torsdag 10. januar 2013

Januarønsker 2013!

Januarønsker 2013!

Her kommer litt om de topp 5 bøkene jeg kunne tenkt meg å lese, og som kommer ut iløpet av januar måneden. Bøkene er nøye valgt ut, og jeg velger bare de bøkene jeg kunne tenkt meg å få i gave eller kjøpe selv. Her er de: 

Kommer ut: 28.01.13
Foto/Teks: Bazar Forlag

Forlaget sier om boken:

Ella Beene er lykkelig. Hun har en mann som elsker henne og to stebarn som forguder henne. I tre år har barna ikke hatt en annen mor enn henne. Alt er idyll – inntil Joe dør og etterlater henne en forretning som er sterkt forgjeldet, og barnas mor Paige dukker opp. Hun vil ha tilbake foreldreretten til barna, og hennes historie er ganske annerledes enn den Joe fortalte.

Ella forstår etter hvert at Joe ikke har fortalt henne hele sannheten, men hun må også erkjenne at hun har vært naiv og at ekte lykke kan ikke være så blind.

Den andre siden av gleden er en rørende fortelling om kjærlighet, hemmeligheter og fortielser, men fremfor alt en tankevekkende historie om at kjærlighet mellom voksne og barn ikke er avhengig av biologi.


...

Jeg har hørt så mye om denne boken at jeg er blitt veldig nysgjerrig på den også er jeg helt solgt av det fine bokomslaget det har. 

...


Kommer ut: 14.01.13
Foto/Tekst: Kagge Forlag

Forlaget sier om boken:

En yacht kommer drivende inn i Reykjaviks havnebasseng. Intet menneske er ombord. Alt synes dødt. Ægir og Lara gikk om bord i yachten i Lisboa, sammen med sine døtre - de åtte år gamle tvillingene Arna og Bylgja. Mannskapet på tre er også sporløst borte. Ingen av livbåtene er sjøsatt og alt virker normalt om bord. Hva kan ha skjedd?

Saken havner i hendene på advokat Tóra Gudmundsdóttir når Ægirs foreldre oppsøker henne for å få utbetalt livsforsikringen ekteparet hadde. Med seg har de også Ægir og Laras to år gamle datter som har begynt å ha merkelige drømmer: «Mamma min med vann i munnen ...»

...

Denne har jeg lyst på for jeg har en bok liggende på vent av denne forfatteren og jeg tror jeg vil like boken hennes så godt, og da må jeg jo ha denne også. Denne høres jo ufattelig spennende ut!.  

...

Kommer ut: 14.01.13
Foto/Tekst: Aschehoug Forlag


Forlaget sier om boken:


Aatami - Adam - Rymättylä er skilt for tredje gang og har mange barn, hvorav trillingene Anneli, Annikki og Aulikki. Småbedriften Adams Akkumulator og Batteri AS går heller dårlig, og namsmannen henger over ham. Men Adam har en idé. Han skaper (på seks dager og hviler på den sjuende) en revolusjonerende ultralett akkumulator som kort sagt kommer til å forandre verden og gjøre den til et bedre sted å leve. 

Takket være denne oppfinnelsen trer Adam inn i et personlig paradis, pengenes paradis. Han blir helt enkelt ekkelt rik. Med seg inn i paradiset tar han den noe alkoholiserte advokaten Eva Kontupohja, uten hennes økonomiske hjelp hadde akkumulatoren aldri blitt til.
Men i bakgrunnen lurer selvsagt djevelen - i skikkelse av den sicilianske leiemorderen Luigi, som representerer hele den oljeproduserende verden. For de vil med alle midler hindre at Adams oppfinnelse når verdensmarkedene.


...

Liker det lille jeg har lest av Paasilinna og er veldig nysgjerrig på denne boken. Har da lest "Kollektivt selvmord" som inneholdt skikkelig galgenhumor.  Håper denne er like bra!

...


