mandag 17. mars 2014

Leseliste for Mars 2014

Leseliste for Mars 2014

Da var Mars allerede godt i gang. Har denne listen i midten av måneden for at ikke alle innleggene skal hope seg opp i starten av måneden. Leselisten varer da godt ut i midten av April også, så ikke tro jeg at jeg skal rekke alle disse bøkene på den lille tiden som er igjen. Listen min preges av at det går mot påske og jeg oppvarmer med litt krim denne måneden, men jeg liker jo å lese veldig forskjellig, så det er litt annet der også. Noen bøker har jeg ikke tatt med her, det er Fugletribunalet av Agnes Ravatn som skal samleses denne måneden i forbindelse med bokblogger prisen 2014 og Det stumme rommet av Herbjørg Wassmo. Listen er til for å forandres på den er ikke fast, så mye kan endres underveis i måneden. Men som regel prøver jeg å holde meg til den. Her er de flotte bøkene jeg skal kose meg med:


Foto: Privat
Begynner fra toppen og går ned:
 • Hva skjedde med Amy? Av R.S. Pateman: Dette er en psykologisk thriller om en en mor som mister datteren sin, og som får henne på døren ti år etter. Høres spennende ut! (Leseeksemplar)

 •  IKONER Av Margaret Stohl: Dette er samme forfatteren som har skrevet Beautiful Creatures, trenger jo nesten ikke si mer. Men jorden er herskes nå av ikoner,  de styrer menneskenes liv, og det er opp til bare de fire ungdommene som er immune mot deres kraft til å redde verden. Litt av et ansvar!Klarer de det? (Leseeksemplar)

 • Historien om vakre jente Av Rachel Simon: Tine skrev så fint om den på En smakebit på en søndag, at jeg greide liksom ikke å la den ligge lengre. En kvinne og en mann med en baby har stukket av fra en institusjon, de blir oppdaget. Moren ber eieren av huset gjemme babyen, det gjør hun. Boken har en veldig spennende åpning. Skal vist være en veldig vakker bok! (Leseeksemplar)

 • Elle Melle Av M.J. Arlidge: Et ungt par blir bortført og får bare en pistol med en kule , en av dem må dø for å få overleve. Høres utrolig spennende ut, gleder meg! (Leseeksemplar) 

 • Fortellingen i fiolinen av Natasha Solomons: Boken er en andre verdenskrigs historie. Jeg vet veldig lite om boken, men jeg tror den er veldig fin. Kanskje det er noen som har lest den? (Kjøpt)

 • En oversikt over forsvunne ektemenn Av Natasha Solomons: Bok av samme forfatter som over. Handlingen foregår her på 1960-tallet og Juliet oppdager hun er god på å spore opp nye kunstnere. Mannen hennes har forsvunnet, hun forelsker seg igjen, men vil finne ektemannen. Dette viser seg å by på noen overraskelser. Ble veldig nysgjerrig av bak teksten! (Lånt på biblioteket)

 • Støv og stjerneskinn Av Laini Taylor: Dette er andre bok om ønskemesterens datter og jeg gleder meg så voldsomt til å lese fortsettelsen. Jeg har spart og spart på boken, men nå er tiden inne, rett og slett. Det klør i fingrene! (Leseeksemplar)

 • Hjemgjeld Av Ronny Trælvik: Har ikke lest så mye om denne boken, rett og slett fordi jeg vil ha et helt åpent sinn når jeg leser den. Kan si så mye at forfatteren kommer i fra Nord! Håper den er litt ekkel! Gleder meg! (Leseeksemplar)

 • Tinder av Sally Gardner med illustrasjoner av David Roberts: Boken er på engelsk og inneholder eventyr/fortellinger om ondskap og skjønnhet, som jeg har forstått. Gleder meg til å finne mer ut av den ihvertfall. Forsiden er jo bare helt nydelig. Illustrasjonene inni er av samme stil. (Kjøpt)
...

Ble noen bøker! Noen av disse har jeg hatt lenge planer om å lese, så jeg ser virkelig frem til å finne tiden til dem. Nå er det jo ikke så lenge før eksamen banker på min dør, så det er nå spørs om jeg greier å få lest alle disse. Men prøve det skal jeg, med et stort smil om munnen. 


Ha en videre fin bok måned! 

3 kommentarer:

 1. Litt av en bunke du har foran deg, men når leselysten er på topp er det jo bare å kjøre på. Jeg skal også lese Det stumme rommet denne uken, ble ferdig med første bok av Tora trilogien i går, og bare måtte ha mer med en gang. Kjenner igjen noen av bøkene dine fra bokpakken jeg fikk fra Juritzen i forrige uke. Jeg valgte meg ut Bokhandlerens beretning, og etter 50 sider kan jeg bare si at jeg storkoser meg med den. Gled deg til Historien om Vakre jente, og takk for linking :)
  Er veldig spent på din omtale av Hjemgjeld, hvis du har lest min omtale så vet du at jeg ikke var så begeistret - gleder meg til å se hva du synes. Ha en strålende leseuke!

  SvarSlett
 2. Det var litt av en bunke må jeg si, og mange av de hørtes fryktelig spennende ut! Jeg har selv lest den andre boken i Ønskemesterens datter, og du må bare glede deg! Første boken hadde litt av en spennende og kanskje brå slutt, så jeg måtte begynne på den andre boken med en gang. Jeg syntes for å være ærlig at Støv og Stjerneskinn var et hakk bedre enn Mørk engel.

  Spesielt de bøkene som du fikk som lesereksemplarer virket fryktelig spennende, og da tenker jeg spesielt på Historien om vakre jente og Hva skjedde med Amy. Hvordan fikk du tak i de, kanskje forlagene kontaktet deg? :)

  - Siri

  SvarSlett
 3. Jeg også skriver leselister. Gjør det i en bok måned for måned, men det ironiske er at i år er jeg ikke ferdig med å lese ut alle bøkene fra januarlisten ennå. Grunnen til det er at jeg prioriterer bøker jeg får fra forlag først før jeg leser bøker jeg har kjøpt selv. Så det blir litt sånn hipp som happ, men likevel skriver jeg leselister hver månedskifte. Men har som mål å følge listene slavisk selv om noen bøker fra forlag smetter inn. Men, men,,, prøver å lese bøker jeg får fra forlag og de jeg har kjøpt selv. Dele det litt 50/50. Vil jo lese alle bøker jeg kommer over:)

  SvarSlett