torsdag 7. februar 2013

Februarønsker 2013

Februarønsker 2013

Her kommer litt om de topp 7 bøkene jeg kunne tenkt meg å lese, og som kommer ut iløpet av februar måneden. Har som mål å bare velge ut 5 bøker, men denne måneden greide jeg ikke å velge bort noen av bøkene, og siden jeg vil lese de alle tar jeg de med. Bøkene er nøye valgt ut, og jeg velger bare de bøkene jeg kunne tenkt meg å få i gave eller kjøpe selv. Her er de: 


Kommer ut:  20.02.13
Foto/Tekst: Cappelen Damm


Forlaget sier om boken:

En verden av fremmede er en spennende historie om mord og bedrag i Saudi Arabias skyggelagte bakgater og isolerte ørkener. Boken skildrer livet til kvinner i en av de mest lukkede kulturer i verden. Ikke minst vever prisbelønte Zoë Ferraris sammen en fortelling om psykologisk spenning rundt en utspekulert seriemorder og de skumle kreftene som er involvert i menneskehandel i Saudi-Arabia.
...

 Har lest første boken av denne forfatteren "Rød sand" og jeg likte boken veldig godt. Likte kanskje den best fordi det foregår en krimhandling i et land som det er sjelden vi får høre om i krimbøkene, Saudi - Arabia. Det er ikke en terning kast 6 av en bok, men meget underholdende og jeg gleder meg til å lese den tredje boken av henne. Skal bare kaste meg over den andre først  Håper bøkene har utviklet seg, blir spennende å se.


Kommer ut: 18.02.2013
Foto/Tekst: Cappelen Damm


Forlaget sier om boken:


Oslo, høsten 1944. Krigen går mot slutten, og motstandsbevegelsen har trappet opp kampen mot det tyske okkupasjonsregimet. Bygninger blir sprengt, ledende nazister blir bortført eller skutt på åpen gate. Erik Fjeld arbeider på grunnplanet i motstandsorganisasjonen H7, da han en dag blir valgt til å erstatte en av De fem i organisasjonens hemmelige ledelse. Fjeld oppdager snart at alt ikke er som det burde være i H7-ledelsen. En natt er han vitne til at en ung kvinne blir myrdet, og snart er han viklet inn i et komplott som først når sitt klimaks da kong Haakon 7. kommer tilbake til Norge etter krigen. Før den tid har H7 blitt rullet opp, og Fjeld må etterforske komplottet samtidig som han er på flukt fra Gestapo.

Tårn er en thriller av god, gammel klasse, slik vi kjenner fra bøkene til Eric Ambler, Ian Fleming og Alistair MacLean. Forfatteren har moret seg med å puste liv i gamle klisjeer, og boken er full av referanser til både kvaliteskrim og detektivhefter, tegneserier og Hitchcock-filmer. Samtidig er boken gjennomsyret av forfatterens enorme kunnskaper om Norge under Den 2. verdenskrig. Bernt Rougthvedt har maktet å gjenskape den paranoide verden som norske motstandsbevegelse var nødt til å bevege seg i – et mer perfekt utgangspunkt for en thriller kan man knapt tenke seg!

...

2. Verdenskrig temaet i boken fikk meg til å bli nysgjerrig på denne også hadde den jo mange gode referanser til annet litteratur, spennende høres den også ut. Må jo leses!Kommer ut: 15.02.2013
Foto/Tekst: Bazar ForlagForlaget sier om boken:

En stilfull detektivroman sentrert rundt et lukket sigøynersamfunn.

Rose Janko er forsvunnet.
Det har gått sju år siden hun forsvant og ingen har sagt et ord. Da Rose giftet seg med den kjekke Ivo Janko ble hun en del av en omreisende sigøynerfamilie. Mange undret seg over dette – passet de virkelig sammen?
Rose som stille og sjenert, og mørke, fåmælte Ivo. Ryktene går om at hun stakk av da sønnen hennes ble født med "familiesjuka".
Roses far, Leon, er ikke så sikker. Det har gått sju år, og nå vil han vite sannheten om forsvinningen.
Han hyrer privatdetektiven Ray Lovell.

...

Synes temaet virker interessant her også. Ikke ofte jeg leser bøker med sigøynere i, så denne virker veldig lovende og spennende. Har også hørt litt godt om den og mer skal det ikke til før jeg vil plukke den med hjem. 


Kommer ut: 15.02.2013
Foto/Tekst: Juritzen Forlag

Forlaget sier om boken:

Mat, lengselsfull kjærlighet og et pikant trekantdrama

En vakker og rørende roman basert på
Auguste Escoffiers memoarer, ispedd historier
om og oppskrifter på mat – en inspirerende
kulinarisk reise tilbake til et
turbulent og dekadent Europa.

