fredag 14. mars 2014

Marsønsker 2014

Marsønsker 2014

Da var man allerede kommet sånn ca halvveis fram i mars allerede, og det har allerede kommet ut noen nye godbiter på bokfronten. Selv leser jeg litt faglitteratur og romaner om hverandre om dagene, og jeg ønsker meg allerede flere timer i døgnet, slik at jeg kunne fått lest enda mer. Lesehumøret er på topp på begge fronter for tiden, og det liker jeg. 

Her kommer noen av mine månedens ønsker, det er bøker jeg kunne tenkt meg å kjøpe eller få i gave som havner på denne listen. Så alle bøkene som gis ut denne måneden er ikke å finne her, bare et utvalg. Slik ble ønskelisten min seende ut: 

Kommer ut: 31.03.2014
Foto: Bazar 
Bazar sier om boken:

Amerikanske Kim Fay debuterer med en spenningsfylt eventyrroman satt i det fjerne Østen på 1920-tallet. To ambisiøse kvinner tar deg med på en skattejakt til Kambodsja, på en tid da kolonimaktene rådet og revolusjoner var i emning – til en klaustrofobisk jungel der ingenting er som du tror.

Indokina, 1925. Vesten kjemper om å sikre seg skatter fra Det fjerne Østen – dette er mennenes arena, og Irene Bloom vet det så altfor godt. Til tross for sin enestående innsats for et amerikansk museum blir hun forbigått da sjefsjobben blir ledig. Sint, ambisiøs og eventyrlysten drar hun av sted til Indokina, i håp om å gjøre århundrets største arkeologiske oppdagelse: Hun skal finne den tapte historien til den eldgamle Khmer-sivilisasjonen i et bortgjemt tempel i Kambodsja.

Reisen via Shanghais lovløse gater, Saigons opiumfylte smug og den kambodsjanske jungelen tar ubehagelige vendinger etter hvert som Irene oppdager at hun ikke kan stole på noen rundt seg. Både reisefølget og hennes egen mentor viser seg å ha sine helt egne mål med reisen, og skattejakten som skulle forandre historien, blir også en jakt på Irenes egen familiehistorie.


...

Eventyrroman, skattejakt og arkeologiske oppdagelse, høres alt for spennende ut til at jeg vil greie å ligge unna denne boken. Skal helt klar leses etterhvert når den har kommet ut. 


Kommer rundt: 20.03.2014
Foto: Bastion Forlag
Bastion forlag skriver om boken:

«Hva ville du ha gjort om din første kjærlighet kom tilbake for å tilby deg alt du noensinne har drømt om?»

Hannah er 38 år og tilfreds med sitt liv som hustru og ikke minst mor til Luke, sin elleve år gamle øyensten. Forholdet til mannen Cliff er trygt og stabilt, og etter femten års ekteskap har hun klart å fortrenge ungdomstidens ville drømmer og slå seg til ro med hverdagslivets mange små gleder.

Men under sommerens ferieopphold i Grasse dukker Hannahs store ungdomskjærlighet opp. Hun blir overrasket om hvordan fortiden kommer tilbake og hvordan hun selv stiller spørsmål ved en tilværelse og et ekteskap hun til da har vært ganske tilfreds med.

Hannah er en strålende ferieroman fra parfymebyen Grasse ved den franske rivieraen, skrevet av en av Storbritannias mestselgende forfattere: Nick Alexander.

...

Jeg ser for meg denne boken bli lest en gang på plenen ute i vår solen. Høres ut som en passende bok den dagen man vil ha noe lettlest og underholdende. Har ikke lest noe av Nick Alexander tidligere, så er jo litt nysgjerrig på hvordan han skriver også. 


Kommet ut
Foto: Gyldendal forlag
Gyldendal sier om boken:

Det finnes en gammel myte om en fremmed som blir kalt Papirgutten. Som stjeler barn og tar livet av dem. Som kommer i mørket og ikke skyr noe i jakten på sine ofre. Myten tilhører fortiden, og i dag er det nesten ingen som husker det gamle sagnet.

Så forsvinner plutselig to gutter på vei til tennistrening. Et kraftig snøvær har rammet Stockholm og gjør letearbeidet vanskelig. Samtidig blir en førskolelærer skutt i skolegården foran øynene til flere barn og foreldre.

Fredrika Bergman og Alex Recht står overfor sin vanskeligste etterforskning da de dras inn i jakten på en morder som er like hensynsløs som effektiv. Etterforskningen leder dem til den såkalte Papirgutten. Men hvem er han egentlig? Er han virkelig? Er hendelsene tilfeldig, eller har de to sakene noe med hverandre å gjøre?

