg ble inspirert av Beathe med bloggen beathesbokhylle,og gjør som henne å utfordrer meg selv til å lese minst 5 bøker på engelsk i år. Noe som vil være en stor bragd siden jeg ikke leste noen ifjor. 


Ebook Challenge 2013


Det er bloggeren Workaday reads som arrangerer denne utfordringen og jeg kaster meg med siden det er her jeg har en del engelske bøker liggende og da kan jeg jo slå to fluer i ett smekk med engelsk utfordringen min. Jeg må trenger også å bli flinkere til å bruke lesebrettet mitt. Tar tross alt mindre plass i veska. Blir nok fin å bruke den noe mer gjennom turene mellom jobb og hjem. Det er 7 stadier og velge mellom og det er lov å flytte seg oppover iløpet av året. Jeg har valgt den enkleste med 5 ebøker å lese. Her er de andre trinnene:

 1. Floppy disk – 5 ebooks
 2. CD – 10 ebooks
 3. DVD – 25 ebooks
 4. Memory stick – 50 ebooks
 5. Hard drive – 75 ebooks
 6. Server – 100 ebooks
 7. Human brain – 150 ebooks

Noen av reglene for å delta:
 • Kan melde deg på utfordringen til 15. Desember 2013.
 • Alle kan delta, man trenger ikke blogg for å delta. 
 • Alle bøker er tillatt bare det er i ebok format. 
 • Du kan velge bøkene på forhånd eller du kan velge etterhvert av de du leser.
 • Du må linke utfordringen på siden til de som arrangerer utfordringen! Viktig! Samtidig som du må som meg reklamere hvem som arrangerer utfordringen du deltar i. 
 • Du kan flytte på trinnene du har valgt gjennom året med bare opp, ikke nedover. 

Off the shelf challenge 2013


Det er bloggeren Bookish Ardour som arrangerer utfordringen og har du lyst å delta eller lese mer om reglene er det bare å trykke på banneren eller linken over.

Noen av reglene for å delta er slik:

 • Les bøker du har hatt i bokhyllene dine en stund. det vil si bøker fra 2012 og tilbake. 2013 bøker teller ikke. 
 • Utfordringen varer gjennom hele året, så du kan når som helst melde deg opp bare det er innen 16 Desember 2013.  
 • Lov å lese det du vil og det er lov å krysse utfordringen med andre utfordringer. 

Har som mange en hel drøss uleste bøker i bokhyllen min som jeg burde få lest. Jeg fant denne utfordringen er jo da perfekt for meg. Har jo så mye spennende i bokhyllen min at jeg burde virkelig være der og grave litt mer. Nok å ta av, så jeg velger å lese 15 bøker fra hyllen. Her er eksempler andre trinn du kan kaste deg på:
 1. Tempted– Choose 5 books to read
 2. Trying – Choose 15 books to read
 3. Making A Dint – Choose 30 books to read
 4. On A Roll – Choose 50 books to read
 5. Flying Off – Choose 75 books to read
 6. Hoarder – Choose between 76-135 books to read
 7. Buried – Choose between 136-200 books to read

Lines lesesirkel 2013


Jeg storkoste meg med å delta på Lines lesesirkel ifjor og jeg har tenkt å fortsette med å delta i 2013. Jeg har meldt meg opp på å lese en klassikere i måneden frem til 2014. Det er mange spennende bøker i år, feks koser jeg med Kafka på stranden nå, og jeg gleder meg veldig til å lese Northanger Abbey av Jane Austen i April. Bøkene som er valgt ut er hentet fra boken "1001 bøker du må lese før du dør". Alle kan delta og du velger selv hvilken bøker du vil lese og hvor mange. Har du lyst å delta er det bare å trykke på linken over. Da får du vite reglene og se hvilke bøker som skal leses i år. 


1001 Bøker: Min utfordring:

Jeg skal i tillegg til lesesirkelen lese 10 bøker fra 1001 Bøker du må lese før du dør. Har selv denne boken i bokhyllen min. Oversikt over hvilke bøker som er skrevet i 1001 bøker du må lese før du dør, kan du se HER. listen har Line fra bloggen linesbibliotek skrevet. 

Siden jeg greide bare å få lest en bok på listen min ifjor, så blir jeg å prøve å lese noen av disse bøken i år istedet. Men jeg har tatt bort noen og satt til noe nytt også. Så slik ser listen min over de 10 bøkene jeg har valgt:

 1. Bleak House av Charles Dickens (1852)
 2. Jane Eyre av Charlotte Brönte (1857)
 3. Dracula av Bram Stoker (1897)
 4. Harens år av Arto Paasilinna (1975)
 5. Tvillingene av Jessa De Loo (1993)
 6. Balansekunst av Rohinton Mistry (1995)
 7. Historien om Pi av Yann Martel (2001)
 8. IQ84 av Haruki Murakami (2011)
 9. Stolthet og fordom av Jane Austen (1813)
 10. Persuasion av Jane Austen (1816)


Camilla Collett 200 år

I år akkurat den 23. Januar 2013 har Camilla Collett 200 års dag og det har jeg tenkt å feire. Camilla var både kvinneforkjemper og forfatter. Jeg skal hedre forfatterskapet og kvinneforkjemperen ved å lese "Amtmannens døtre" også kanskje lese en biografi om denne kvinnen jeg vet så lite om. 