Kommer ut: 24.01.2013
Foto/Tekst: Gyldendal Forlag

Forlaget sier om boken:
Dorset, Sør-England, 1937: For 14 år gamle Mitzy Hatcher består livet av husarbeid, en dominerende mor og ensomme vandringer langs havet. Men da den berømte maleren Charles Aubrey inntar nabohuset med sin marokkanske elskerinne og deres to døtre, øyner Mitzy en fremtid hun ikke trodde eksisterte.

Aubrey ber Mitzy sitte modell, og det blir starten på en serie skjebnesvangre begivenheter. I løpet av tre hektiske somre slutter Mitzy å se på maleren med barnets uskyldige beundring. I stedet overtar et besettende og uregjerlig begjær …

Mange år senere forhekses gallerieieren Zach av tiltrekningskraften i Charles Aubreys førkrigsportretter. Trangen til å bli kjent med modellene og miljøet leder Zach til en landsby i Dorset. Her starter jakten på sannheten om hva som egentlig skjedde mellom Mitzy og Aubrey for 60 år siden.

...

Valgte boken på grunn av forfatteren. Har en av bøkene hennes i bokhyllen min og kunne tenkt meg å få litt flere bøker av denne forfatteren å utforske. Er veldig nysgjerrig på om dette er noen bok for meg. 

...


Kommer ut: 30.01.13


Forlaget sier om boken:

Camilla Collett er en av norgeshistoriens viktigste forfattere og vår første kvinnesakskvinne. Livet hennes var også fylt av dramatikk. Hun forelsket seg i brorens fiende, og bare trettiåtte år gammel ble hun enke og alenemor. Uten ektemann mistet hun all sosial anseelse og hadde få muligheter til å forsørge seg selv. Likevel avslo hun tilbudet om hjelp fra svogerne. Camilla Collett ville leve som et fritt menneske, og i løpet av tre år hadde hun skrevet Norges første realistiske roman. Den hadde landets elite ventet lenge på. Hvem kunne ane at den skulle bli skrevet av en kvinne med bare tre års skolegang?

Camilla Collett ble født i en tid da kvinner skulle være tause og underdanige. Men i stedet for å gjøre det alle ventet av henne, gikk hun sine egne veier, og krevde sin rett til å snakke og til å fortelle om sine følelser.

I biografien forteller Line Baugstø en engasjerende og aktuell historie om livet til Camilla Collett.

«Tro er man kun naar man er det mod sig selv.» Camilla Collett


...

Bok om Camilla Collett ønsker jeg meg for jeg vil bli bedre kjent med henne. Har ikke lest noe særlig av bøkene hennes, men i fjord ble det nesten til at jeg leste noen av bøkene. Har da håp at jeg endrer dette i år. Hvorfor ikke starte med å lese om damene bak bøkene. Kanskje jeg vil beundre bøkene mer!

...

Ha en videre fin lesemåned! 


13 kommentarer:

 1. For en fin liste Isabella!:) Den andre siden kan du glede deg til og les gjerne omtalen min av den i dag. Forfatteren av dødsskipet har jeg ikke lest enda men er nysgjerrig på forfatteren og det samme med Arto Paasilinna. Katrine Webb sin bok ønsker jeg meg også og burde vel lest de andre bøkene hennes også. Flotte bøker du har valgt deg ut og jeg håper du ender opp med alle sammen! Ha en super torsdag og snart er det helg!:-) Klem

  SvarSlett
 2. Glemte å spørre deg om du har lest "Dødsønsket" av Marianne Cedervall, det er skikkelig kosekrim og vel verd å få med seg.

  SvarSlett
 3. Bra liste! Jeg har lest en del av Paasilinna, og det er gøyale bøker! Yrsa Sigurdardottir har jeg lest en bok av for lenge siden tror jeg - kanskje prøve å lese mer av henne og?

