søndag 3. februar 2013

En smakebit på søndag - Ild

En smakebit på søndag
Ild av Sara B. Elfgren og Mats Strandberg


Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! 


Alt du trenger å gjøre for å delta er å bla opp boken på en av sidene du leser på nå, denne søndagen, og velge ut noen linjer som ikke er alt for avslørende. Sånn i tilfelle andre vil lese boken senere. Viktig! Deretter linker du innlegget ditt på smakebiten siden på Maris blogg. Trykk på Linken over, så kommer du til siden. Enkelt rett og slett! Bare å kaste deg med!. På denne måten får man mange gode lese tips, også treffer man kanskje på noen nye bloggere man ikke har besøkt tidligere, med andre ord veldig spennende!

...

Det er en utrolig nydelig søndag her i Trondheim. Solen skinner og jeg kribler å kommer meg ut for å gå min søndagstur. Problemet er bare det var litt ønsket med grått å trist vær idag, for jeg må sitte inne å skrive en oppgave om litteraturhistorie idag. Ikke det jeg har mest lyst til og jeg vet ikke hvor jeg skal finne motivasjonen, men den må komme snarest. Lurer meg da å blogge litt med dere imens jeg venter på at fornuften skal ta meg. Kommer til å se på smakebitene imellom skrive pausene mine, så får vi se om jeg rekker over dere alle. Hvis ikke kommer jeg til å titte innom deres sider på mandag! 

Har da planer om å avslutte "Kafka på stranden" av Haruki Murakami idag (Bare 20 sider igjen nå )  og starte på den etterlengtede fortsettelsen på Engelsfors - trilogien "Ild" av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren. Gleder meg! Det er her dagens smakebit vil komme ifra siden dere allerede har fått smakebit fra "Kafka på stranden". Ønsker da alle en fortreffelig søndag og kos dere en masse!


Om boken:

De utvalgte skal begynne i andre klasse på videregående. Hele sommerferien har de holdt pusten og ventet på demonens neste trekk. Men trusselen kommer fra et sted de ikke kunne ha forutsett. 

Det er tydelig at noe er veldig, veldig galt i Engelsfors. Fortiden veves sammen med nåtiden. De levende møter de døde. De utvalgte knyttes stadig nærmere hverandre og blir nok en gang minnet på at magi verken kan lindre ulykkelig kjærlighet eller reparere knuste hjerter. 


Smakebit:

Smakebiten er hentet helt fra starten av boken siden jeg ikke har startet på den ennå. Men andre ord er det litt skummelt å åpne den, plutselig sitter jeg å leser på den til mange timer etterpå. Her er smakebiten som er fra side 7 og 8 i boken:

Helt siden Linnèa oppdaget at hun kunne lese tanker, har hun av og til lurt på om Jakob har en slags mild variant av den samme evnen, om han på en eller annen måte kan oppfatte hva som skjer i hodet hennes. Han vet alltid når han skal være taus på den måten som får henne til å ville snakke mer. Som oftest klarer hun å stå imot, men nå strømmer ordene ut av henne.
"Jeg har kranglet med en venn, kan man si. Eller flere, egentlig." Linnèa lar flipflopen dingle på foten. Hun hater sandaler. Men når det er varmt som nå, kan man ikke gå med noe annet.
"Hva var det som skjedde?" spør Jakob med nøytral stemme.
"Jeg hadde en hemmelighet. Det var noe de andre burde fått vite, men jeg gikk og holdt på det. Og da jeg til slutt fortalte det, ble de forbanna for at jeg ikke hadde sagt noe før. Nå stoler de ikke på meg lenger."
"Vil du fortelle hva hemmeligheten dreide seg om?"
"Nei."

...

Gulp, var vanskeligere enn jeg trodde! Må grave denne boken ned! Skal da taes frem igjen ved mørkest frambrudd. Ha en herlig søndag!

12 kommentarer:

 1. Hos meg er det snøstorm utenfor! Tror jeg skal holde meg mest mulig inne. Trilogien du har smakebit fra kunne jeg godt tenke meg å lese, takk for tips :)

  SvarSlett
 2. Har ikke kommer i gang med sirkelen ennå, så den må graves frem om litt,Kafka kjøpte jeg i forrige måned og den må nok finne seg i å ligge litt lenger på vent. Kos deg med oppgavene, Isabella:-) klem

  SvarSlett
 3. Jeg fikk skikkelig lyst til å lese denne triologien nå! Skjønner godt at du har problemer med å legge den fra deg, for jeg merker at jeg ble veldig nysgjerrig på fortsettelsen ;)
  Ha en fin søndag og lykke til med oppgaven din!