Andre jubilanter er:

 • 5. August har dikteren og språkforskeren Ivar Aasen 200 års dag. 
 • 12. Desember har maleren Edvard Munch 150 års dag.  


Les for en god sak

Bloggeren Moonstar`s bokverden arrangerer les for en god sak og jeg har ifjor gitt 5 kr for hver bok jeg har lest til dyrebeskyttelsens i Trondheim Dette har jeg tenkt å fortsette med i 2013 også. Så mange søte kattepuser som trenger en liten håndstrekning. Det er jo ikke mye jeg donerer, men tenker litt er bedre en ingenting. Har du lyst å lese for en god sak du også, er det bare å trykke på linken over. 

...

Det ble noen utfordringer til slutt! Har allerede startet på noen av utfordringene, og jeg tror dette blir veldig spennende! 

Har du noen mål for året?
11 kommentarer:

 1. Ser ut som du får et travelt år. Jeg holder meg til mine helt egne utfordringer, i år som innbefatter lesing på engelsk og fra 1001 bøker. Takk for tips om Camilla Collet!

  SvarSlett
 2. Lykke til med utfordringen! Takk for tipset om Camilla Collettt. Skal se om jeg får lest noe av henne, jeg tror jeg har en gammel bok stående et sted i bokhyllen min, hvis jeg ikke husker helt feil... :)

  SvarSlett
 3. lykke til med utfordringene :D

  SvarSlett
 4. Masse flotte utfordringer her!! Jeg har bestemt meg for å være med på eBok utfordringen og har som mål å klare 10 eBøker iløpet av dette året. Utenom det har jeg ingen spesielle planer, og tar det litt som det kommer :)

  SvarSlett
 5. Fine lesemål, lykke til med å nå dem! :) Spesielt "Off the Shelf" - det er den jeg har størst problemer med hvert år i alle fall, hehe. ;)
  Amtmannens døtre har jeg lest 2 ganger allerede (senest i fjor eller forrifjor), men hvis ikke skulle jeg slengt meg med på den jeg også. Litt artig å "feire" jubileer på den måten.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 6. Det var kjempefine utfordringer! Du kommer ikke til å ligge på latsiden her :)Jeg har ingen spesielle mål foruten å være med på Lines lesesirkel da. Det er første gang jeg deltar, så det blir spennende! Ha en fin-fin helg!

  SvarSlett
 7. Her var det mange fine utfordringer og lesemål,Isabella! og som du sier det viktigste er ikke å nå alle målene men å bruke dem til noe å strekke seg etter og at en skal ha det kos med lesingen. Ha en fortsatt fin helg! Klem

  SvarSlett
 8. Du har mange utrolig fine lesechallenges! Jeg har forresten begynt å blogge igjen! Ny blogg!

  SecretPrivilege... --> VitreousLife

  SvarSlett
 9. Ja, utfordringer er gøy! Selv er jeg med på "Off the shelf challenge" og lesesirkelen til Line. Lykke til :)

  SvarSlett
 10. Oj, ambisiøst! Og masse moro:) Tipper du kommer til å få et spennende leseår uansett om du når målene eller ikke - lykke til i alle fall!

  SvarSlett
 11. Tine, blir litt travelt i år ja:) Men jeg har heldigvis bare satt opp utfordringer som jeg ønsker å lese mer av eller forbedre meg på. Håper spesielt å få lest litt av bøkene jeg har stående i bokhylla fra ifjor. Fine utfordringer du har valgt deg:)Lykke til med de:)

  Anja, takk takk:) Har enda ikke begynt med collett, så tror til høsten må jeg finne de fram:) Kos deg med collett du også:)

  Mary-Anne, takk det trenges siden det ikke går så alt for bra med de ennå:) Må skjerpe meg:)

  Anette, er blitt veldig glad i lesebrettemitt dette året, så det kommer jeg nok til å bruke mer en tideligere. Ikke dum utfordring å kastet seg over. Lykke til!:)

  Tone, helt enig, den er vanskelig ennå jeg har så mange gode bøker som står der urørt. Har da kommet igang med utfordringen, men det er jo så mange fristende nye bøker også:)Gleder meg til å lese litt av Collett:)

  Bokofilia, liker å utfordre meg selv. Kommer til å få det travelt, men så er det ikke krise hvis jeg ikke står de helt ut. Lines lesesirkel liker jeg veldig godt, nesten synd jeg har lest så lite av de i år. Det er jo det å finne tiden til litt tyngere bøker:) Liker mest lettleste for tiden nå når jeg studerer. Men det blir gøy å se når året er omme hva jeg har lest og fått til av utfordringene.

  Beathesbokhylle, det er sant:) Ser det går bedre med dine mål en mine. Men som sagt det går som det går, man skal ikke stresse men kose seg:)Håper da jeg skal greie noen av de litt bedre etterhvert. Ha en flott dag!

  vitreouslife, takk takk:)

  Melusine, takk takk. Lykke til, til deg også!:)

  Forfatterfruen Karen, takk takk:) Har allerede vært spennende leseår. Gleder meg til å se hva høsten vil bringe:) Kos deg med lesingen videre du også!:)


  SvarSlett