torsdag 31. mai 2012

Boktema hos Anette - Bok som ville blitt den perfekte film / Tv - serie

Boktema hos Anette
Bok som ville blitt den perfekte film / Tv - serie

Endelig torsdag og "Boktema hos Anette". Idag utfordrer hun oss om å skrive om hvilken bok vi mener ville bli den perfekte film eller Tv - serie. Det er lov å skrive om så mange bøker du vil. Selv har jeg valgt en bok.

Jeg har valgt denne boken fordi den gjorde inntrykk på meg. Det er en selvbiografisk roman. Det er mye som skjer i boken og den handler mye om forholdet mellom far og datter. Det er en veldig godt skrevet bok om forfatterens oppvekst og jeg tror den ville gjort seg på filmlerretet. Her er boken:


Krystallslottet
Av Jeannette WallsEt familieportrett utenom det vanlige - en selvbiografisk roman av Jeanette Walls.

Krystallslottet skriver Walls om sin oppvekst i hendene på eksentriske, nomadiske foreldre. Faren Rex er alkoholiker og moren, Rose Mary, er kunstner og lettere gal. Rose Mary prioriterer maling og litteratur fremfor morskap: "Hvorfor tilbringe en hel ettermiddag med å tilberede et måltid som forsvinner i løper av en time, når man på samme tid kan male et bilde som varer evig tid?" spør hun barna. Dermed er det duket for blant annet kattemat, meloner og popkorn til middag. Faren Rex er varm og kjærlig, men når han blir full blir han destruktiv, upålitelig og til tider voldelig. 

Walls beskriver fascinerende detalj om hvordan det var å være barn og vokse opp i en familie som stadig er på flyttefot og ute etter nye eventyr. Eventyr som oftest var en flukt fra pengeinnkrevere og enhver form for ansvar. Siden foreldrene i stor grad var motivert av innfall og paranoia var barna; Jeanette, hennes bror og to søstre, i en stor grad overlatt til seg selv. Gjennom Walls fantastiske historiefortellende håndlag, blir vi kjent med uforglemmelige karakterer i en uvanlig bok, og Walls kjærlighet til foreldrene - til tross for deres overveldende selvopptatthet - lyser fra alle sidene i boken.

En sann historie om fattigdom, galskap og kjærlighet som beviser at virkelighet lett overgår fantasien (Fra bak boken). 


Kan lese bokanmeldelsen min: HER.


Har du lyst å delta på Anettes boktema er det bare å melde seg opp: HER. Eller kanskje du vil bare se andres bidrag eller møte nye bloggere. Da er det bare å titte innom siden hennes!
8 kommentarer:

 1. Veldig flott valg Isabella:-)Hvorfor i all verden kom ikke jeg på denne her?hmm...hadde denne blitt film hadde jeg garantert sett den:-) Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 2. Jeg har i alle fall veldig lyst til å lese boka- jeg er heller dårlig på film/tv, dessverre eller heldigvis..?

  SvarSlett
 3. Eg er einig. Det ville vore ein knallfilm!! Eg fekk det liksom for meg at boka allereie var film, men, haha, eg veit ikkje kva eg tenkte på. =)

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke lest boka, men den høres ut som en som kan bli en flott film. :)

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke lest boka ennå, men jeg ser for meg at den ville blitt en god film. Spennende valg, Isabella.

  SvarSlett
 6. Beathesbokhylle, tror den ville gjort seg som film :) Ha en fin dag:)

  Berit, anbefaler å lese den. Utrolig godt skrevet bok og jeg leste den veldig raskt fordi den var altoppslukende, man bare greide ikke å legge den vekk:) Ha en flott dag:)

  Mai Lene, hehe er nesten litt rart den ikke er en film...for når man leser den ser man jo ting så godt får seg......nesten man tror man har sett den og ikke lest den:) Ha en flott dag:)

  Ann Kristin tror også det:) Det er en flott bok:) Ha en fin dag:)

  Siljeblomst, takk for at du synes det:) Var så mange flotte valg denne gangen:)Ha en strålende dag:)

  SvarSlett
 7. Nydelig valg! Jeg er akkurat ferdig med "Ville Hester" som var en fantastisk bok av samme forfatter og jeg gleder meg noe innmari til å lese Krystallslottet :) God helg og klem fra Anette :)

  SvarSlett
 8. Gleder meg veldig til å lese "Ville Hester" for den har jeg også trua på:) Ha en flott helg Anette:)

  SvarSlett