søndag 8. juni 2014

En smakebit på søndag - Insurgent

En smakebit på søndag 
Insurgent av Veronica Roth

Foto: Flukten fra virkeligheten

Idag arrangerer den herlige Mari, med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet, da kommer du rett til siden hennes.

...

Herlig med langhelg!Jeg virkelig elsker det!Har hatt en rolig helg med masse god mat og tv-serie titting. Er helt oppslukt av sesong 2 av Orange is the new black, men har heldigvis noen episoder igjen å kose meg med mens jeg strikker. Gleder meg stort til den 13.06 når The Fault in Our Stars kommer på kino og til 22.06 når True Blood sesong 7 starter opp igjen. Det er så mye å glede seg til denne måneden. Ikke minst kan jeg nesten ikke vente til jeg får se Game of Thrones igjen, særlig siden den avslutningen fra forrige gang, må virkelig få til å lese de bøkene snart. 

Jeg var på onsdagen som var på kino og endelig fikk jeg se Divergent filmen. Siden mine forventninger var veldig lave denne gangen, så ble jeg positivt overrasket. Har sett de siste ungdoms filmene som er basert på bøker og har som oftest kommet veldig skuffet hjem. Endelig var det litt kvalitet å se, for jeg koste meg. Super var den ikke, men jeg likte den godt for det. Siden jeg koste meg så pass mye,måtte jeg kastet meg over bok nummer to Insurgent når jeg kom hjem, og det er den boken dere skal få en smakebit fra idag. 
Adlibris skriver om boken:

Fighting for survival in a shattered world! The truth is her only hope. The thrillingly dark sequel to New York Times bestseller, DIVERGENT. I have done bad things. I can't take them back, and they are part of who I am. Tris has survived a brutal attack on her former home and family. But she has paid a terrible price. Wracked by grief and guilt, she becomes ever more reckless as she struggles to accept her new future. Yet if Tris wants to uncover the truth about her world, she must be stronger than ever! Because more shocking choices and sacrifices lie ahead (Kilde tekst:Adlibris.no).


Her kommer smakebiten:

På grunn av tv-seriene er jeg ikke kommet så veldig langt inn i boken, men er godt i gang. Men smakebiten er hentet fra starten av boken på side 4% eller s.19 av 525:

"We have before us today an urgent question," she says , "which is: How will we conduct ourselves in this time of conflict as people who pursue peace?"

...

Det er krig og jeg lurer fælt på hvordan dette vil ende. Spennende lesning blir det ihvertfall, det er jeg sikker på. 


Ønsker alle en god søndag!
22 kommentarer:

 1. Kanske skulle jag satsa på att se filmen i stället för att läsa boken? Divergent har jag i och för sig redan på läsplattan :)

  SvarSlett
 2. Tankevekkende smakebit! Du ga meg en god ide til gjøremål til helgen. Jeg elsket Faen ta sjebnen, og ergret meg et øyeblikk over at jeg reiser vekk på fredag når den kommer på kino, helt til jeg kom på at jeg kan jo se den i London :) Jubel, en ting til på planen, det liker jeg :) Ha en super søndag!

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke sett filmen eller lest bøkene. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Har ikke sett Divergent ennå så nå tror jeg at jeg venter til den kommer ut på dvd, Faen ta skjebnen har jeg veldig lyst til å se også, om det blir på kino gjenstår å se. Jeg er også i gang med sesong 2 av orange is the new black men jeg har bare sett 3 episoder hittil, jeg er nødt til å holde igjen litt for ellers får jeg ikke lest noe. Kos deg med lesingen av bok nummer to og nyt langhelgen:-)

  SvarSlett
 5. Jeg elsket disse bøkene og kan love deg at du har mye bra lesing foran deg :)

  SvarSlett
 6. Takk for smakebiten fra boken du leser i. Det er lett å bli hekta når man først begynner å se på serier. Akkurat nå har jeg ingen serier jeg følger.