Eden Lundell blir ufrivillig en brikke i morderens spill. Hun bærer på en hemmelighet som hun prøver å holde skjult for alle. Men i jakten på morderen snus situasjonen mot henne selv, og familien hennes blir utsatt for stor fare.

...

Kan jo ikke lage en liste uten å ha med litt krim. Er i skikkelig krim modus og denne forfatteren er jeg nysgjerrig på også høre jo boken fryktelig spennende ut. Lurer på om jeg skal lese hennes tidligere bøker først, slik at jeg blir kjent med henne. 


Kommer ut: 18.03.2014
Foto: Aschehoug forlag

Aschehoug sier om boken:

En skikkelig grøsser. Prisbelønt og bestselgende barnebok av en av Sveriges beste krimforfattere.

12 år gamle Billie og moren flytter inn i et gammelt hus. De skal fortsette livet etter at faren døde. Billie vil ikke flytte, hun vil bli boende i Kristianstad der alle vennene hennes er. Og dessuten er det noe rart med huset. Det ser ut som den tidligere familien har forlatt det i full fart. Alle de gamle møblene deres er der fremdeles, og huset har en uhyggelig stemning.
Det blir ikke bedre når taklampen plutselig svinger fram og tilbake, det er avtrykk av en barnehånd i støvet på en bordplate, kakking på soveromsvinduet ved midnatt, ting blir flyttet på, og det dukker opp lapper med advarsler. Moren til Billie avviser det hele som innbilning, og Billie søker derfor hjelp
hos vennene Aladdin og Simona. De tror alle tre at det spøker, og de prøver finne ut hva eller hvem det kan være.
Det er akkurat som om huset ikke vil ha dem der. Som om det gjør alt som står i dets makt for å skremme dem bort. Jo mer Billie får vite om husets mørke historie, jo sikrere blir hun på at de må komme seg bort. Så fort som mulig. Før det er for sent ...

...

Jeg plukket opp at samme forfatter (over) har også skrevet en grøssebok for barn og den fikk jeg veldig lyst å prøve meg på også. Håper den er grøssende god!


Kommer ut: 19.03.2014
Foto: Aschehoug forlag
Aschehoug sier om boken:

Korrupsjon og organisert kriminalitet er kreftene bak de store dramaene, enten de utspiller seg på Politihuset, i Rådhuset, på snuskete hotellrom i kvadraturen eller blant dopselgerne langs Akerselva. Dette er en skandinavisk "The Wire" i et forstørret hyperrealistisk Sin City-Oslo.

Narkomane Sonny Lofthus har sittet i fengsel siden han var atten og finansierer forbruket ved å sone for andres forbrytelser. Han har magiske hender og får medfanger til å bekjenne sine synder. Han har særstatus blant de innsatte. Sonnys avdøde far, Ab Lofthus, var politimann. Når Simon Kefas, en nær venn og tidligere kollega av Ab, dukker opp, er det for å etterforske et drap som knyttes til Sonny. Men Sonny rømmer, og han har mye å hevne.

"Sønnen" er en thriller som på ny viser opphavsmannens mesterklo. Nok en gang skildrer Nesbø et Oslo i noir-toner, og i kulissene danser kommunepolitikere, næringsliv, politi og domstoler med de mektige som loven ikke gjelder for.
Samtidig dreier romanen seg om velkjente Nesbø-temaer som far-sønn, lov-rettferdighet, hevn-urett og skyld-soning, og selve navet i beretningen om Sonny er en sterk kjærlighetsfortelling.

...

Det er jo nesten umulig å ikke ha fått med seg at Nesbø kommer ut med en ny bok denne måneden. Siden jeg er en stor Nesbø fan, måtte den jo opp på listen!


Kommer ut: 17.03.2014
Foto: Aschehoug forlag
Aschehoug sier om boken:

Da Lyndsay Fay skrev "Gothams guder", var hun fascinert av historien om New York Police Department. Verdens mest berømte politikorps - mytisk - på godt og vondt. Hvordan så organisasjonen ut fra starten, og hvordan løste de forbrytelser på en tid da ikke engang rettsmedisin eksisterte? Forfatteren gir et enestående bilde av tidens New York og byens beboere.

Året er 1846. Seks måneder etter opprettelsen av NYPD tror korpsets dyktigste og mest motstrebende tjenestemann, Timothy Wilde, at han er godt bevandret i byens mørke sider. Men det er før han konfronteres med en grusom underverden som styres av løgn, vold og korrupsjon. Det gjelder ikke minst de såkalte «blackbirders», som kidnapper frigitte slaver i Nordstatene og selger dem tilbake til plantasjene i sør.

