mandag 11. februar 2013

Mine nye bok kupp i Januar & Februar!

Mine bok kupp i Januar & Februar!

Har ikke greid å la være å kjøpe meg noen nye bøker iløpet av det nye året. Fikk faktisk ikke en eneste en bok i julegave, så når jeg kom hjem fra juleferie bar det rett på en nettbokhandel for å skaffe meg en ønsket bok. Jeg bare måtte ha "Eselører" fra norske lesehester. Har allerede titten i den og jeg har fått mange gode lesetips. Liker også at kjøpet av den støtter Redd Barna. Det var da veldig spennende å se hvilken farge jeg ville ende opp med. Ble en stilig oransje på meg. Kommer de ikke i stilige farger?



Vaskeseddelen sier:

Det finnes uendelig mange bøker å velge blant, og altfor liten tid til å lese dem alle. Derfor er det så viktig å velge de riktige bøkene. Eselører gir deg hundrevis av gode tips og råd fra norske bokhandlere, kulturjournalister, bokanmeldere og bibliotekarer. I tillegg byr vi spennende historier fra bøkenes verden og en litterær reise gjennom de siste femti år. 

...

Lesetips jeg har plukket opp er blant annet at jeg må lese, Shantaram av Gregory DavidRoberts anbefalt av Karina Rohde Bones (Arbeider på ARK). Hun anbefaler bøker som gir inspirasjon til omverden. Den er anbefalt flere ganger i boken, og skjønner jeg må lese den da. Men vet det er litt av en murstein, så den må man ta seg tid til. Kanskje dette blir en sommerbok. Ser også den kommer med på mammutsalget, så kanskje jeg må kjøpe denne.  Her er litt om boken: 


Foto/Tekst: Press Forlag

Forlaget sier om boken:

Hovedpersonen og fortelleren Lin, er på rømmen fra en langtidsdom, og søker tilflukt i Bombays slumstrøk, der han oppretter en improvisert praksis som doktor for 25.000 slumbeboere.

En takknemlighetsgjeld til byens ubestridte mafiaboss kaster ham siden ut i et nytt liv som Bombay-mafiaens våpenpusher, smugler og falskner, geriljakriger i Afghanistan … 

Romanen tar utgangspunkt i forfatterens egen historie, og er blant mye annet en lang kjærlighetserklæring til Bombay og India.

Men først og fremst handler Shantaram om et liv og en reise helt i randsonen av hva et menneske kan tåle, om frihetens pris, om betingelsene for en ny begynnelse, om kampen mellom det gode og det onde, om kjærlighet – om de store valg i livet.

...

Det har blitt mye oppstyr rundt Fifty Shades - serien og jeg har ikke hatt noe planer å lese disse bøkene, rett og slett fordi jeg er utrolig lei av å høre om dem, også tror jeg jo at de ikke er så gode, tross populariteten. Men jeg har også hørt om Crossfire -serien, som jeg har mer tiltro til. Så etter å ha hørt så mye bra om disse bøkene tok jeg å kjøpte første bok i serien på Norli for bare 99 kr (Innbundet). Skikkelig kupp, gleder meg da å lese denne. Kanskje jeg må da løpe å kjøpe neste bok, tiden får vise. Noen som har lest denne og likt/ikke likt? Her er mer om boken:


Foto/Tekst: Bastion Forlag

Forlaget sier om boken:


24 år gamle Eva Tramell flytter fra vestkysten til New York for å bygge seg en ny tilværelse. Den første dagen i sin nye jobb faller Eva nærmest bokstavelig talt for den 28 år gamle forretningsmannen Gideon Cross, som ikke bare er glitrende attraktiv, men også enormt rik. Det som begynner som et tilfeldig sammenstøt, utvikler seg raskt til en nærmest åndeløs besettelse. Leseren rives med på en turbulent og sexy reise full av høydepunkter.
«Bare for Deg» av Sylvia Day er første bok i Crossfire-trilogien av Sylvia Day. I likhet med Fifty Shades-bøkene, har Crossfire i løpet av kort tid tatt millioner av lesere over hele verden med storm. «Bare for Deg» og «Gjenspeilt i Deg» har også ligget helt i toppen av bestselgerlistene siden de ble utgitt.
Les også om bok nummer to: «Gjenspeilt i Deg» og bok tre: «Knyttet til Deg».