  SvarSlett
 7. Takk for smakebiten! Fortsatt god søndag! :)

  SvarSlett
 8. Jag har den här serien kvar att läsa. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 9. Denna serie är egentligen inte min genre, men efter att ha läst gott om den på ganska många ställen kanske jag testar en dag i alla fall. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 10. Måste verkligen se till att se filmen. Och att läsa om Tfios innan den filmen kommer ut, men det blir en vecka senare i Sverige så har tid på mig :)

  SvarSlett
 11. Insurgent ligger her, helt klar, så jeg må bare få lest ut det jeg skal lese først :-) Jeg har ikke fått sett Divergent filmen men den gleder jeg meg til :-)
  Vi har sett til og med episode 8 av sesong 4 av Game of Thrones og venter meget spent på hvordan det skal gå i episode 9. Det må skje noe veldig dramatisk tenker jeg :-) Ellers er jeg oppslukt av Doctor Who på Netflix og noen sesonger av Criminal Minds jeg ikke har sett. Men det er dumt hvor mye tid denne Tv-tittingen tar fra tiden jeg kunne ha lest :-D Ønsker deg en fin sommerkveld!

  SvarSlett
 12. Divergent planerar jag i alla fall att läsa i sommar så vi kan se filmen sen ;-)

  SvarSlett
 13. Jag ser fram emot att se filmen. Har inte heller så höga förväntningar och det är kanske bra. För jag gillade boken väldigt mycket.

  SvarSlett
 14. Jeg har lest og sett Divergent, men vet ikke om jeg vil fortsette med Insurgent. Venter med å bestemme meg til å se hva du skriver om boka senere :)
  Og OITNB er så bra!!!

  SvarSlett
 15. Likte godt denne trilogien:) Insurgent var kanskje den boka eg likte minst av dei tre, men har hørt andre som likte den bedre enn førsteboka. Prøvde å få sønnen min med på Divergent på kino, men han var ikkje så gira på det så har fortsatt filmen til gode;)
  Har starta på sesong 2 av Orange her og, foreløpig kun 2 episoder. Blir nok litt tv-titting i kveld, har nokre episoder av Nashville igjen også så må prioritere hardt:)

  SvarSlett
 16. Jeg har lest første boka i serien, men jeg er ikke så glad i dystopia sjangeren så kommer nok aldri til å se videre. Tenkte jeg skulle se filmen men ble aldri noe av, men jeg får kjøpe meg den da den kommer på dvd :)

  SvarSlett
 17. Jeg blir lei meg av bare tanken på at jeg sikkert må vente et halvt år før nye episoden av The Originals kommer ut :-P Det er så sinnssykt kjedelig å vente!
  Jeg var også utrolig fornøyd med filmatiseringen av Divergent! En av de bedre som har kommet ut på lenge.

  SvarSlett
 18. Hvilken deilig dag vi har hatt i Trondheim i dag.:) Boka di har jeg ikke lest- og jeg prioriterere vel annet enn ungdomslitteratur, men takk for smakebit.:)

  SvarSlett
 19. Tack för smakbiten. Jag har funderat på att läsa den här serien men det blir kanske filmerna istället för att spara lite tid, är så mycket jag vill hinna läsa... :)

  SvarSlett
 20. Jag har inte varit iväg för att se Divergent ännu, men har tänkt att jag ska gå. Har också ganska låga förväntningar på den, men jag hoppas på att bli överraskad :)

  Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 21. Flott smakebit ;) Leste nylig denne boken og Allegiant. Ble helt ærlig litt skuffet over begge bøkene. Trodde bokserien skulle bli blant mine favoritter, men det ble den dessverre ikke. Den første boken er utrolig god riktignok. Jeg likte også filmen ganske så godt, og jeg syntes den faktisk var bedre enn boken på enkelte deler :D

  - Siri

  SvarSlett
 22. Du får holde deg fast i sofaryggen mens du leser, dette er sikkert grusomt spennende.

  Jeg var på kino å så den jeg også. Jeg ER så skuffa over sesong 2 Orange is the new black, synes den er drit kjedelig, jeg. Må tvinge meg selv til å sitte i ro en hel episode...

  SvarSlett