tirsdag 11. mars 2014

Boken på vent # 53 + med litt produktanbefalinger

Boken på vent # 53
Huset Longbourn av Jo Baker

Foto: Beathesbokhylle
Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent"! Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent til lesning. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Har nettopp spist siste rest av desserten fra igår til frokost, ikke akkurat sunt, men den var alt for god til å holde seg unna. Våren er på hell, og mitt første vårtegn er at det kommer nye sorter med is i frysedisken på butikkene. Elsker å teste ut alt det nye. Er en veldig glad i iskrem! Så idag må jeg skryte helt frivillig av denne isen,: Siden jeg nå er igang med å skryte av gode produkter helt frivillig, så må jeg si at denne var så verd de litt over 70 kr vi betalte for den på meny. Den er litt hot, godt krydret og den beste ketchupen jeg noen sinne har smakt, som du kanskje ser har vi allerede forsynt oss grovt av den (kjøpte den på lørdag):
Men kanskje nok med reklame, måtte bare fortelle helt frivillig om disse produktene, fordi de fortjener å bli oppdaget av flere. Må da innrømme isen ble enda bedre med litt pasjonsfrukt saus på, men det beste med yoghurt is at den tåler magen min. Men her er dagens bok på vent:


Foto: Gyldendal forlag
Gyldendal sier om boken:

Stolthet og fordom - tjenestefolkets historie.

Det er tidlig på 1800-tallet, og vi befinner oss på Longbourn, godset der Jane Austens Stolthet og fordomutspiller seg. Det er vaskedag, og den 18 år gamle tjenestejenta Sarah har vært oppe siden halv fem. Hendene er såre og røde, men ennå gjenstår en endeløs rekke av laken, putevar og de fem Bennet-søstrenes skitne undertøy før Sarah kan krype utmattet til køys.

Men livet nedenfor trappene, styrt med mykt hjerte og hard vilje av husholdersken Mrs Hill, skal snart bli forandret av en ny mannlig tjener, som har med seg hemmeligheter og en duft av havet ... For i 1800-tallets England finnes det en verden som overklassepikene ovenfor trappen aldri vil vite noe om. Det er en verden av fattigdom, kjærlighet og brutal krig.

Jo Bakers Huset Longbourn er en elegant utklekket downstairs-historie som følger upstairs-historien i Jane Austens udødelige klassiker Stolthet og fordom. Men det er også et gripende drama som står godt på egne bein, om kjærlighetens grenseløse kraft og evne til å slå seg frem på tvers av samfunnets forventninger og innordninger.

...

Jeg elsker jo Jane Austens bøker og særlig Stolthet og fordom. Men jeg må innrømme jeg blir litt skeptisk når andre forfattere skal begynne å rote litt med bøkene til denne forfatteren, men samtidig blir jeg jo nysgjerrig om de får det til da. Så det blir spennende å se om dette blir en bra leseopplevelse eller bare en irriterende en. Håper på det første. Høres ut ihvertfall som forfatteren har tatt en interessant vinkel på det hele. Noen som har lest denne?

Ha en fin tirsdag!

7 kommentarer:

 1. Åh, den isen kunne jeg tenkt meg og testet ut den så skikkelig god ut! Boken du har på vent har jeg lest men ikke blogget om enda, men det kommer. Likte den godt og er spent på hvordan den faller i smake hos deg, Isabella :-) Ønsker deg en fin dag :-)

  SvarSlett
 2. Åh, takk for kjempefint tips. Jeg er enig med deg, det er noe spesielt med Jane Austens bøker, og det skal være gode historier som kan matche den originale...Men den ser veldig god ut, så tror nok at jeg må få denne med meg. Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 3. Tror jammen jeg må sette isen på handlelisten for lørdag, den hørtes god ut. Har lest mye krim i det siste så kanskje boken du tipser om hadde vært noe for meg. Er ikke spesielt glad i Jane Austen, så det spørs...

  SvarSlett
 4. Jeg er også veldig glad i is, men må prøve å ikke spise så mye av den :-) Det er likevel godt at det nærmer seg tiden der man lett stikker innom for å kjøpe en is å kose seg med :-)
  Denne boken står på jobb og jeg har lurt på om ikke jeg må lese den. Nå fikk jeg enda mer lyst til det :-) Ønsker deg en fin dag, Isabella!

  SvarSlett
 5. Ja, dette hørtes ut som en interessant vinkel! Jeg har ikke lest noen av bøkene til Jane Austen, men har stolthet og fordom i bokhyllen min - har selvfølgelig lyst til å lese dem så fort som mulig.

  Vil helst lese bøkene av Jane Austen før jeg leser denne, selv om den virket svært så interessant og annerledes med den vinkelen. Jeg ble likevel, som du, litt skeptisk til at andre forfattere klusser med originalhistorien. I jula viste f.eks NRK1 en slags krimserie hvor en del av hovedkarakterene var de i Stolhet og Fordom. Den var likevel ganske god og spennende, så det er ikke nødvendigvis dårlig. Forfatteren bak denne krimserien var riktignok P.D James, og hun er jo fenomenal :)

  SvarSlett
 6. Yogurtis er godt, og med sitron passer den nok fint til varme dager. Den skal testes. Boka derimot..kanskje en dag. :)

  SvarSlett
 7. Viktig med god frukost ;-) Både ketchupen og boka ser spennande ut. Har endå ikkje lese Jane Austen, men eg har sett tiiiiimesviiis med filmar basert på bøkene hennar - elskelege Mr. Darcy er favoritten! Kos deg med boka :-)

  SvarSlett