mandag 14. januar 2013

Mine leseopplevelser 2012

Mine leseopplevelser 2012

Har hatt ett fantastisk leseår og bloggeår med dere i 2012!. Jeg har lest flere bøker enn på lenge, og jeg har lest mange gode og forskjellige bøker. Nye forfattere har jeg også blitt kjent med og noen nye sjangre. For eksempel har jeg blitt glad i ungdomsbøker og jeg har oppdaget dystopiske romaner. 

Jeg er blitt veldig glad i å blogge og leselysten på bøker er tilbake. Den har vært noe laber i de siste årene, mest pga studier og pensum som har blitt prioritert. Nå kan jeg ikke få mange nok bøker, noe min bokhylle er ett stort vitne til. 

Her kommer litt om de beste bøkene jeg har lest iløpet av 2012 og noen av mine mindre heldige leseopplevelsene jeg har hatt.

...

Mine beste leste ungdomsbøker:


1. The Hunger Games Trilogien av Suzanne Collins


2. Mørk engel av Laini Taylor3. Ingen må vite av Aina Basso4. Erabos av Ursula Poznanski

Foto: Cappelen Damm 


5. Rubinrød av Kerstin Gier 6. Sirkelen av Sara B. Elfgren og Mats Standberg
Mine beste leste krim bøker:


1. Tysteren av Jan - Erik Fjell2. Før jeg sovner av SJ Watson3. Vinterstengt av Jørn Lier Horst4. Kretsen og Kronprinsen av Alexandra Beverfjord 

Mine beste leste klassikere:


1. Store forventninger av Charles Dickens 2. Fornuft og følelse av Jane Austen3. Anna Karenina av Leo Tolstoj

Foto: Privat


4. Trainspotting/Togtitting av Irvine Welsh

Foto: Cdon.comMine best leste romaner:

1. Snøbarnet av Eowyn Ivey2. Din godhet av Linda Olsson3. Den glemte hagen av Kate Morton4. Indias datter av Shilpi Somaya Gowda 5. Siste dans for Matilda av Tamara McKinley6. Britt Karin Larssen - Finneskog bøkene


Andre bøker jeg kan anbefale som er lest og likt: 

1. Krystallslottet av Jeannette Walls


2. Ulvene av Stephen King (Fra. Det mørke tårn serien)3. Jeg lever, pappa av Siri Marie Seim Sønstelie og Eirik H. Sønstelie4. La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist5. Regines bok av Regine StokkeBøker som ikke falt i smak:


1. Jotnens hjemkomst av Andreas Bull - Hansen


Foto: Tanum.no

Har da planer å prøve andre bøker av forfatteren. Jeg likte ikke denne boken i hovedsak på grunn av at hovedpersonen og jeg ikke fant helt tonen. 2. Charlieblogg av Eldrid JohansenLitt samme grunn over, at jeg ikke falt for hovedpersonen.

Men heldigvis er det flere gode leseropplevelser en dårlige. Har lest så mye bra at det var vanskelig å plukke ut noen få bøker, så det er noen flere jeg har liggende som også kunne hvert med på listen. Jeg kan da anbefale alle bøkene over. Det er gode bøker!

...

Ønsker alle en fantastisk lesetid i 2013!
6 kommentarer:

 1. Tror jammen meg du skal endre overskrift, med mindre du er i besittelse av historiens kjappeste lesefart :D Hehe!

  Ble ellers mer enn inspirert til å kaste meg over et par-tre-fire-mange klassikere i løpet av året. Livet er for kort til å lese dårlige bøker bare fordi man får de uventet opp i hendene. Det er bare det at disse all-timererne gjerne er så himla stoooore... :)

  Godt nytt leseår!

  SvarSlett
 2. Takk for det elikken, bra du sa ifra, hehe:) Mursteiner er de, men veldig god lesning! Anbefaler ihvertfall Charles Dickens: Store forventninger.

  Godt nytt leseår til deg også!:)

  SvarSlett
 3. Artig oppsummering.:) Masse snacks her...:) HAr lyst å lese Dickens en dag. Godt nytt leseår..)

  SvarSlett
 4. Flott oppsummering, Isabella! Du fikk virkelig lest mye og variert i året som gikk :-)

  SvarSlett
 5. Flott oppsummering! ser vi har lest mange av de samme bøkene!:) Skal ta en oppsummere bokåret med de beste bøkene :) morsomt å se tilbake og anbefale videre:)
  SV;Det er det bare å glede seg til! “Ild” er vanskelig å legge fra seg når man først har kommet ordentlig inni handlingen:P hehe.

  //Takker Isabella:) Alltid flott å ha noe å strebe seg etter og i år skal jeg prøve å nå målet:)Er fornøyd med 58 bøker. Er jo nesten det dobbelte fra forrige år der igjen:) Håper du får et supert leseår 2013!!!:)

  SvarSlett
 6. Takk Anita Ness!:) Tok årets bøker i bilder!:)Dickens er veldig bra, fantastiske karakterer og fine miljøskildringer og han er god på å lage stemning:) Må bare kaste deg over!:) Love Dickens!:)

  Siljeblomst, takk for det og takk titten og tilbakemeldingen:)Liker å lese litt forskjellig, men har mye å lese enda som er uprøvd som feks kunne jeg tenkt meg å lese mer fantasy, science fiction, dikt, essay og noveller. Men man må jo prioritere også:)Ha en fin kveld!:)

  Takk for at du liker den Nina C.:) Da har vi jo bare god smak begge to, hehe:) Skriver jo ned ofte tips fra deg:) Liker oppsummeringer, er da alltid klar for å skrive litt tips ned da:)Har så mange gode bøker nå liggende! Nesten vanskelig å velge hvilke man skal starte på, men gleder meg veldig til Ild!:) Godt å høre den holder koken!:) Dobbelt opp, ja da må du klappe deg på skulderen!:) Ønsker deg også et herlig leseår både studiemessig og fritids messig!:) Klæm!:)

  SvarSlett