fredag 12. oktober 2012

Bokanmeldelse - Erebos av Ursula Poznanski

Erebos
Av Ursula Poznanski


Jeg er heldig som har lest denne boken! Det var en utrolig flott leseopplevelse. Jeg sitter igjen med et WOW for en ungdomsbok!
Utrolig altoppslukende!

Boken leste jeg i forbindelse med bokbloggturneen til Cappelen Damm. I morgen skal Astrid Terese med bloggen "Betrakninger" skrive om den. Boken er for de mellom 13 - 18 år, selv synes jeg den passer for langt eldre også, kanskje til en på snart 30 år også. Takk til Cappelen Damm for boken. 

Om boken:

Nick spiller basketball og oppdager at ting er ikke som det pleier. Bestevennen Colin dukker ikke opp på treningen. Etterhvert er det flere som ikke dukker opp på de neste treningene. Det dukker mindre og mindre elever opp på skolen hans også. Vennene og de andre rundt han begynner å oppføre seg merkelig. Nick ser at det deles ut en smal liten firkantet pakke mellom elevene og alt er meget hemmelighetsfullt. Nick prøver å finne ut hva det er, men det er ikke enkelt. Helt til han får en slik pakke selv. 

Før han mottar pakken må han love å holde det hemmelig for andre. Det viser seg at pakken inneholder et storslått spill kalt "Erebos".  Første regel i spillet er at man bare har ett liv, dør du er du helt ute av spillet. Andre regelen er at du må spille spillet uten andre til stede, du kan ikke heller røpe navnet på spilleren din utenfor spillet. Den tredje regelen er at det ikke er lov å snakke om innholdet i spillet, det er hemmelig. Den siste og fjerde regelen er at du må oppbevare Erebos - DVD -en på ett trygt sted. Det viser seg etterhvert å være et helt spesielt spill, det er ikke som andre spill. Her gjør man ikke bare oppdrag i spillet og blir belønnet, man må også gjøre oppdrag i virkeligheten for å få være med videre på spillet. Dette viser seg også å være et spill som man blir veldig hektet på.  

Etterhvert blir oppdragene vanskeligere og vanskeligere. Hvem står bak og hva er hensikten med spillet? Det er noe av det Nick lurer på og prøver å finne ut av. 

Min mening om boken:

Denne boken sluker man rått! Man blir utrolig hektet på boken akkurat som Nick blir hektet på data spillet. Boken handler en stor del om å spille spillet Erebos, det er det som er i fokus. Og det elsker jeg! Vi følger med Nicks spillekarakter Sarius og vi blir like engasjert i det som skjer som Nick. Det er da mye som skjer, mye hindringer som må overvinnes, feks foregår det kamper på en arena. Der det å bli medlem av den indre sirkelen er alles ønsker. Man blir like oppjaget og forskrekket over det som skjer som Nick. Som leser er du med på moroa noe som gir en utrolig bra leseopplevelse. Blir man satt på pause underveis i spillet (noe Nick ikke styrer selv), ja da kjenner at man blir like frustrert som Nick, du vil ha mer. Boken har en utrolig god historie og utrolig altoppslukende. En skikkelig sidevender!. Jeg er imponert hva forfatteren har fått til der og jeg skjønner hun har vunnet priser for boken, det er vell fortjent.

Karakterene liker jeg også i boken. Vi har mange å forholde oss til, men det er greit å følge med på de viktigste. Her er det ikke bare vanlige navn og få med seg men også spillekarakter navn, kan da gå litt i surr noen ganger.   

Boken er også veldig lettlest og har god flyt igjennom. Det er et godt tempo gjennom hele boken, du må bare lese å lese for du er helt hekta, spenningsnivået er utrolig bra hele veien. Spillet bygger seg opp og det gjør historien også, ting blir mer og mer innviklet og farligere. Var veldig spent på slutten og om jeg kom til å bli fornøyd med den og det ble jeg. Den ble veldig overraskende og oppklarende. Heldigvis ble jeg ikke skuffet. 

Anbefaler boken på det varmeste! Jeg tror denne vil gjøre seg godt under ett juletre i år. Les den, lese den! Og dette sier jeg ikke bare fordi jeg har fått boken av Cappelen Damm, jeg mener det helt av meg selv!

God Helg!


10 kommentarer:

 1. Jeg tviler ikke på at du virkelig liker boken og dermed vil du at andre skal få samme opplevelse av boken som det du fikk. Boken virker veldig interessant og jeg får titte litt nærmere på denne.Tusen takk for fin omtale av boken og ha en fin fredagskveld!:-)

  SvarSlett
 2. He he; jeg tror denne boka passer godt til de over 30 også ;-) Veldig god omtale, og det er morsomt at vi har hatt en like intens leseopplevelse begge to! Ønsker deg en fin helg, Isabella!

  SvarSlett
 3. kjenner eg ble hekta bare ved denne flotte omtalen :D

  SvarSlett
 4. Jeg har hørt om denne boken i det siste, mest positivt, og jeg ble ikke mindre nysgjerrig på den etter å ha lest omtalen din :)

  SvarSlett
 5. Denne boken skal jeg absolutt skrive ned:) lest en bra omtale på astrid sin blogg:)

  SV;Så bra at du skal notere ned denne:) Anbefaler den! Mobbing som du sier er noe man må arbeide mot i de ulike lagene. Håper du får en flott helg:)

  SvarSlett
 6. Likte det stikket til siste tids debatt. ;) Fin omtale :)

  SvarSlett
 7. Jeg er helt enig med deg. En utrolig bra bok som jeg kommer til å anbefale på jobb. (Og gi i julepresang :-))

  SvarSlett
 8. Denne har jeg faktisk aldri hørt om før, så takk for tips! :) Den høres utrolig spennende ut! Gleder meg til å sjekke den ut!

  SvarSlett
 9. Denne virker som et supert lesetips både til meg selv, guttene på skolebiblioteket og ikke minst under juletreet:-)Jeg trenger en oppslukende leseopplevelse snart!

  SvarSlett
 10. Boken er veldig bra, det er anmeldelsen din også. Du får med det fine i boken, jeg har selv lest boken 3 ganger nå. Den er ikke til å bli lei av! Du vil ikke stoppe å lese boken, bare å fortsette hele veien til du er ferdig. Jeg begynte en gang å lese klokken 14.00 og innså senere at klokken var blidt 19.30 da ble jeg veldig overrasket over hvor bra boken er :) Fin anmeldelse.

  SvarSlett