mandag 29. oktober 2012

Boken på vent # 12

Boken på vent # 12
Sluk av Lars Saabye Christensen


Idag har jeg kastet meg over utfordringen "Boken på vent" som holdes av 
Beathe som har bloggen "Beathesbokhylle". Har du lyst å se hva andre har på vent i bokhyllene sine eller vil være med på å delta, er det bare å trykke på linken over.


Boken på vent denne vinter tirsdagen har jeg fått som leseeksemplar hos Cappelen Damm og jeg skal ikke vente så alt for lenge før jeg kaster meg over den. Jeg har hatt lyst å lese den siden jeg hørte den skulle kommer ut. Men ikke mindre lyst har jeg hatt til å lese den etter å ha hørt alle de fine tilbakemeldingene den har fått. Boken jeg snakker om er "Sluk" av Lars Saabye Christensen. 

Lars Saabye Christensen er en av mine norske favorittforfattere, så her er forventningene store. Oppdaget denne flotte forfatteren på videregående da jeg måtte lese tre av hans bøker,så å sammenligne de etterpå. Ene av bøkene jeg valgte var "Beatles", som jeg likte utrolig godt. Siden har han vært en favoritt. Har da ikke likt alle hans bøker, men mange av de som er gode er gode. Men nok dyrkelse av mitt idol, her kommer mer om boken. 


Sluk er historien om forfatteren Funder, en roman med mange stemmer og uttrykk, bundet sammen av bilder og refrenger. Den forener en strålende sommerfortelling fra Oslo på sekstitallet med et marerittaktige opphold i den amerikanske småbyen Karmack. Femtenåringen Funder med kallenavnet Chaplin skal være en sommer alene med moren på Nesodden, men tvinges til å se seg selv med nye øyne da han i august tar båten hjem. Senere skriver han en fortelling om ulykkesfuglen Frank Farrelli som også bor sammen med mor, og i likhet med Funder ikke kan fortelle om det han roter seg bort i. Det handler blant annet om trofasthet, om å settes på prøve som menneske, og om avgjørende begivenheter som viser hva slags stoff man er laget av (Fra vaskeseddelen). 


Ha en herlig tirsdag!

Kos dere med bøkene!8 kommentarer:

 1. åååh denne har eg så lyst å lese atte :D
  har faktisk aldri lest noe av denne forfatteren *flau*

  SvarSlett
 2. Har heller ikke lest noe av denne forfatteren og er sikkert minst like flau som hun over,men det skal jeg få endret på, boken er notert og jeg skal sjekke ut tidligere bøker.

  SvarSlett
 3. Leste Beatles og noe tidlige av ham, men så stoppet det opp med meg og saaby Cjristensen, uten at jeg har noen grunn til det egentlig..Andre ting kom bare foran. Tror jeg kan tenke meg å lese denne når jeg får bedre lesetid./til overs.:)

  SvarSlett
 4. Spennende! Herlig med bøker på vent som man virkelig gleder seg til :)

  SvarSlett
 5. Denne gleder jeg meg også til! Og som deg har jeg Saabye Christensen som en av mine favorittforfattere. Så at boka var kommet til biblioteket, da tar det nok ikke lang tid før denne ligge ved nattbordet, i vinduskarmen, på stua eller ved kjøkkenbordet!

  SvarSlett
 6. Mary-Anne, så bra det er flere av oss der ute som vil lese den:) Ikke noe å være flau over, selv er det mange norske forfattere der ute som jeg burde ha lest noe av. Man rekker da ikke over alle, hehe:)Ha en flott kveld!

  Beathesbokhylle, så bra å høre:)Da har du jo mange bøker å kose deg med av forfatteren, så ikke så dumt å ikke ha lest noen av han. Er da spent på om du vil like bøkene hans:) Ha en flott kveld!

  Anita Ness,heldigvis "tvang" skolen meg i gang å lese de. Heller er det ikke sikkert jeg hadde hatt lest noen av bøkene hans. Er spent på denne, håper den er så bra som de sier. Ha en koselig kveld!

  Anette, er veldig herlig. Fingrene klør etter å starte på den, men først vil jeg ha meg litt mer grøss og spenning. Ha en fin fin kveld!

  Berit, så gøy det er flere Christensen fans der ute!:)Kos deg masse med boken når du får tak i den:)Det skal ihvertfall jeg:) Ha en koselig kveld!:)

  SvarSlett
 7. Denne har jeg også på vent! Håper virkelig at Saabye Christensen har tatt seg opp igjen. Ble veldig skuffa over Bisettelsen, og Bernhard Hvals forsnakkelser leste jeg ikke engang, men denne har fått så mange gode omtalelser at jeg nesten ikke kan la være å lese den.

  SvarSlett
 8. Du får kose deg med boken når du kaster deg over den:) Mange som har kommet innom biblioteket der jeg jobber og spurt etter den. Er lange ventelister på bibliotekene rundt omkring i Akerhus & Oslo:)
  SV;Bare hyggelig!Gleder meg til J.K Rowling sin bok også! Skal kose meg videre med skoleting og forhåpentlig går det fort til juleferie så jeg kan lese mer:D klem

  SvarSlett