tirsdag 22. januar 2013

Boken på vent # 17

Boken på vent # 17
Hun ville jo ikke dø - Historien om Ragnhild av Siren Henschien


 Det er Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun vil vite hvilken bok du går å venter på å lese, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken over!

...

Denne gangens boken på vent, er en bok som kom i fjor og handler om Ragnhild, et av norges yngste overdoseofre. Hun døde bare 15 år gammel. Saken ble slått stort opp i media og dette er nok en media sak jeg ikke fulgte så godt med på og kunne tenkt meg å høre litt mer om. Så boken på biblioteket og røsket den med meg. Så her sitter jeg med nok en biografi/memoar til rådighet, lover jeg ikke har planlagt det altså, de bare kommer til meg denne måneden. 
SOMMEREN 2010 var super. Ragnhild har vært på ferie i Sverige med tante betty og fått enda en ny venninne. I høstferien skal hun til Tyrkia med bestevenninnen. Nå nærmer det seg slutten av juli, og Ragnhild planlegger sin egen konfirmasjon. Det er snakk om at hun kan få det til allerede til høsten, eller ihvertfall neste vår.  
   To dager etter, lørdag 31. juli, blir hun funnet død på en madrass i en kjellerleilighet. Bare 15 år gammel blir hun et av Norges yngste overdoseofre. 
   "Vi tror vi svever, men du kan se at vi er kjørt", skrev Ragnhild i dagboken sin. Nå forteller journalist og seksbarnsmamma Siren Henscien den ærlige historien om hvordan en ung jente mistet seg selv. Og hvordan "det store vi" svikter da hun trengte oss mest (Tekst fra: Vaskeseddelen). 

...


Ønsker alle en fin tirsdag!


9 kommentarer:

 1. Har Siren skrevet bok? Så spennende, takk for tips, denne vil jeg lese :)

  SvarSlett
 2. Ja,denne boken kunne jeg svært gjerne tenkt meg å lest.Helt grusomt det som skjedde og det var nok sikkert mange instanser som sviktet her. Av og til er det godt å lese slike bøker selv om det er sterk kost så tror jeg at det er viktig.

  SvarSlett
 3. uff denne saken husker eg :( forferdelig trist :(

  SvarSlett
 4. Husker saken godt, da den var mye omtalt i Adressa. Tanta Betty (boom bang) bor jo i Trondhein, som du sikkert vet. For j@v@lig at en så ung jente skulle bli utsatt for dette..
  Mulig jeg leser denne boka.

  SvarSlett
 5. SV: Åh, Roma er fantastisk! Jeg har vært der to ganger, og drar gjerne tilbake! Nettopp derfor blir det gøy å lese den boken, for sjansene for å kjenne seg igjen er store :)

  SvarSlett
 6. Huffameg, dette er nok en sterk historie å lese. Du er kjempetøff som gir deg i kast med den :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 7. Historia har jeg lest om før, men ikke boka. En 15 -åring ender livet sitt på den måten; nesten ikke til å ta innover seg. Men kanskje noe for 15 -åringen som jeg har fortalt all verdens skrekkscenarier om bruk av rusmidler. Jeg vet at det kan hjelpe for jeg ble selv skremt av en film jeg så. Og bestemte meg for aldri å "lifle" med narkotika. Selv om jeg hadde venner som gjorde det.

  SvarSlett
 8. Jeg husker denne historien fra media, trist sak og helt sikkert sterkt å lese boken!

  SvarSlett
 9. Tine, jepp og hun skriver godt:)Virkelig en bok man burde lese, håper du fikk lest den:)

  Beathesbokhylle, dette var en skikkelig bra skrevet bok om et vondt tema:)

  Mary-Anne, helt enig, det var skikkelig trist!:)

  Artemisia, håper du leser denne boken den var veldig bra skrevet:) Og lærerik:)

  Anette, takk Anette. Synes det er så mye å lære av å lese slike bøker. Man lærer mye om samfunnet og mennesker som ikke har det så bra.

  Tones bokmerke, jeg er helt i mot bruk av narkotika, det ødelegger for så mange. Kjenner også noen som har eksperimentert også har det sklidd ut til noe dem bare har måtte ha etterhvert. Trist!

  Melusine, var veldig sterk bok å lese. Men gav meg mye:)

  bokbloggeir.com, har titta innom utfordringen din, men jeg har liksom aldri kommet meg igang med å være med å delta. Likte den da!:)

  SvarSlett