  SvarSlett
 4. En riktigt bra bok du har framför dig :)

  SvarSlett
 5. Herlige Trondheim. Godt at det er nydelig vær der oppe i dag.:) Ild har jeg liggende, men lydboka til Sirkelen med Gisken Armand ødela litt lysten til å lese videre på serien...synd.

  SvarSlett
 6. takk for fin smakebit & god søndag til deg og dine :)

  SvarSlett
 7. I Bergen er vi velsignet med "snøstorm" så det er ikke vanskelig å beslutte å sitte inne en hel dag. Lykke til med skrivingen :)

  SvarSlett
 8. Ild er så bra! Du har en skikkelig god bok å se fram til. Kos deg! :)

  SvarSlett
 9. Åh, blir nästan lite avundsjuk på dig som har kvar en sån bra bok;-)

  SvarSlett
 10. Leste Sirkelen ferdig før jul, og skal snart ta fatt på Ild - gleder meg : ))

  Leste "Kafka på stranden" i forbindelse med at jeg tok oversatt litteratur som valgfag da jeg gikk på bibliotekarutdanningen. Likte boken veldig godt! Interessant å lese de ulike meningene som dukker opp på de ulike bloggene for tiden - tenker at man nok må like Murakamis univers i utgangspunktet for å like bøkene hans.

  Lykke til med dine studier : )

  SvarSlett
 11. Har skikkelig lyst til å lese denne triogien, men tror jeg skal vente til jeg har lest de bøkene som venter i bokhyllen på meg! Hehe. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 12. Melusine, kunne trengt meg en snøstorm i stede. Måtte jo ut en tur, gikk jo en del utover oppgaven. Men heldigvis kommer det en helg til, så jeg kan ta igjen det tapte:) Anbefaler serien! Kos deg!

  Beathesbokhylle, blir så spennende å høre hva du synes om Kafka etterhvert! Likte den kjempegodt! Sirkelen må du grave opp ja, utrolig spennende serie!:) Anbefales! Ha en fin kveld!:)

  Takk for det Amanda!:) Kom godt igang, nå er det bare å få den ferdig. Skal avslutte oppgaven til helgen. Anbefaler serien for den er kjempe god og spennende!:) Ha en herlig kveld!

  Monika, takk takk! Skal kose meg masse med den når jeg ikke ser på Downton Abby:) Ha en fin kveld!:)

  Anita Ness, Trondheim er herlig, må si meg enig der:) Synd en lydbok kunne finne på å ødelegge sånn:( Men anbefaler deg å prøve deg litt på boken, kanskje den vil ta over helt. Hvis ikke er det jo bare å legge den vekk, heldigvis:) Kos deg med lesingen uansett hva du gjør:) Ha en fin kveld!

  Takk Mary-Anne, ønsker deg og dine en koselig onsdagskveld:)

  Tine, det er ikke ofte jeg ønsker meg dårlig vær, men ved oppgaveskriving er det veldig kjekt:) Min konsentrasjon forsvinner raskt når solen glipper inn:) Blir vanskeligere å vanskeligere ser jeg for meg å skrive oppgave frem mot våren, må nok finne meg en hule eller noe, hehe (kanskje jeg kan overta en når bamsebrakaren våkner):) Ha en fin kveld!

  Ann Kristin, godt å høre. Lover å kose meg med den:) Ha en fin kveld og kos deg også masse med lesingen!:)

  Lotten, hvor det gleder meg å høre:D Skal kose meg veldig med den! Ha en fin kveld!

  dez, herlig at du også skal kaste deg over boken:) Helt klart noe å glede seg til:) Kafka er veldig bra! Murakami er jo bare helt vill:) Liker han rått:) Skal helt klart kaste meg over flere av hans verk. Skjønner jeg ikke har oppdaget han før. Takk for lykkeønskninger! Kos deg med "Ild" du også!:)

  BookNook, da har du noe godt i vente:) Det som er så fint med å vente med å lese bøkene er jo at kanskje alle er skrevet alt når du starter, så slipper man den ulidelige ventingen på neste bok:) Er så dårlig på å vente!:) Kos deg med bøkene i hylla og ha en fin kveld!:)

  SvarSlett