Auguste Escoffier var kongen blant kokker, og
kongenes kokk, en av historiens mest kjente gastronomer.
Hele sitt liv var han omgitt av monarker og
omsvermet av celebriteter. Han revolusjonerte det
klassiske franske kjøkken, og står bak retter som
den legendariske kaken Sarah Bernhardt.
Vi blir tatt med på en fantastisk reise til Europa
rundt forrige århundreskifte; til glamorøse salonger,
hvitdukede bord på Hotel Ritz og dampende
parisiske kjøkken.

Escoffier forteller om sin mat og menneskene han
lagde den til, og vi får ta del i hans stormende kjærlighetsforhold
til skuespilleren Sarah Bernhardt, og
hans distanserte ekteskap til dikteren Delphine Daffis.
En dag konfronteres han av sin dødssyke kone: alle
disse rettene oppkalt etter andre, men ingen etter
henne – Delphine ønsker seg sin egen rett.

...

Matmonstret i meg våknet når jeg så denne boken, helt klart en bok som må også fordøyes. 


Kommer ut: 11.02.2013
Fotot/Tekst: Gyldendal Forlag

Forlaget sier om boken:
Ny krimroman fra Jørgen Brekke - om de fire temperamenter

Politiførstebetjent Odd Singsaker befinner seg i et hus på Hitra. Det ligger et lik på gulvet ved siden av ham. Singsaker retter en hagle mot en person i en utbrent sofa. Det har åpenbart skjedd mye siden kona Felicia Stone reiste fra ham og forsvant.

En utro og svært kald politimann, en festglad student i plutselig trøbbel, en hustru som slår tilbake mot sin ektemann og en torpedo med et eksplosivt tilslag i balltreet. Alle spiller viktige roller i fortellingen om hvordan Odd Singsaker havnet i dette uføret.

Den tredje romanen om Odd Singsaker er en fortelling om hva som skjedde med Felicia Stone, om store forbrytelser, seig kjærlighet og de fire temperamenter. Og om alt det andre som preger menneskets natur.

...

Jørgen Brekke er en forfatter som jeg har lyst å bli mer kjent med. Har en av hans bøker i bokhyllen min fra før av og det hadde ikke vært dumt med denne også der. Høres bra ut gjør den også. 

 Er alt kommet ut
Foto/Tekst: Gyldendal ForlagForlaget sier om boken:

I Serena utforsker Ian McEwan forbindelser mellom forfatterliv og roman. Det er også en bok om den kalde krigen. Og om kjærlighet – og hvor blind den kan gjøre.

Gjennom sin mer enn tre tiår eldre professorelsker rekrutteres Cambridge-studenten Serena Frome til en stilling i MI5. Året er 1972. Den kalde krigen er på langt nær over. Englands legendariske etterretningstjeneste er fast bestemt på å styre den intellektuelle diskusjonen gjennom å støtte forfattere hvis politiske standpunkt sammenfaller med regjeringens. Serena skal sørge for å oppmuntre østblokkritiske skrivetalenter. Operasjonen får dekknavnet «Søtmons».

Serenas lidenskap i livet er litteratur, og hun er den perfekte kandidaten til å infiltrere kretsen rundt den unge aspirerende forfatteren Tom Haley. Men hun gjør jobben litt for godt. Først forelsker hun seg i tekstene hans. Deretter forelsker hun seg i mannen. Snart blir han vellykket heltidsforfatter, uvitende om at han er finansiert av etterretningen.


Hvor lenge kan Serena holde oppdraget hemmelig? Hvor lenge kan hun skjule sin egentlige identitet? For å finne svar på spørsmålet må Serena bryte etterretningstjenestens regel nummer en: ikke stole på noen

...

Etter å ha lest en omtale av denne boken for noen få dager siden, fant jeg ut at denne må jeg jo også lese. Liker at hovedpersonen er glad i litteratur, den høres flott ut.


Er alt kommet ut
Foto/Tekst: Pax Forlag

Forlaget sier om boken:

På Satterfield-plantasjen sørger fru Amanda over tapet av sin eneste datter. Omtåket av sorg tar hun et nyfødt slavebarn til seg og gir det navnet Granada. Granada vokser opp som fruens leketøy, uvitende om familien sin og hvor hun kommer fra – inntil slavekvinnen Polly Shine ankommer plantasjen. Polly er kjøpt for å kurere slavene for en mystisk sykdom, og når hun lykkes over alle forventninger, begynner ting å endre seg. Granada sparkes ut av hovedhuset og tas inn hos Polly som hennes lærling. Og snart begynner det å hviskes om Friheten … Sytti år senere sitter gamle Gran Gran og forteller sin historie – og avslutningen på fortellingen kan vise seg å bli en helt annen enn hun ventet.

