tirsdag 10. juni 2014

Boken på vent # 57

Boken på vent # 57
Jenta av Angelika Klüssendorf

Foto: Beathesbokhylle

Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent"! Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent til lesning. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet. Idag har også Beathe en liten GIVEAWAY til ære for sitt innlegg nummer 100 i Boken på vent, så det er bare å kast seg på!

...

Sitter nå på uke 2 på Nav kurset og smug skriver litt i mellom pausene. Litt morsomt å ha noe annet å holde på med, sliter litt i dag med å skryte om meg selv på de der jobbsøknadene og fortelle hvorfor de må velge meg overfor alle de andre. Ikke lett! Så godt å koble litt ut imellom slagene med å blogge litt og få noen lesetips i stede. 

Må forresten gratulerer masse til Beathe med innlegg nummer 100 og at det er allerede gått 2 år med Boken på vent! Masse Hurra!!!!! Elsker denne utfordringen, så håper hun vil drive i mange år til! 

Dagens bok på vent har jeg lånt på biblioteket og den har allerede ligget noen uker i mitt hjem. Håper jeg rekker å lese den før den må føres tilbake. Det er ihvertfall ikke mange sidene boken består av, så det burde jeg greie. Må bare avslutte Insurgent av Veronica Roth først, som jeg forresten storkoser meg med. Men her kommer litt om boken på vent:


 Foto: Bokelskere.no

Bokelskere.no sier om boken:

STERKT OG SKJØRT OM Å LEITE ETTER OG OM Å MISTE SEG SJØLV Angelika Klüssendorfs kritikarroste oppvekstroman frå DDR møter vi ei namnlaus tenåringsjente. Ho er tøff og den raskaste i klassa i langdistanse. Jenta elskar bøker, kan fortelje historier og får dei andre til å le. Ho er forelska i ein eldre gut, akkurat som dei andre jentene. Men jenta veks opp i ein familie i oppløysing. Mora orkar ikkje å vere mor, og den alkoholiserte faren er fråverande. Broren er for liten til å gi opp håpet om at ein dag skal alt bli betre. Jenta prøver å rømme frå det som omgir henne: familien sitt tyranni, dei systemtru lærarane, den autoritære staten.I forfattaren Angelika Klüssendorfs litteratur møtest ytterpunkta, det sterke treff det svake, det støyande det stille. Jenta er skjør og samstundes brutal, historisk og aktuell.Den norske utgjevinga er støtta av Goethe institutt.Nominert til Deutscher Buchpreis 2011.«Ein av dei mest radikale og rørande oppvekstromanane i det tyske språket. Ingen tvil: Jenta til Angelika Klüssendorf er ei heltinne for vår tid.»ALEXANDER CAMMAN, Die Zeit (Kilde tekst: Bokelskere.no)

...

Ønsker alle en fin tirsdag!10 kommentarer:

 1. Denne har jeg ikke hørt om før og det er alltid kjekt og finne nye bøker :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for fine ord:-) Åh, det er ikke lett å skryte av seg selv, husker godt hvordan det er på jobbintervjuer hvor du skal si noen negative og positive sider ved deg selv, like ille begge deler syntes jeg. Jeg er ikke noe flink til "å selge" meg selv. Boken du har på vent i dag er helt ukjent for meg, så det skal bli spennende å høre hva du syntes om den når du har lest den. Ønsker deg en fin dag på kurs, Isabella:-)

  SvarSlett
 3. Dette var en helt ny bok for meg. Jeg tror ikke engang at vi har den på biblioteket hos oss. (Siden det er jeg som gjør klar bøkene burde jeg ha sett den da :-))
  Det hørtes ut som det er godt du kan blogge litt innimellom på kurset, det å selg seg selv er noe ikke jeg heller er flink til Heldigvis hadde jeg jobbet på biblioteket i flere år ad jeg søkte på den jobben jeg har nå så jeg kjente de som skulle intervjue meg. Og jobben på biblioteket fikk jeg i begynnelsen etter en utplassering gjennom NAV. Så man kan være heldig :-)
  Ønsker deg en fin dag, Isabella!

  SvarSlett
 4. En spennende smakebit, og en bok jeg legger på lista mi her og nå! Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 5. Høres ut som en spennenende bok dette. Kos deg videre med lesing, sommer og Navkurs.:)

  SvarSlett
 6. Titter så vidt innom etter en veldig hektisk dag med jobb og så barnebursdag. Takk for boktipset!

  SvarSlett
 7. Angelika Klüssendorf var et nytt forfatternavn for meg, takk for tips! Lykke til vider med kurset :)

  SvarSlett
 8. Denne så veldig spennende ut! Har ikke hørt om hverken forfatteren eller boken før, så tusen takk for lesetips :)

  SvarSlett
 9. Har ikke hørt om boken før, men virker interessant! Håper du får lest den snart og skrevet en anmeldelse :-)

  SvarSlett
 10. Denne var totalt ukjent for meg, men takker for tipset ;)
  - Siri

  SvarSlett