tirsdag 3. juni 2014

Boken på vent # 56

Boken på vent # 56
Et stjålet liv av Nancy Richler

Foto: Beathesbokhylle
Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent"! Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent til lesning. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet. Idag legger Beathe ut mange gode tips til sommerlektyre!

...

Hei alle sammen! Endelig fikk jeg skrevet et lite innlegg igjen. Lenge siden sist. Driver da å snikskriver imellom cv- rettingene,jobbsøkingene mine her på et Nav kurs (Jobbklubb=Intensivjobbsøkerkurs). Trodde jeg skulle få litt bedre tid til blogging fremover, men ting har skjedd. Studiene gikk det ikke så alt for bra med, så det ble ikke eksamen på meg denne gangen. Slet rett og slett med konsentrasjonen og stress over å ikke å ha noen jobb for tiden for tiden. Men tar ikke det så tungt siden det ikke er så stort kurs og lett og ta den opp igjen. Har da allerede meldt meg opp på to nye kurs, og har allerede fått studiepakkene i posten. Siden dette er så pass store kurs, så er det bare å sette igang med de med en gang, hvis jeg skal ha noen mulighet for å greie dem. Så det blir ikke mye studie fri fremover. Nav kurset og studering og kanskje (forhåpentligvis) snart oppstart i en ny jobb gir travle tider, liker det, men det går jo litt utover bloggingen. Men jeg har bestemt jeg skal prøve å starte opp igjen litt forsiktig for jeg savner det virkelig. 

Lesehumøret er på topp, men som med bloggingen blir det nå mest på kveldstid, så jeg bruker en del tid på å lese bøkene mine, men hvor jeg koser meg med de.  Leser nå "Så lenge det er stjerner på himmelen" av Kristin Harmel, som er en nydelig og lettlest bok. Dagens bok på vent er denne:


Foto/Tekst: Pax forlag
Pax forlag sier om boken:


Når den gåtefulle Lily Azerov ankommer Montreal som postordrebrud i etterkant av 2. verdenskrig, blir det raskt klart at hun ikke er den hun sier hun er. Hun prøver å tilpasse seg sitt nye liv, men en dag forsvinner hun brått, og etterlater seg en nyfødt datter, en ektemann, en dagbok skrevet på jiddisk, og en mengde ubesvarte spørsmål. Hvem er hun egentlig, og hva fikk henne til å forlate sin nye familie? I årene som følger blir det opp til datteren Ruth å prøve å finne svarene om moren hun aldri har kjent.

Med sin prisvinnende tredje roman har Nancy Richler skrevet en medrivende og bevegende fortelling om hvordan krigens hendelser og valg fortsetter å gripe inn i livene til dem som har opplevd den – og til familiene deres. Richler skriver innsiktsfullt og knakende godt om familie og identitet, om savnet etter en mor og et dypt ønske om å finne sin plass i verden – både i den store verden, og i den lille, blant familie og venner i barndommens velkjente nabolag.


Ønsker alle en fantastisk tirsdag!


8 kommentarer:

 1. Det hørtes virkelig ut som du har det travelt!
  Boken du har valgt lå på skranken på jobb i går og jeg hadde virkelig lyst til å ta den med hjem. Men jeg har alt for mange bøker som ligger her og venter på å bli lest :-) Ønsker deg en fin sommerdag!

  SvarSlett
 2. Det høres ut som det er travle tider for deg, det er godt selv om det gir mindre tid til blogging. Jeg savner å ha det skikkelig travelt. Godt å høre at leselysten er der og det er jo bra. Boken du har på vent har jeg liggende her jeg også, men vet ikke helt når jeg skal lese den. Ønsker deg en fin tirsdag,Isabella:-) Klem

  SvarSlett
 3. Veldig kjekt med små livstegn fra deg hos meg, og når det spreller litt på din blogg kvikner jeg alltid til. Synd det ikke gikk helt etter planen med studiene, men det høres ut som du har energien på plass, så da er det ikke noe heft. Ser ut som en flott bok du har på vent, den skal jeg sjekke ut litt nærmere :)

  SvarSlett
 4. Kjekt å høre at det er fart hos deg, og som alltid veldig kjekt når du legger igjen ditt smil hos meg. Fin bok, denne må jeg se nærmere på :)

  SvarSlett
 5. Fint å se at du er her igjen, men sannelig har du nok å holde på med. Godt gjort å lese bøker i tillegg. Noterer meg denne boka, som jeg tror er en bok for meg.Ha en fin kveld i sommervarmen!

  SvarSlett
 6. Dette var en ukjent bok men høres ut som noe jeg kunne like. Så lenge det finnes stjerner på himmelen står på vent i min bokhylla og håper jeg får lest den i sommer. Lykke til med studeringen :)

  SvarSlett
 7. Det låter som en bok för mig. Jag ska leta efter den på svenska. Tack för tipset! :-)

  SvarSlett
 8. Det er ikke enkelt å få tid til blogging når hverdagen er så travel med studier, kurs og jobbsøking! Fint at du har anledning til å lese litt innimellom :)
  "Et stjålet liv" virker som en bra bok, kos deg med den :)

  SvarSlett