lørdag 6. oktober 2012

Fremtidige favoritter # 5

Fremtidige Favoritter # 5
Ungdomsbøker jeg har lyst å lese i fremtiden


Hver Fredag utfordrer Bokelskerinnen oss bokbloggere til å skrive om bøkene vi ønsker oss, gleder oss til eller er spent på å lese. Har du lyst å delta eller bare se hva andre bidrar med er et bare å trykke på linken over.

Jeg rakk ikke å være med å delta igår,så jeg deltar idag istedet. Jeg har da lyst å dele med dere de ungdomsbøkene jeg har lyst å lese på i nær fremtid. Noen kommer ut snart og andre er bøker som jeg har hatt lyst lenge å lese men som det ikke har blitt noe av ennå. Leser da idag på en ungdomsbok kaldt "Erebos" av Ursula Poznanski, som jeg leser i forbindelse med bokbloggerturneen til Cappelen Damm. Så den får dere høre mer om veldig snart (Den 12.10.12). Men her er andre bøker jeg vil lese som er beregnet for ungdom. 


Uglies har jeg lenge hatt lyst å lese. Spesielt siden jeg har hørt mye bra om den også høres den jo veldig interessant ut. 

Om boken:

Uglies er den første boken i en trilogi som foregår i en perfekt verden hvor alle 16-åringer blir tvunget til å ta en skjønnhetsoperasjon. I denne uhyggelige fremtidsvisjonen må alle være smellvakre som supermodeller med store øyne, fyldige lepper og veldreide kropper.


De fleste tenker at det er bra, at ingen lenger dømmes etter utseendet alene. Men for dem som bor i Smoke, et opprørersamfunn langt utenfor sivilisasjonen, er situasjonen en annen: Tenåringene her vil ikke underkaste seg skjønnhetstyranniet og nekter å la seg operere. Hovedpersonen Tally oppdager snart at pen-verdenen er alt annet enn vakker når det kommer til stykket.


Samtlige titler i Uglies-trilogien, (Uglies, Pretties og Specials), har ligget på New York Times bestselgerliste. Bøkene, som har en enorm appell til ungdom, er oversatt til 27 språk og til sammen trykket i 3 millioner eksemplarer. 

Målgruppe: 12+ (Tekst fra: Schibsted Forlag). 
Har bok 1 og 2 i bokhyllen ulest og der har de vært lenge. Snart kommer bok 5 i serien og jeg tror det er på tide å finne ut litt mer om disse bøkene. 


Om boken Gone 5:

Her fortsetter den spennende historien om ungdommene i Perdido Beach.

Utgis:  05. November. 2012

Om boken Gone 1:

Et øyeblikk. Alle er borte. Forsvunnet.

Alle over 15 år forsvinner. Ingen voksne. Ingen lærere, ingen politimenn, ingen leger, ingen foreldre. Mobiltelefoner virker ikke. Internett og tv har gått i svart. Det er ikke mulig å få hjelp. Heller ingen mulighet til å finne ut hva som egentlig har skjedd...

Sult truer. Bøller tar styringen. En skummel skapning lurer rundt. Dyr forandrer seg. Tenåringene selv forandrer seg, utvikler nye sider - noen får uforståelig, farlig, dødelig makt - som vokser seg større og større hver dag.

Det er en skremmende ny verden. Man må velge side, en kamp er under oppseiling. Vestkant mot østkant. Mektige bøller mot de svake. Og tiden er i ferd med å renne ut: På din egen femtenårsdag forsvinner du, akkurat som alle andre (Tekst fra: Schibsted Forlag).

Elsket sirkelen! Denne boken har jeg ventet lenge på, og endelig kommer den snart! Kan nesten ikke vente med å få fingrene i denne. 


Om boken:

Den har tatt lesere over hele verden med storm. Den er fantastisk. Og den er svensk! Oppfølgeren til boksensasjonen Sirkelen er her.

De utvalgte skal begynne i andre klasse på videregående. Hele sommerferien har de holdt pusten og ventet på demonens neste trekk. Men trusselen kommer fra et sted de ikke kunne ha forutsett.
Det er tydelig at noe er veldig, veldig galt i Engelsfors. Fortiden veves sammen med nåtiden. De levende møter de døde. De utvalgte knyttes stadig nærmere hverandre og blir nok en gang minnet på at magi verken kan lindre ulykkelig kjærlighet eller reparere knuste hjerter.

Ild er den andre delen av Engelsfors trilogien. Kommer ut 14. November. 2012.

Den første boken i trilogien, Sirkelen, utgis i 25 land, og ble en formidabel suksess blant både kritikere og lesere.Inngår i serien Engelsfors-trilogien (Tekst fra: Gyldendal Forlag).
Jeg har planer om å lese "Før jeg faller" (som jeg har hørt veldig mye bra om), så da må jeg jo få lest denne også etterpå. Har visst blitt veldig glad i  dystopiske temaer i ungdomsbøker. 

