torsdag 26. juni 2014

Sommerlektyre 2014

Sommerlektyre 2014


Liker å lage lister, men det er ikke alltid jeg følger dem, så i år har jeg laget meg en liten sommerlektyre bunke som jeg kan gå å plukke fra etter ønske. Det er ikke meningen at jeg skal lese alle i Juli, men at jeg fortsette å lese på bøkene også i August. Listen er ikke fast, andre bøker har lov å snike seg imellom og det er fordi jeg leser etter impuls og lyst. Kan jo hende noen av disse ikke blir lest i det hele tatt, jeg elsker jo tross alt å kjøpe litt nytt underveis på ferien og da blir de sikkert prioritert. 

Jeg hadde jo på mandag et nytt i hus innlegg, og mange av bøkene er havnet med her også, så noen vil dere kanskje kjenne igjen. Har også noen bøker liggende klar på kindelen som jeg har lyst å lese, som tredje boken i Divergent trilogien, Allegiant og den tredje boken, City of Glass i The Mortal Instruments serien, pluss mange flere. Kan da si så mye at sommerlektyren er variert i år, her er det både klassikere, krim, fantasy, bokelsker bøker, engelske bøker og ungdomsbøker, med andre ord mye å kose seg med. Bunken representerer meg med andre ord bra, bortsett fra at det mangler litt dokumentarbøker med historier fra virkeligheten. 


På listen har jeg: • Emma av Jane Austen (Kjøpt selv)
 • Bli hvis du kan, reis hvis du må av Helga Flatland (Kjøpt selv)
 • Alle vil hjem, ingen vil tilbake av Helga Flatland (Kjøpt selv)
 • Det finnes ingen helhet av Helga Flatland (Leseeksemplar)
 • Fordelene ved å være veggpryd av Stephen Chbosky (Kjøpt selv)
 • Til døden skiller oss ad av Ingrid Elfberg (Leseeksemplar)
 • Det som venter meg av Parinoush Saniee(Leseeksemplar) • Unravel Me (Bok 2 i Shatter me- trilogien) av Tahereh Mafi (Lånt på biblioteket)
 • Skumringstimen av Johan Theorin (Lånt på biblioteket)
 • The Shock of the Fall av Nathan Filer (Kjøpt selv)
 • Persuasion av Jane Austen (Kjøpt selv)
 • En spire av håp av Ruta Sepetys (Kjøpt selv)
 • Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai av Mary Ann Shaffer (Fått ved Bookcrossing)
 • Herr Fikrys litterære liv av Gabrielle Zevin (Leseeksemplar)
 • Til Jacobs forsvar av William Landay (Lånt på biblioteket)
 • Odinsbarn av Siri Pettersen (Leseeksemplar)
 • Jeg bekjenner av Jaume Cabré (Lånt på biblioteket)

Til sammen ble dette hele 17 bøker å kose seg med. 7 Kjøpt selv bøker, 5 leseeksemplar, 4 lånt på biblioteket og 1 Bookcrossing bok som jeg var så heldig å finne. Måtte se på statistikken fra i fjord og da hadde jeg 10 sommer bøker, men jeg leste bare 5 av de utvalgte. Håper da å få lest mange av disse for jeg er nysgjerrig på alle disse bøkene. Må bare avslutte Det stumme rommet av Herbjørg Wassmo for bunken kan begynnes å nytes den også. Liker virkelig denne boken også av henne, skulle lese fag idag (onsdag), ble Wassmo i stede. Synes da det var en riktig prioritering siden det er tross alt er en stor forfatter jeg har med å gjøre, viktige bøker å ha lest. 


Så var det bare å finne ut hvilken bok man skal starte med den 1. Juli? Noen forslag? 

Må skryte for jeg stikker fra skribleriene: Jeg har lagd rabarbra syltetøy for første gang idag (Onsdag), og det var overraskende lett og faktisk litt morsomt, her er oppskrift fra Gry`s kjøkkenskriverier (trykk på link). Må dere altså bare prøve ut! Skal helt klart lage store mengder av dette de neste dagene, vil ha fryseren full, for det var bare helt nydelig

God sommer!
(Til dere som har ferie! Selv tar jeg ikke det riktig ennå!)


8 kommentarer:

 1. Persuasion har eg allereie rost opp i skyene, men Skumringstimen av Theorin har eg og lest. Herlig, skummel bok:-)

  SvarSlett
 2. Wow, så mange flotte bøker! Jeg tar det litt på sparket jeg, men har bestemt meg for å ha med "Et helt halvt år" på ferie til Tyrkia i august )

  SvarSlett
 3. Ohh, hele denne bunken kunne jeg tenkt meg å lese :D herlig, og jeg ville hatt store problemer med å velge hvilke av bøkene jeg skulle begynt med..

  Har litt høyt mål til meg selv- å lese 30 bøker fra juni til august. Begynte litt med listen i mai, og i juni har jeg hittil lest 8 + litt mer. Sliter litt allerede kan man si, haha.

  - Siri

  SvarSlett
 4. Litt av en haug du har laget deg, håper du har bil når du skal på ferie, ellers blir det ikke plass til annet enn bikini i kofferten :) Jeg synes Helga Flatland sine bøker er nydelige, og foreslår at du begynner med dem. Første dag på ferie må du ta deg et glass vin og kose deg med Herr Fikry :)

  SvarSlett
 5. Litt av en bunke dette.. ser at jeg selv fortsatt har mange av disse bøkene på vent..
  Setter en knapp på å starte med Herr Fikrys-- det blir en god inngang til sommerferien, tenker jeg..:)

  SvarSlett
 6. Her var der utrolig mye bra! Noen har jeg lest, men feks bøkene til Helga Flatland står også på min leseliste. Bare ikke akkurat i sommer :-) Foreningen for litteratur og potetskrellpai er en av mine favorittbøker så jeg anbefaler deg absolutt den. Her Flikry står også på min liste for i sommer og den har jeg hørt mye fint om.
  Jeg laget meg en haug som var til i sommer, men allerede er det kommet 2 bøker i hus som havnet i haugen, pluss 2 på Kindelen. I tillegg kjøpte jeg Jane Austens samlede til Kindelen og der er det mange jeg har lyst til å lese, så det spørs om min sommersesong må gå ut september :-)

  SvarSlett
 7. Her var det mye leseglede!! Helga Flatlands triologi er fantastisk, det samme med Odinsbarn- og Potetskrell-boka er fornøyelig og resten er sikkert ikke noe dåeligere, men dem har jeg ikke lest...
  Gleder meg til Herr Fikrys litterære liv- og legder meg til jeg pådrar meg et bittelite uskyldig benbrudd, slik at jeg MÅ sitte rolig, og kanskje får lest litt av alt som frister så mye ;o)
  Nyt sommer`n, Isabella- ryktene sier finvær i Trøndelag ;o)

  SvarSlett
 8. Litt av en bunke: Gled deg til: Skumringstimen, Til Jacobs forsvar og Odinsbarn. Er spent på å høre hva du syns om de bøkene:)

  Leste Fordelene ved å være veggpryd for to år siden på engelsk, og den skuffet meg dessverre. Håper du liker den bedre enn meg.

  God lesing:)

  SvarSlett