søndag 20. mai 2012

En smakebit på søndag - Siste dans for Matilda

En smakebit på søndag
Siste dans for Matilda

God morgen alle sammen!
 Startet i går med boken "Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley og det er den dere skal få dagens smakebit fra. Hadde tenkt å begynne på Svanetyven av Elisabeth Kostova denne helgen, men den ligger å venter på meg på biblioteket, så jeg startet på denne istede.  Angrer ikke på det siden jeg tror dette er en god bok. Ønsker dere alle en videre fin søndag. 


Churinga er en gave til Jenny fra ektemannen. Tragiske omstendigheter gjør at hun ikke får vite om det før etter hans død. Sauefarmen ute i den australske ødemarken skulle være en overraskelse, og det var en spesiell grunn til at han ville gi henne den. Nå får hun ikke vite hvorfor. Alene og fortvilet begir Jenny seg ut i det ukjente. Hun blir som forhekset av den strenge skjønnheten i det barske landskapet. Endelig får hun ro til å sørge og forsøke å se fremover igjen. 

Men Churinga har sine hemmeligheter. Jennys nye naboer er uvillige til å snakke om Matilda Thomas. Kvinnen som i årtier drev sauefarmen alene. Og jo mer tid Jenny tilbringer på gården, jo sterkere fornemmer hun Matildas nærvær. Hun finner dagbøkene til denne gåtefulle kvinnen. Historiene de kan fortelle er langt mer sjokkerende og dramatisk enn noe Jenny kunne ha forestilt seg. Og jo dypere hun trenger inn i fortiden, jo mer usikker blir hun på om det å ha arvet Churinga er en velsignelse eller en forbannelse (fra bak boken).


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hente fra den første siden i boken.

Strupen hennes snørte seg sammen, og hun tvang seg til å løfte blikket fra familiegravlunden og stirre utover den ville naturen. Hun måtte ikke gråte, uansett hvor sterk smertene var, uansett hvor skarp sorgen var - det skyldte hun minnet av den sterke, tilsynelatende uovervinnelige moren. Men aldri før hadde hun kjent seg så forlatt i løpet av sine tretten leveår, aldri før hadde hun kjent denne følelsen av at barndommen var over, og at hun selv var forutbestemt til å følge sin ensomme sti på denne store, vakre drømmeplassen, her hun hørte hjemme (s 9).

Litt om forfatteren:

Tamara McKinley er født og oppvokst i Australia på øya Tasmania, men flyttet som ganske ung til England. Da hun begynte å skrive Siste dans for Matilda måtte hun på nytt gjøre seg kjent med landet hun kom fra. Samtaler med folk hun møtte på disse "oppdagelsesreisene" gav henne mye av stoffet til romanen. Boken blir kalt "Torneguglene for det nye årtusenet". Allerede før den var utgitt ble den solgt til en rekke land, blant annet Sverige, Finland og Norge (fra boken). 


Andre bøker av forfatteren:
 • Matilda's Last Waltz/Siste dans for Matilda (2000, Piatkus Books)
 • Jacaranda Vines/ I skyggen av vingården (2001, Piatkus Books)
 • Windflowers/Vindens sang (2002, Piatkus Books)
 • Summer Lightning/ Svart arv (2003, Piatkus Books)
 • Undercurrents/ Syklonens øye (2004, Piatkus Books)
 • Dreamscapes/Drømmenes land (2005, Piatkus Books)
 • Lands Beyond the Sea/ På andre siden av havet (2007)
 • A Kingdom for the Brave (2008)
 • Ocean's Child (2010)
 • (Wikipedia)


Hvordan delta på en smakebit på søndag?

Det er bokbloggeren Flukten fra virkeligheten som arrangerer "En smakebit på søndag". Det er bare å gå inn på siden hennes og melde seg opp (Bare å trykk på bloggnavnet hennes).

Du trenger bare å åpne boken din du leser å finne ett utdrag som ikke er alt for avslørende av seg. Sett link på bloggen din som går til bokbloggeren Flukten fra virkeligheten og legg link tilbake til ditt bloggerinnlegg om boken på hennes side. Ved å være med kan du se hva andre leser og kanskje finner du noen andre bøker som du vil lese. Heller kanskje du vil oppdage en helt ny blogg.


20 kommentarer:

 1. Noterer så blekket spruter her i dag! Denne boken høres megaspennende ut og en litt trist smakebit. Tusen takk for at du delte denne med oss.

  Ha en strålende dag Isabella:-)

  klemmer fra solfylte Bergen

  SvarSlett
 2. Dette er ei flott bok! Overraskelser rundt kvar sving. Leste den for ca 10 år siden trur eg då mor fekk den gjennom Romanklubben, og har lest den fleire gonger etter det. Har og lest dei andre bøkene McKinley har skrevet bortsett frå dei to siste:-) Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
 3. Jag gillar smakbiten. :) Jag har någon av Tamara McKinleys böcker, men det är inte den här.