Om boken:


Endelig en ny bok for dem som elsket Dødslekene! Fantastisk om forbudt kjærlighet under et totalitært styre. Ny, kritikerrost bestselger fra forfatteren av 'Før jeg faller'.


Delirium er første del i en dystopisk trilogi av det amerikanske stjerneskuddet Lauren Oliver. Hvis kjærlighet var en sykdom, ville du ta medisinen som kunne kurere deg?

Et liv uten kjærlighet er et liv uten smerte. Det er trygt, forutsigbart og lykkelig. Lena Haloway har har alltid sett fram mot den dagen hun skal bli kurert. Men da det bare gjenstår nittifem dager til behandlingen, skjer det utenkelige ...

Før i tiden var kjærlighet det viktigste i verden. Folk gjorde hva som helst for den. De kunne lyve for kjærlighetens skyld. Til og med drepe. Nå er alt annerledes. Kjærlighet er en sykdom som man kan helbrede. Regjeringen sørger for at alle gjennomgår behandlingen den dagen de fyller atten (Tekst fra: Gyldendal Forlag).
Da jeg hørte rapperen 50 Cent hadde skrevet bok, ja da fikk jeg lyst å lese den. 

Om boken:

Sterkt, brutalt og gripende fra den verdensberømte rapperen 50 Cent.

Butterball vil aldri fortelle hva som fikk han til å slå til gutten i skolegården med en sokk fylt med batterier.
Det er ikke mye som går trettenårige Butterballs vei. Han blir ertet på grunn av vekten. Han hater forstaden moren har tatt ham med til slik at hun kan studere og starte et nytt liv. Han ønsker at han fremdeles bodde sammen med faren i New York City - der det alltid er noe som skjer selv om faren ikke har mye tid til ham.

Men det var ikke det som gjorde at han slo ned Maurice i skolegården.

Nå tvinger skolen ham til å snakke med en totalt fjern terapidame som heter Liz, som om hun liksom skulle skjønne noe som helst. Nope - Butterball har ikke tenkt å si et ord om hva som skjedde den dagen.

Men noen historier tvinger seg fram
Dette er en av dem.

Playground er løst basert på den verdensberømte rap-artisten 50 Cent’s egen oppvekst, og han har hatt sin egen fjorten år gamle sønn i tankene da han skrev den. Det er en bok som garantert vil vekke stor interesse – og intens debatt (Tekst fra: Gyldendal Forlag).


Jeg liker Uri, og tror dette er en litt spesiell ungdomsbok som jeg burde lese. Også liker jeg tittelen på boken. 

Om boken:

To personer. To stemmer. To forfattere. Spennende, utfordrende, dramatisk.

ROBIN: Jeg innser brått at jeg har driti meg ut big time. Aldri, aldri bruk navn. Det er egentlig jævlig enkelt. Ingenting kan trekkes tilbake, køddes bort, tida kan ikke snus. Aldri bruk navn, for faen. Hun er blank og fjern i blikket. Kanskje hun ikke oppfatta det?

HEDVIG: Plutselig bare var de der. Det føltes som en diger flokk, selv om jeg visste at de bare var tre. Og de visste hva de gjorde. De visste hvordan de skulle få meg redd. Livredd.

Robin fyller øyeblikkelig seksten og vet ikke hva han skal gjøre med livet sitt. Hedvig er 25 og skal snart gifte seg.Din vakre jævel! handler om et møte som begynner katastrofalt og vokser til noe som sjokkerer dem begge.

Helene Uri og Arne Svingen har skrevet en provoserende og ladet tostemt ungdomsroman (Tekst fra: Gyldendal Forlag).
Har hvert litt nysgjerrig på disse bøkene en stund.  Dette er da femte bok i serien og jeg skal da starte med den første "Veien følger hjertet". 

Om boken:

Om Alanya 1 bok:

Alanya bor i den søvnige landsbyen Mumbyville med onkelen Pip og tanten Munny. Men en dag rykkes Alanya ut av den fredelige tilværelsen: Landsbyen invaderes av brutale ryttere, på jakt etter henne. Alanya slipper unna med nød og neppe, og med trollmannen Kasimir som reisefølge begir hun seg mot hovedstaden Abylon. Etter hvert forstår Alanya at hun ikke er en helt vanlig jente, og at oppgjøret med ondskapen i landet også blir et oppgjør med hennes egen familie ... (Tekst fra: Aschehoug Forlag). 