Da den vakre og vettskremte Lucy Adams stormer inn på Timothys kontor for å melde om et ran og blir spurt om hva som er blitt stjålet, svarer hun: familien min. Timothy erfarer snart at denne grufulle aktiviteten ikke bare er tillatt, den er nedfelt i loven. På ny slites den unge politimannen mellom loven og rettferdigheten.

...

Nysgjerrig på om jeg kommer til å like denne. Er jo litt utenfor det jeg ellers ville ha lest, men jeg liker at handlingen foregår på 1800- tallet også at vi får høre om hvordan politiet løste saker før i tiden, spennende! Må sjekkes ut rett og slett!


Kommet ut
Foto: Aschehoug forlag
Aschehoug sier om boken:

En ny roman fra forfatteren av "Harold Frys utrolige pilegrimsferd". Forfatteren viser igjen sin store evne til å skape personer som engasjerer oss.

I 1972 ble to sekunder lagt til tidsregningen. Det ble gjort for å balansere klokkeslettet med jordens bevegelser. Elleve år gamle Byron Hemming visste dette fordi James Lowe hadde fortalt ham det, og James var den smarteste gutten på skolen. Men hvordan kunne tiden forandre seg? At viserne beveget seg jevnt og trutt rundt på klokken var jo like sikkert som at de alle hadde en gyllen framtid.

Så, en dag de er for sent ute til skolen, gjør moren til Byron, Diana, en katastrofal feil. Byrons perfekte verden går i knas. "Perfekt" er historien om hans kamp for å holde familien sammen når verden går av hengslene. Var det de to ekstra sekundene som hadde skylden? Og kan det som følger, noensinne gjøres godt igjen?

...

Har ikke lest den forrige boken av forfatteren, men siden den allerede ligger i bokhyllen og har fått mye god skryt, skal den leses etterhvert. Og siden første boken skal leses, ser jeg ingen grunn til at andre boken er noe dårligere, så derfor opp på listen med den. 


Kommer ut: 31.03.2014
Foto: Aschehoug forlag
Aschehoug sier om boken:

Siri Hustvedts nye roman er en intellektuell detektivfortelling fra kunstens verden. Det handler om gjenoppdagingen av kunstneren Harriet Burdens verker. Verkene gikk upåaktet hen mens Burden levde, men får gradvis større oppmerksomhet etter hennes død. Identitet, kjønn, feminitet og kunstnerisk eierskap er temaer som undersøkes.

Gjennom notatbøker, dagbøker, avis- og magasinartikler trår Harriet stadig tydeligere fram som kvinne og kunstner, der hun kjemper for å finne sin plass i en mannsdominert kunstverden samtidig som hun tviholder på egen identitet.

Harriet Burden er en fantastisk figur. Vanskelig, merkelig, følsom, spennende, enormt smart og en enestående kunstner - en karakter like fascinerende og gripende som Hustvedts romaner.

...

Siri Hustvedt tror jeg skriver godt, og denne fortellingen fanger min interesse. Jeg er vel kanskje sånn midt på treet interessert i kunst, men jeg tror jeg vil like denne fortellingen. 


Kommer ut Mars, alt jeg vet
Foto: Cappelen Damm
Cappelen Damm sier om boken:

Tarak mister moren sin til de fryktede sorgslukerne, og snart etter forsvinner faren hans. Det er bestefar Elmer som tar seg av gutten og lærer ham å lage skyggefulger og fortelle historier. Men da Tarak fyller fjorten forlater han Ulu og begir seg ut i den store verden. I løpet av reiser han fortar lærer han mye om kjærlighet og ansvar og det å være 'menneske'. Og i løpet av sitt livsløp skal han bli en viktig brikke i kampen mellom det gode og det onde.
Tor Åge Bringsværd maner frem en verden som for oss er ganske fremmed. En verden der menneskene bare er en liten minoritet som domineres av andre raser. Der metallskrap er det kosteligste som fins, og der higen etter glemsel holder befolkningen i sjakk.
Dette er en nydelig og fantasieggende fabelfortelling der den gode historien og ordet er selve hjertet. En spennende og medrivende fortelling om det å være menneske.

...

Jeg liker Bringsværd, derfor skal denne leses etterhvert. Likte den forrige boken hans, enda den ikke falt helt til topps. Håper denne er bedre!


