søndag 10. februar 2013

En smakebit på søndag - Safirblå

En smakebit på søndag
Safirblå av Kerstin Gier


Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! 


Alt du trenger å gjøre for å delta er å bla opp boken på en av sidene du leser på nå, denne søndagen, og velge ut noen linjer som ikke er alt for avslørende. Sånn i tilfelle andre vil lese boken senere. Viktig! Deretter linker du innlegget ditt på smakebiten siden på Maris blogg. Trykk på Linken over, så kommer du til siden. Enkelt rett og slett! Bare å kaste deg med!. På denne måten får man mange gode lese tips, også treffer man kanskje på noen nye bloggere man ikke har besøkt tidligere, med andre ord veldig spennende!

...

Har vært veldig hekta på Downton Abbey i det siste og har akkurat avrundet sesong 2, som jeg har storkost meg med. Håper da det blir enda mer drama i sesong 3, blir spennende å se.  Litt pause skal jeg nå ha fra serien, så kanskje jeg får lest litt mer litteratur i mellomtiden. Har da i helgen greid å avrunde "Stolthet og fordom" av Jane Austen og har startet på en ny bok allerede, greide ikke å vente. Har startet på andre boken i trilogi "Kjærlighet gjennom alle tider, "Safirblå" av Kerstin Gier. Blir spennende å lese om tidsreising igjen og få vite hvordan det vil gå med hovedpersonen etterhvert. Dagens smakebit kommer fra denne boken. Vaskeseddelen sier om boken:

16 - årige Gwendolyn begynner så smått å venne seg til å reise i tiden. Alt er derimot ikke like rosenrødt som hun hadde håpet, og morens råd om å "ikke stole på noen, ikke engang dine egne følelser" viser seg skuffende nok å stemme. 
   Den første forelskelsen er det heller ikke enkelt å hanskes med, spesielt når den utkårede drømmeprinsen er den uberegnelige, overlegne og kjempekjekke Gideon. 
   Og som om ikke det var nok: Den uhyggelige greven av Saint Germain har fattet sterk interesse for henne og bedt henne på ball i 1782. Dermed må hun lære seg å danse menuett av verdens mest utrivelige danselærer, viftebruk og dannet konversasjon av den innbilske kusinen Charlotte, og i tillegg huske hvem som var keiseren av Burundi.
   Men Gwen er ikke den som gir seg uten kamp ...


Her kommer smakebit:   

Har hentet smakebiten fra begynnelsen av boken. Vannspyeren er en som spruter vann hver gang han/hun blir ivrig. Smakebiten er hentet fra  s 42 -43


"Hva er du redd for?" Vannspyeren kom tillitsfullt bort til meg og skakket på hodet. "I våre dager blir ingen lenger brent som heks bare fordi de ser og vet litt mer en vanlige mennesker." 
   "Men i våre dager blir alle som snakker med gjenferd ... øh, og demoner ... overlatt til psykiatrien," sa jeg. "Skjønner du ikke at ... " Jeg tidde. Dette hadde jo ingen hensikt. På den vennlige måten ville jeg ikke komme noen vei her. Derfor rynket jeg pannen og sa så barskt som mulig: "Bare fordi jeg er så uheldig å kunne se deg, kan du overhode ikke gjøre krav på å ha noe med meg å gjøre."


Ønsker alle en fin søndag!

16 kommentarer:

 1. Det här är en genre som jag inte brukar läsa, men det låter väldigt spännande :)

  SvarSlett
 2. Vil gjerne lese samtlige bøker i denne serien - foreløpig har jeg lest bok nummer en. Likte boken, og ser fram til å lese denne du har gitt smakebit fra : )

  Riktig god fastelaven til de og - takk for smakebiten : )

  SvarSlett
 3. Rolig smakbit! :) De här böckerna har jag planer på att läsa så småningom.

  SvarSlett
 4. Høres spennende ut denne serien og jeg har Rubinrød liggende ulest og ser frem til å ta fatt på serien. Tusen takk for fin smakebit og ha en super dag videre:-) klem

  SvarSlett
 5. Likte smakebiten du valgte, Vannspyeren er alltid like morsom. Jeg har lest hele serien og elsker den:)

  SvarSlett
 6. Jeg har akkurat lånt bok nummer en i serien og lest et par sider :)

  SvarSlett
 7. Rubinrød likte jeg utrolig godt og jeg håper jeg snart kan ta fatt på de neste bøkene i trilogien. Den første boken var jo så søt!

  Tusen takk for den fine smakebiten, Isabella. Jeg håper du er på bedringens vei og at formen er stigende. Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlett
 8. Denne høres veldig spennende ut! Ble absolutt nysgjerrig på serien! Jeg er veldig glad i tidsreiser nemlig ;) Ha en riktig fin søndag videre :)

  SvarSlett
 9. Verkar vara en trevlig bok, både spännande och lite humoristik?

  SvarSlett
 10. Åh, nu blir jag avundsjuk. Läste del 1 i serien och gillade den förvånansvärt mycket. Ettan har inte kommit på svenska än, men ska komma i vår.

  SvarSlett
 11. Har Rubinröd i bokhyllan och blir sugen på att läsa den. Är också trogen Downton Abbey-följare. Du har mycket att se fram emot i säsong 3!

  SvarSlett
 12. Fin smakebit, Tidsreiser er kult.:) Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
 13. Har inte hört talas om denna bok. Tack för tipset!

  SvarSlett
 14. Den boken hamnar på min önskelista. Ha en fin söndag.

  SvarSlett
 15. Åh, så gøy!! Akkurat denne boken lånte jeg på biblioteket på torsdag og jeg gleder meg noe innmari til å begynne å lese den :):) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 16. Monika, kjempefin lettlest serie. Den skuffet ikke meg:)

  dez, likte siste boken også:) Herlig serie!:)

  Marika, anbefales! Hvis ikke du har gjort det alt!:)

  Beathesbokhylle, husker ikke om du alt har lest serien, men håper du har det:) Anbefales veldig!:) Er jo også så lettlest:)

  Elin, vannspyeren liker jeg:) Har også fullført den nå!:) Er helt enig!:)

  Anja, håper du kom deg gjennom siste boken også:)

  Mari, helt enig med deg Mari:) Håper også du fikk lest ut serien:)

  Amanda, tidsreiser kan være veldig spennende, enig med deg der:) God helg!:)

  Ingerun, ja den er begge deler, anbefales!:)

  Lotten, håper du har fått lest den nå:)

  kajsasbokblogg, likte sesong veldig godt:) Gleder meg veldig til den nye sesongen kommer:) Kos deg!

  Anita Ness, helt enig! God helg!:)

  Caroline - Bland Böcker, værsegod!:)

  Sara Pepparkaka :)

  Anette:) Håper du fikk den lest og neste boken i serien:) Flotte bøker!God helg!
  SvarSlett