...
Har også vært innom Notabene sine konkurs salg (Noe som er så utrolig trist) og gjort noen kupp. Det var visst noe som halv pris på bøker som var satt til 50 %. Så utrolig billige bøker. Tror jeg betalte ca 20 kr per bok på disse to jeg kjøpte. Skulle da bare litt innom å titte. 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Forlaget sier om boken:

«Jeg har aldri vært i London. De ville tatt London med storm. De er så annerledes.
Han kysset hver fingertupp bortsett fra lillefingeren, som han holdt mellom leppene og kjærtegnet med tungen, noe som fikk det til å skje overraskende ting inne i meg. Mitt morløse barn. Min tornerose.»

Unge Emilie Selden lever beskyttet på familiens gods. Moren døde da Emilie ble født, en sorg som fortsatt sitter i husveggene. Da faren besluttet å vie sitt liv til naturvitenskapen, ble Emilie hans trofaste elev og medhjelper i laboratoriet. Våren 1725 starter de sitt hittil største prosjekt: å finne den kjemiske oppskriften på evig liv.

Før eksperimentet er fullført, kommer en sjarmerende, ung mann og forstyrrer freden på Selden gods. Da Emilie trosser faren og velger kjærligheten fremfor alkymien, blir hun forvist til London med sin elskede Robert.


...

Har ikke hørt noe om denne boken tidligere  men hørtes litt spennende og interessant ut, så får tiden vise om den faller i smak eller ikke. Liker da det er mange kjente historiske karakterer og romanpersoner som skal være med. 

...

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Forlaget sier om boken:

Året er 1943. Det er krig. Ved Østfronten føres det knallharde kamper mot russerne. Tyskerne lider alvorlige nederlag og trenger flere tapre unge menn ved sin side.

Jef drømmer om å bli helt, helst sammen med bestevennen Ward. Søsteren Renée har ingen slike drømmer. Hun har nok med Ward, hans himmelske saksofonspill og fløyelsblikk. For guttene er dette deres sjanse til å bli helter. For folk og fedreland. For en bedre verden. Ward kan ikke vente med å komme seg av gårde. Men ikke alle er av samme oppfatning.

En gripende fortelling om krig i kjærlighetens tid og om de vanskelige valgene en krig kan stille menneskene overfor.


...

Kan ikke huske å hørt noe om denne boken tidligere. Men jeg liker jo bøker fra krigens dager, og denne er ganske tykk med sine 540 sider, så håper den faller i smak. 

Gleder meg da veldig til Mammut salget starter den 18. Februar, blir spennende å se hva som kommer av bøker. Håper jeg greier å kjøpe mindre enn i fjord for da gikk jeg fullstendig bananas, morsomt det også, men lommeboken treng å inn strammes litt. 

Har dere kjøpt noen bøker i det siste eller har planer om å kjøpe?

...

Ønsker alle en fin mandag!





6 kommentarer:

 1. Eselører må jeg se å få kjøpt meg, for den har jeg veldig lyst til å ha i bokhyllen til inspirasjon. Shantaram er jeg utrolig nysgjerrig på og jeg gleder meg til å høre hva du syntes om den, Isabella.

  Min lille innkjøpsliste fra januar har du vel allerede sett he he.

  Ha en super mandag!

  SvarSlett
 2. Flotte innkjøp du har gjort. Jeg har lest Bare for deg og bok nummer to i den serien og jeg likte den veldig godt. Eselører er et must og jeg har en i grønn.I likhet med Mari så er jeg også nysgjerrig på Shantaram, har hatt den på ønskelisten i en evighet, så er spent på hva du synes om den. Ellers så har jeg bestilt to bøker fra mammutsalget i dag og i går bestilte jeg Blacklands... så det blir nok bøker etter hvert. Ha en fin ettermiddag,Isabella:-) klemklem

  SvarSlett
 3. Shantaram er en av mine favoritter! Anbefales virkelig :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har absolutt ingen planer om å kjøpe noen bøker på Mammautsalget men mangler fire (?) bøker av Etgar Keret som jeg må ha for da har jeg alle! Men har det ikke travelt med det.

  Gratulerer med nye og kommende nye bøker. Man finnes leselysten ved å kjøpe nye titler til hyllen. Shantaram har jeg også på leselisten min. Jeg ble det de kaller nysgjerrig på Alkymistens datter.

  SvarSlett
 5. Og du? Har du skevet om Stryk meg over håret? Vil gjerne lese teksten om du har ;-)

  SvarSlett
 6. "Alle vil til himmelen" verkar intressant. "Eselører" kunde jag också tänkt mig. Kul att man inte vet vilken färg man får om man beställer den. Men när man tittar på den hos den nätbokhandeln som jag brukar handla hos så är det inte samma färger som jag vet att den finns i, utan bl.a. blå och mörkrosa. Undrar om det var tänkt att det skulle bli andra färger först.

  SvarSlett