tirsdag 8. januar 2013

Boken på vent # 15

Boken på vent # 15
Mørke netter i Barcelona av Alicia Gimènez Bartlett
Det er ett nytt år og min første deltagelse i " Boken på vent" etter juleferien. Deilig å være på han igjen! Det er Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har denne utfordringen. Hun vil vite hvilken bok du går å venter på å lese, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken over!

...


Jeg gjør som Beathe og gleder meg til å lese en krim bok. Jeg fikk tips av en arbeidskollega om denne forfatteren. Har ikke kjennskap til bøkene hennes fra tidligere, så det var jo spennende og nytt. Jeg lånte boken på biblioteket idag, men har sirklet rundt de en god stund, som en gribb. Boken og forfatteren jeg snakker om er "Mørke netter i Barcelona" av Alicia Gimènez Bartlett. Endelig er den i min besittelse, mohaha (ond latter)!


Foto: Juritzen Forlag

Forlaget sier om boken:

Petra Delicado er politiinspektør i Barcelona. En krimheltinne med en fargerik bakgrunn av ektemenn og originale elskere. 40 år, tidligere advokat og nå forsøker hun å kombinere behovet for et kjærlighetsliv med trangen til å løse vanskelige mordgåter.


MØRKE NETTER I BARCELONA begynner med et lik på en benk i en park. Det ser ut som en uteligger som har blitt slått i hjel, men etterforskninger avslører en helt annen historie. Petra Delicado må oppsøke de mørkeste bakgatene i Barcelona for å rulle opp et voldelig nettverk som ikke går av veien for å banke opp en kvinnelig politiinspektør.
Dette er førsteklasses krimlitteratur som det oser Spania og Barcelona av.

...

Boken virker veldig spennende og jeg ser frem til å kaste meg over den! Blir spennende å få en krimheltinne i hovedrollen også er det ikke ofte man leser spansk krim. Kommer nok en anmeldelse etter jeg har slukt denne!

Ha en fin kveld!
11 kommentarer:

 1. Ikke heller lest noe av denne forfatteren, men høres spennende ut. Er vel påtide å snart lese litt krim igjen

  SvarSlett
 2. Høres spennendes ut, selv om ikke krim er helt min sjanger:)

  SvarSlett
 3. Barcelona er herlig! Håper der er mange stedsbeskrivelser.

  SvarSlett
 4. Kanskje noe for meg etter å ha lest Nattefokk ferdig. Er i innspurten. Sitter alene med låst dør og vet ikke om jeg tør lese videre før de andre kommer hjem. Hundene begynte å bjeffe over noe de hørte. Ute er det tåke og mørkt..... Ha en fortsatt fin tirsdagskveld.

  SvarSlett
 5. Denne høres spennende ut Isabella og jeg venter spent på å høre hva du syntes om den.I mellomtiden noterer jeg meg denne bak øret, ikke hver dag en leser spansk krim nei. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 6. Ooii; spansk krim er nytt for meg! Barcelona er jo en fascinerende by og krim herfra må vel bli litt annerledes, eller? Hmm; du får komme tilbake med hva du synes når du har lest den ferdig ;o)

  SvarSlett
 7. Spennende! Spansk krim er ukjent for meg, men virker vel verdt å prøve seg på...

  SvarSlett
 8. Jeg synes denne virker spennende. Dattra mi kunne få leseks av denne i 2011 da hun jobbet i bokhandel, men sa nei...det kan hun angre nå , men det er jo så mange bøker. å lese.

  SvarSlett
 9. Jeg begynte på denne men fikk det ikke helt til. Etter vel en tredjedel la jeg den bort igjen. Jeg håper du liker den bedre enn meg!

  SvarSlett
 10. Høres unektelig spennende ut!

  SvarSlett
 11. Lenes blogg, tenker det samme:) Trenger litt spenning i hverdagen, håper da denne faller i smak:) Ha en fin kveld!:)

  BookNook, det er bra:) Synes selve den høres flott ut:) Håper den holder mål:) Ha en fin kveld!

  Tine, har aldri vært der, så håper denne byr på en liten smakebit:) Tiden får vise:) Ha en fin kveld:)

  Tone, hehe nå synes jeg du var voldsom modig:)At hunden bjeffer er aldri ett godt tegn:) Fikk litt frysninger nå:) Ha en fin kveld og håper du har kommet deg ut av skrekken!:)

  Beathesbokhylle, er skikkelig spent på den selv. Vet jo ikke hva jeg skal forvente meg, så håper på at den er bra:) Skal skrive etterhvert hvordan det går med den:) Ha en flott kveld!:)

  Berit, ja krim fra Spania blir det annerledes?Tiden får fortelle:)Skal komme med rapport:)Ha en strålende kveld!:)

  SigridfraEnget, fikk mye skryt av min kollega så her må det sjekkes ut:) Nysgjerrig som jeg er:) Ha en koselig kveld!:)

  Anita Ness, det er sant, det er utrolig mange bøker man vil lese:) Ikke bare bare:) Kos deg med bøkene dine Anita og ha en fin fin kveld!:)

  astridterese, nei det var dårlig nytt! Skal da prøve den ut å se om det er noe for meg:)Men godt å få litt advarsler også:) Ha en fin kveld:)

  Melusine, helt enig!:) Ha en fin kveld!:)

  SvarSlett