Kommet ut
Foto: Cappelen Damm 
Cappelen Damm sier om boken:

Femte juli 2005, varmt.
Kvinner og barn glødet, mennene visste bedre og holdt seg i skyggen, med bremmen ned foran øynene. På jordene oppe ved Skarven, nede i et lite dalsøkk med en klynge av sorte graner, sto en gammel campingvogn fra Fendt med rust omkring vinduene. I et vindu en fillete gardin, noen insekter hadde latt seg fange og lå døde i nettet av nylon mellom tette, fine tråder og hvite blonder. Rett innenfor døra lå barnet, en unge på fire-fem år. På en smal sofa under vinduet, en voksen kvinne. I munnviken hadde hun en stor flenge, der blodet hadde silt nedover haken. Overbetjenten sto i døra, hjertet hamret.
Vogna var i dårlig forfatning, kunne de virkelig ha bodd her disse to, moren og barnet, nei, han trodde ikke det. Kanskje var de bare sammen for å leke en lek. På tur over jordene i det vakre været, og der sto det vesle, rustne huset. I natt skal vi sove ute i en vogn! 
Vestover lå Geirastadir, østover lå Haugane, men altså her, i den svarte treklyngen, moren og barnet. Sejer gikk inn. Adrenalinet gjorde ham tørr i munnen. Han skrittet over barnekroppen, passet på og ikke trå i blodet, fikk øye på en kniv som lå på gulvet foran benken. En kniv med treskaft og nagler, og et langt, smalt blad, en slik man brukte til å filetere med, kjøtt eller fisk. På det blanke bladet, render av blod, det hadde rent i strie strømmer og det luktet rått. På benken, en håndveske med en lommebok, den var rød med mange rom. En ryggsekk og en halvspist pizza, litt klær i en hylle. I lommeboka, tusen kroner i kontanter.

Handlingen i romanen følger to alenemødre, Mass og Bonnie, og sønnene deres fra desember til juli i 2005. Femtiårige Mass lever alene med sønnen Eddie som er i begynnelsen av tjueårene. Eddie er svært overvektig, og han er trygdet uten noen spesiell diagnose. Dagene går med til kryssord, kanelgifler og vafler og søking på nettet. «Tore på sporet» er yndlingsprogrammet hans, og snart vokser ønsket om å finne ut hvor farens grav er; den faren han aldri kjente.
Bonnie arbeider som hjelpepleier hos hjemmeværende eldre. Hun er svært samvittighetsfull, og fordi hun også er spesielt eiegod, ender hun som regel opp med de vanskeligste beboerne. Hun er alenemor for lille Simon som går i barnehagen, og i hverdagene slites hun mellom omsorgen for lille, forsiktige Simon og jobben. Økonomien er anstrengt, men en dag kommer det et brev som kan synes som en løsning for Bonnie og Simon.
Konrad Sejer og hans kolleger har få spor å gå etter. Hvem kan hatt motiv til å drepe den unge moren og hennes lille sønn?

...

Trenger virkelig å få lest noen av bøkene hennes! 


Kommer ut mars, alt jeg vet 
Foto: Cappelen Damm

Cappelen Damm sier om boken:

Iskrem – sorbet – pinneis – iskaker

Noe av det beste som finnes, er hjemmelaget iskrem! I denne boken får du oppskrifter på alle tenkelige varianter av deilige munnfuller og med et vell av forskjellige smaksvarianter! Her finnes det over 170 oppskrifter på iskremer, paletas, semifreddo, parfaiter, sorbeter, iskrem på pinne og gode tilbehør som sauser, strøssel og marengs. Det er oppskrifter på is som lages i ismaskin, og is som lages uten – det siste går like bra, det tar bare litt lengre tid.

I boken finner du også alternative oppskrifter på delikate iskremer som lages uten egg og melkeprodukter.

...

Jeg venter fortsatt på at jeg skal kjøpe eller få meg en ismaskin i hjemmet. Venter bare på at det skal komme en skikkelig god is maskin på markedet, har liksom ikke helt funnet det jeg vil ha ennå. Også må jeg kanskje få en litt større fryser også. Denne boken ser da ihvertfall lekkert ut! Liker at det er alternative oppskrifter uten melk med. Må nok skaffe meg denne, for man kan jo lage god is uten maskiner også.


God helg!

2 kommentarer:

  1. Mange go`biter her. Bare jeg får satt fingrene mine på Sønnen så skal jeg ikke klage. Har lest Helvetesilden i dag, den må du få med deg, skikkelig spennende. Ønsker deg en super helg!

    SvarSlett
  2. Her var det flere godbiter og skatter ser jeg! De som fristet aller mest var riktignok de to første romanene, så takker for lesetips :D Ønskelisten min for Mars er suuuperlang, hehe ;)

    - Siri

    SvarSlett