  SvarSlett
 4. Jeg elsker denne boken! Leste den på stranden på Gran Canaria i oktober 2003 :) Ikke anbefalt som strandlektyre, jeg gråt så snørr og tårer rant. Så den nylig på butikken, nyutgivelse som Silkeperle, velfortjent. Jeg har alle forfatterens bøker med unntak av de to siste, så langt har jeg kun lest to av bøkene men tror jeg har mye å glede meg til.

  kos deg masse med boken Isabella!

  SvarSlett
 5. Hmm, ser ut som mange elsker denne boka, det gjør at jeg blir nysgjerrig på den også. Jeg har hørt om forfatteren ved flere ulike anledninger tidligere, men det har ikke blitt til at jeg har lest noe av henne.... ennå. :)
  God søndag!

  SvarSlett
 6. Siste dans for Matilda høres ut som en skikkelig "hjertet rives ut av brystet"-bok. Skal sette den på leselista med en gang! Takk for tipset. :)

  SvarSlett
 7. Denne høres bra ut - noterer den ned med en gang!

  SvarSlett
 8. takk for kjempefin smakebit :) dette virker som en bok eg har lyst å lese også :)

  SvarSlett
 9. Jeg har ikke lest denne, men har lest andre bøker av Tamara McKinley, så jeg noterer ned denne og. Jeg liker forfatteren og synes hun skriver flotte bøker! Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 10. Flott utdrag. Jeg har aldri lest noe av McKinley selv om jeg har sett bøkene hennes mange ganger. Jeg må visst ta en titt, ser det ut som. Tusen takk!

  SvarSlett
 11. takk for godt tips :) ha en flott søndag :)

  SvarSlett
 12. Takk for en fin smakebit! Ha en fortsatt fin søndag. :)

  SvarSlett
 13. Beathesbokhylle: Hehe så bra:) Er storfornøyd med boken foreløpig:) Ha en flott solfylt søndag Beathe:)

  Elida, har lånt nesten alle de andre bøkene også:) Så har planer å lese flere av denne forfatteren:) Er spent om de faller alle i smak:) Begynner bra da:) Ha en flott søndag Elida:)

  Marika, takk for kommentaren:) Mange som skryter av den her, du må nok som jeg prøve å få lest denne også, hehe:)Ha en flott søndag:)

  Mari, herlig historie:) Takk for advarselen:) Å så bra de har kommet ut igjen, de skal jeg titte etter den. Er den bra må jeg jo ha den i bokhylla mi:) Skal stokose meg med boka:) Ha en flott søndag Mari:)

  Tone, ja jeg ble overrasket at så mange har så mange fine ord om boken:) Fikk tips fra en av bokbloggerne om å lese den, (husker ikke av hvem) siden jeg likte triologien av Merice Briffa ("Mine drømmers land", "Urolige tider" og "Elvens datter") så godt. Ha en flott søndag Tone:)

  Ann Kristin, så bra du fikk noe tips:)Tror også det er en "hjertet rives ut av brystet"-bok (Bra beskrivelse). Ha en flott søndag Ann Kristin:)

  Siljeblomst,tror leselista mi blir lang i dag. Er så mange spennende bøker som leses denne søndagen:) Ha en stålende søndag Siljeblomst:)

  Mary-Anne, værsegod:) Boken begynner veldig spennende:) Gleder meg til å lese mer i den senere idag:) Ha en koselig søndag Mary - Anne:)

  Natalie Normann, så bra du skal ta en titt:) Det var sånn de havnet hjemme hos meg også, hehe:) Ønsker deg en fin søndag videre Natalie:)

  Christine Lövendahl, værsegod:) Takk for titten:) Ha en strålende søndag Christine:)

  Julie, ønsker deg også en fin fin søndag:)

  SvarSlett
 14. Åh, denne boken er helt fantastisk! Det er mange år siden jeg leste den, men den sitter i meg enda :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 15. Takk for denne smakebiten, jeg fikk veldig lyst til å lese Siste dans for Matilda - virker som en spennende historie!

  Jeg skal skrive om Señor Peregrino når jeg er ferdig med den, det blir sikkert ikke lenge til for den var ganske lettlest :)

  SvarSlett
 16. Takk for boktips <3

  SV: Tusen takk, Isabella <3 God søndag til deg også <3

  SvarSlett
 17. Tusen takk for godt boktips! Ha en herlig søndagskveld! :)

  SvarSlett
 18. Anette, kanskje det var du som anbefalte den til meg:) Koser meg godt med den nå:)Ha en fin mandag:) Klæm!:)

  Melusine er veldig spennende, men også veldig trist bok:) Gleder meg til å lese omtalen din:) Ha en flott mandag:)

  Lillesmurf - Kari, værsegod:) Ha en flott mandag:) Klæm!:)

  Linda,takk for kommentaren:) Ønsker deg en herlig mandag!:)

  SvarSlett
 19. Tusen takk for flott smakebit - må virkelig si at det virkelig frister å lese denne boka :))
  Ønsker deg en glad dag!!
  Pia xx

  SvarSlett
 20. Anbefaler den på det varmeste Pia, den er en flott bok:) Ha en flott dag:) Klæm!:)

  SvarSlett