Jonathan Odell har skrevet en utrolig spennende og rørende fortelling om sterke kvinneskjebner, kjærlighet og strid i et Sørstatene før og etter frigjøringen, i samme ånd som Mississippi og Barnepiken. En sjeldent medrivende, varm og rystende roman om frihet og håp.


...

Er litt usikker om denne boken kom ut denne måneden eller forrige, men tok den med allikevel for jeg har virkelig lyst å lese denne. Sies at den er i samme ånd som barnepikene og etter all skryt som den har fått kan dette jo ikke være et dumt valg. Tror dette er virkelig en bok som passer meg. Håper jeg ikke blir skuffet nå. 


                      Ha en fin lesemåned! 
12 kommentarer:

 1. Eg og skal lese Brekkes nyeste bok. Har du lest dei to første?

  SvarSlett
 2. Brekke sin bok har jeg av en eller annen grunn ikke fått med meg,så takk for tipset. Helbredelsen begynte jeg såvidt på i går kveld og gleder meg til å lese videre i den.Ellers så har jeg også flere av disse på listen min:-) Tror vi får nok å lese utover denne våren også! Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 3. Menneskets natur og Helbredelsen gleder jeg meg også veldig til. Venter på dem..:)

  SvarSlett
 4. P.S. Artig at handlingen i Brekkes nye bok delvis er fra Hitra da. Der er jeg godt kjent, siden jeg bodde på Frøya i 8 år.

  SvarSlett
 5. Ah, krigskrim og Ian McEwan pirrer min leselyst!

  SvarSlett
 6. "Helbrederen" og "Hvite trøfler om vinteren" er de bøkene på listen jeg umiddelbart har lyst til å lese : ) Leste nylig Jørgen Brekke sin bok, "Omkrets" som e-bok og synes den var ok spennende, men ingen højdare så jeg har ikke hastverk med å lese noe nytt av han.

  Interessant å lese om bøkene på listen din : )

  SvarSlett
 7. "Nådens omkrets" var forøvrig den korrekte boktittelen på e-boken jeg leste av Jørgen Brekke.

  SvarSlett
 8. Her var det mange spennende og gode lese tips

  SvarSlett
 9. En verden av fremmede høres spennende ut, spesielt siden det er sjeldent vi hører noe om Saudi Arabia. Helbredelsen har jeg også lyst til å lese - mange gode tips til februarlesing her :)

  SvarSlett
 10. Helbredelsen fikk jeg også lyst til å lese. Takk for tipset og god helg! :)

  SvarSlett
 11. Hvite trøfler om vinteren vil nok passe bra for ein leseglad matelskar og kokeboksamlar. Mange spennande tips - fortsatt god helg :-)

  SvarSlett
 12. Elida, har ikke lest noen av Brekkes bøker enda. Er spent om jeg kommer til å like dem, høres spennende ut gjør de ihvertfall:)

  Beathesbokhylle, helbredelsen er vel en av de jeg har lest av de her på listen. Den skuffet meg. Var alt for rolig og lite stoff:) Ble for søvndyssende, fordet om historien også var litt interessant:) Tårn har jeg lest så mange dårlige anmeldelser om at jeg ikke har lyst å lese den lenger, men de andre bøkene skal jeg etterhvert se nærmere på:) Ha en fin helg!:)

  Anita Ness, morsomt å lese om kjente plasser:) Håper bøkene falt i smak. Selv likte jeg ikke helbredelsen, skuffet meg. Enda det var så spennende og interessant tema:)

  Kasiopeiia, krim er jo herlig! Selena har jeg hørt litt godt om:) God helg!

  dez, hvite trøfler om vinteren er kanskje den jeg har mest lyst å lese nå når jeg ser listen igjen:) Synd Brekke ikke imponerte stort da:) Må prøve å finne ut av det med han etterhvert selv:)

  Lenes blogg :)

  Melusine, hadde nesten glemt den boken var kommet ut. Må prøve å få tak i den om ikke så lenge siden jeg har lest de tidligere bøkene. Var ikke noen litterære perler, men jeg likte de fordet:)Håper du fikk lest den!

  Lena, den høres så bra ut, synd den skuffet meg sånn. Men anbefaler at du leser den selv, for det kan jo hende dere kommer mer overens:)

  Aina, ja den må jeg jo bare prøve å få lånt på biblioteket. Nesten trasig at jeg ikke har lest den ennå:)

  SvarSlett