  SvarSlett
 4. Takk for flotte boktips! Det er ikke så lett å holde seg oppdatert i hverdagen, så jeg håper du fortsetter med en slik spalte hver måned :) Jeg har lest Yrsa S. i fjor og har en bok av henne på vent. Jeg likte hovedpersonen i boka hennes veldig godt, så det er fint å se at det stadig kommer nye bøker av henne på norsk!

  SvarSlett
 5. Den andre siden av glede kunne eg òg tenkt meg å lese :) Eg gler meg mest til flink pike av Gillian Flynn av den grunn at ho er favorittforfattaren min :)Ha ein fin lesemånad!!

  SvarSlett
 6. Den andre siden av gleden var veldig bra, gled deg til den :)

  SvarSlett
 7. Ja, her var det mye snacks Isabella. Må snart få lest mer av Yrsa...

  SvarSlett
 8. En sang fra fortiden av Katherine Webb gleder jeg meg veldig til:) Liker bøkene hennes, hun er veldig flink:)

  SvarSlett
 9. Nå kom jeg på at den Webb-boka har jeg bestilt på engelsk for lenge siden. Lurer på hvorfor den ikke har kommet jeg. Hm..takk for påminnelsen. :o)

  SvarSlett
 10. Fine januarønsker!
  "Den andre siden av gleden" leste jeg om hos Beathe, og ble sporenstreks oppført på leselisten, de andre høres også bra ut - men jeg bet meg merke i Collett. En forfatter jeg gjerne skulle lest mer av :)

  SvarSlett
 11. Beathesbokhylle, hehe håper også jeg ender opp med alle sammen! Gleder meg allerede til den andre siden av gleden , spesielt etter den flotte omtalen din:) "Dødsønsket" har jeg ikke lest, men noterte meg den ned nå. Takk for tips:) Kos deg masse Beathe:)

  Anita, tror ikke det er en dum forfatter å lese mer av:) Har selv ikke stiftet noe bekjentskap med henne ennå, men jeg håper og tror bøkene er gode:) Paasilinna er en morsom kar, gleder meg til å lese flere bøker av han også:)Ha en fin kveld!:)

  Bokofilia, takk for at du ble oppdatert. Litt av grunnen jeg skriver spalten:) trenger jo litt oversikt selv. Har da bare valgt 5 bøker, i ett hav av bøker. Men heldigvis er det flere av oss som informerer hva som kommer:) Også skriver de litt grundigere en meg, for jeg tar bare med det jeg vil lese. Yrsa gleder jeg meg til å bli kjent med, godt å høre noen liker forfatteren:) Takk for titten og ha en fin og koselig kveld!:)

  Mai Lene, den andre siden av gleden virker som en veldig flott bok!Beathe har skrevet fin omtale om den:) Det er jo sant, så hun kommer med bok også, herlig å vente på favorittbøker:) Har ikke lest noe av henne tror jeg:) Noterer ned, takk for tips!:) Ha en fin kveld!:)

  Tine, liker at det er flere som liker:) Gleder meg!:) Kos deg!

  Takk Anita Ness, godt du synes det er noe snacks her:)Jeg må få lest noe av Yrsa i det hele. Håper boken er bra:) Blir spennende å finne ut etterhvert:) Ha en fin kveld!

  Elin, godt å høre:) Har vært nysgjerrig lenge på hennes bøker:) Gleder meg til å utforske forfatterens bøker:) Ha en fin kveld!:)

  Knirk, hehe glad for å være en påminner!:) Håper du finner ut av det:) Ha en fin kveld!:)

  Melusine, ja leste anmeldelsen og ble jo bare mer solgt:) Tror Collett skriver skikkelige koselige bøker. Har tittet på de mange ganger i fjord:)Må bare få lest noen av de i år:)Ha en flott kveld!:)

  SvarSlett
 12. Collett skal jeg sannelig se å få skvist inn på leselisten, men kanskje den biografien er passende å starte med.

  SvarSlett
 13. Melusine, nå ble jeg minnet på at jeg må kasnkje begynne på colett bøkene snart. Året går jo så raskt unna. Vurderer også å starte med biografien først:)

  SvarSlett