Om Alanya 5 bok:

Alanya og Haimo er på vei til Trolldomsrådet etter å ha hjulpet Absalon og ørkenkrigerne hans med å styrte tyrannen Zarrab. Aryak og Lubana er på randen av krig, og rådet er splittet. Olwens makt vokser, samtidig som Eolande forsvinner. Alanya ser bare én mulighet: Hun må dra for å lete etter ham (Tekst fra: Aschehoug Forlag).


Utgis 15. Oktober. 2012.
9 kommentarer:

 1. Nå fikk jeg lyst til å lese alle de bøkene; alle hørtes jo kjempekjekke ut! Uglies har jeg lest allerede, og den er helt fantastisk - den kan du virkelig glede deg til :) Har lest bok #1 i Gone - serien, men kom aldri lengre enn det, må få lest #2 også. Hva syntes du om #2? Var den like bra som eneren?

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg til å høre hva du synes om Erebos, Isabella! Jeg er nesten ferdig med den, og omtale kommer allerede på mandag :-)

  Ønsker deg en fin lørdag!

  SvarSlett
 3. Flott samling dette,Isabella! Erebos har jeg hørt om nå i det siste så jeg ser frem til å lese hva du syntes om den. Uglies har jeg på ønskelisten min,virker som en bra serie. Delerium har jeg liggende på vent jeg også,Sirkelen har jeg ikke lest ennå, det burde jeg kanskje få gjort før neste bok kommer. Mange fine fremtidige favoritter her,Isabella!

  SvarSlett
 4. Fin liste over bøker å se frem til!
  Delirium har jeg på skal-lese-listen, og nå ser jeg at listen blir enda lengre...med blant annet trilogiene Uglies og Engelsfors - takk for tips :)

  SvarSlett
 5. lidenskapeliglesing, så bra du fikk nye lesetips:) Så bra å høre at Uglies er bra, da gleder jeg meg ekstra:) Har ikke lest verken 1 eller 2 bok i Gone serien. Har planer å starte på de snart, siden de har ligget så lenge i hylla. Blir da spennende å se om de faller i smak, høres ut som de har fått litt varierte tilbakemeldinger:)Takk for besøket og ha en herlig helg!

  Siljeblomst, hvor jeg gleder meg til å lese anmeldelser om den boken:) Leser å leser på den idag:)Kommer på mandag å leser anmeldelsen helt klart, spennende:) Ha en herlig lørdag du også!:)

  Beathesbokhylle, takk for at du liker mine fremtidige favoritter. Har veldig mange flere ungdomsbøker jeg vil lese, så dette var bare en smakebit av de jeg vil lese. Anbefaler sirkelen, likte den:)Erebos er jeg spent på selv hva jeg vil skive om den, tror da det blir en morsom bok å skrive om:) Kos deg med bøkene og ha en herlig helg!Klæm!

  Melusine, takk for at du synes det:)Godt å høre at jeg også gjør din listene lenger:) Har selv notert voldsomt mange bøker ned på min liste. Tror jeg trenger en lang ferie i en for å rekke over halvparten. Ønsker deg en strålende helg!.....Her skal det nå lages pizza!:D Nam nam:)

  SvarSlett
 6. Kjempe fin liste.. Om du har Gone burde du virkelig lese den.. Det er en trykk bok.. Men utrolig spennede hele veien igjennom :) syns jeg.. Pleier og si det er en miks av X-men og The Tribe, bare med tenåringer :) hehe Du kan jo sjekke bloggen min for anmeldelse.. Er i hvertfall en av mine favoritter.

  Veien følger hjertet er også god :) Bare beregnet til litt yngre lesere igjen tror jeg sånn 12års alderen tror jeg :) Har selv skaffet meg 2eren for nylig :) da jeg likte den første..

  Uglies er også på bokhylla på vent..
  Mens Ild er på ønskelista :) etter jeg leste Sirkelen :)

  Håper du får lest disse bøkene og da ser jeg frem til dine anmeldelser :D

  SvarSlett
 7. Har lyst til å lese Uglies serien og sirkelen! Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 8. MoonStar, så godt å høre noen liker Gone bøkene var litt usikre på de. Nå ble jeg litt mer motivert til å lese dem:)Fin anmeldelse!:)Du ga jo den en skikkelig god karakter også:) "Veien følger hjertet" glad å høre du likte den også, for den visste jeg lite om, ble bare så nysgjerrig på den serien.Må leses da:) Ild blir spennende å ta fatt på igjen, heldigvis er det ikke lenge til den er her igjen:)Skal lese disse etterhvert og da kommer det anmeldelser:) Takk for fin kommentar! Ha en herlig søndag!

  BookNook, ha en herlig søndag!:)  SvarSlett
 9. Jeg gleder meg også skikkelig til Ild. Jeg kjøpte den på svensk, men jeg har ikke hatt tid til å lese den. Uglies og Gone er gode bøker, synes jeg.

  SvarSlett