søndag 17. februar 2013

En smakebit på søndag - Helbredelsen

En smakebit på søndag
Helbredelsen av Jonathan Odell


Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over. 

...

Det har vært en herlig helg og jeg gleder meg til å kose meg med te og kake idag for det er nemlig min samboers 32 års dag idag! Hurra! Håper da å få litt gjester senere idag, men først skal vi spise en herlig frokost. 

Blir nok ikke så mye lesing idag, men hvis det blir tiden til det, så koser jeg enten med "Smaragdgrønn" av Kerstin Gier eller "Helbredelsen" av Jonathan Odell. Smakebiten kommer idag fra den siste boken. 

Foto: Pax Forlag

Vaskeseddelen sier om boken:

På Satterfield - plantasjen sørger fru Amanda over sin eneste datter, som er død over Kolera. Omtåket av sorg tar hun et nyfødt slavebarn til seg og det navnet Granada. Granada vokser opp som fruens leketøy, uvitende om familien sin og hvor hun kommer fra - inntil slavekvinnen Polly Shine ankommer plantasjen. Polly er kjøpt for å kurere slavene for en mystisk sykdom, og når hun lykkes over alle forventninger, begynner ting å endre seg. Granada må forlate hovedhuset og flytte inn hos Polly som hennes lærling. Og snart begynner det å hviskes om friheten...
  Syttifem år senere sitter gamle Gran Gran og forteller sin historie til den foreldreløse Violet - og avslutningen på fortellingen kan vise seg å bli en helt annen enn hun ventet. 

Jonathan Odell har skrevet en utrolig spennende og rørende fortelling om sterke kvinneskjebner, kjærlighet og strid i Sørstatene før og etter frigjøringen, i samme ånd som Mississippi og Barnepiken. En sjelden medrivende, varm og rystende roman om frihet og håp. 


Her kommer smakebiten:

Granada er blitt adoptert av fruen og hun er blitt så stor hun kan bruke den avdødes datterens fine silke kjoler. Fruen ser ikke på Granada før hun har en av de fine kjolene på og Granada elsker følelsen av oppmerksomhet hun får når hun bruker disse kjolene. Kokken Sylvie prøver å fortelle til Granada at ting kommer etterhvert å endre seg for henne, men Granada tror ikke fruen kan gjøre henne noe vondt og hører ikke etter. Her er en av samtalene Sylvie har med Granada på kjøkkenet:

"Hør nå her. Så sikkert som dommedag vil det komme en dag da frua går til det klesskapet etter enda et fint antrekk, men så er det ikke flere der. For da er det bare en eneste kjole som kunne passa, og det er den kjolen jeg tok på frøken Becky før jeg la henne i kista. Og hva ska`du gjørra da? Gå og grave`n opp?"


Smakebiten er fra side: 43


Ønsker alle en herlig søndag!

15 kommentarer:

 1. Fin smakebit fra en bok jeg har planlagt å lese snart. Ønsker dere en flott bursdagsfeiring!

  SvarSlett
 2. Denne har jeg lest mye fint om, så den er på ønskelisten min. Takk for en kjempefin smakebit :)

  SvarSlett
 3. Låter som intressant läsning. Tack för smakebiten! Och grattis till sambon :)

  SvarSlett
 4. Det er mange herlige replikker i denne boken og har du lest omtalen min så er jeg så tøff i trynet at jeg kalte den for en av de aller beste bøkene jeg kommer til å lese i år. Ha en fin dag og kos dere med te og kake og besøk senere. Klemmer

  SvarSlett
 5. Herlig smakebit, denne boken er absolutt på MÅ HA lista mi :) Ønsker deg en super bursdagsdag, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 6. takk for fin smakebit :) denne boken er et must skjønner eg :)

  SvarSlett
 7. Fin smakebit, takk skal du ha! Håper dere får en fin feiring! :)

  SvarSlett
 8. Denne ser jeg frem til å lese. Fin smakebit. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
 9. Hoppas födelsedagsfirandet blir trevligt!

  SvarSlett
 10. Det hørtes ut som en virkelig bra bok og er en bok som havner rett på leselisten min :-)
  Takk for flott tips, Gratulerer til samboeren og kos dere med teselskap! Klem!

  SvarSlett
 11. Låter som en väldigt spännande bok. Tack för smakbiten och ha en fin söndag :)

  SvarSlett
 12. Låter verkligen som en spännande bok.

  SvarSlett
 13. Har kjøpt denne som lydbok, og koser meg fælt med den i ledige stunder! Multitasking; hører lydbok og strikker meg nye ullvotter ;o) Effektiv kos!!

  SvarSlett
 14. Tusen takk for smakebiten. Dette er en bok jeg kan like. Er spent på å høre hva du mener om boken.

  Gratulerer med dagen til samboeren din!

  SvarSlett