mandag 29. oktober 2012

En smakebit på søndag - La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist

En smakebit på søndag
La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist


Det er den flotte bloggeren Mari som arrangerer "En smakebit på en søndag", så har du lyst å se andres bidrag eller være med å delta er det bare å besøke bloggen henne "Flukten fra virkeligheten".  Kan trykke på linken på blogger navnet hennes over for å komme dit. 

Her kommer litt oppdatering fra meg, litt sytete kanskje og kanskje litt lite interessant. Men ville bare lage litt lyd fra meg og fortelle hvorfor jeg ikke er å blogger for tiden. Plages fortsatt med ryggen og oppå det hele har jeg fått en kjedelig forkjølelse som sliter meg helt ut om dagene. Så etter arbeid/praksis er det ikke så mye liv i meg mer. Derav har det fortsatte med lite blogging disse ukene. Kommer nok å trenge en stund til før jeg er oppe å går igjen. Imens er blogging litt nedprioritert. Gleder meg da til bedre tider. Oktober er rett å slett ikke min måned, men kommer forhåpentligvis snart tilbake igjen. 

Imens jeg venter på min helse skal forbedres kan jeg jo dele en liten smakebit fra boken jeg storkoser meg med (vet da ikke om kose meg er det riktige ordet, fascinert er jeg ihvertfall). Heldigvis er det ikke store anstrengelsen å lese. Leser for tiden lettleste bøker, og har derav satt månedens lesesirkelbok på hylla, men kommer tilbake til den senere. Boken jeg vil dele fra er " La den rette komme inn" av John Ajvide Lindqvist. Den inneholder virkelig en spesiell historie. Anbefaler den allerede, enda jeg ikke er halvveis en gang. Husker faktisk nå når jeg leser boken at jeg har sett filmen om den som også er bra. Virkelig en bok som passer godt å lese nå i Oktober måneden.  


En bloddryppende spenningsroman fra Sverige om vampyrer og hevn. Om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesket. 

Året er 1981. Livet i Stockholm - forstaden Blackeberg er som vanlig. Folk lever sine hverdagsliv  og driver med sitt.

Så rykkes tingene ut av sine vante baner. 

En tenåringsgutt blir funnet drept. Halsen er skåret over, og liket er tømt for blod. Ryktene om et ritualmord sprer seg. Innbyggerne lammes av frykt, men 12 år gamle Oskar fascineres av det bestialske mordet. Uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum (Fra vaskeseddelen). 

Har idag fått med meg boken " Nattmennesket" av Andrè Bjerke fra biblioteket. Gleder meg veldig til å lese den også, noen som har lest den?


Her kommer smakebiten:

Her kommer en smakebit om en litt uheldig kar: 
Det som skulle ha vært resten av ansiktet var bare biter av brusk og bein som stakk frammellom uregelmessige stykker av kjøtt og svarte tøyfiller. Det nakne, glinsende muskelvevet trakk seg sammen og slappet av, beveget seg som om hodet hadde blitt byttet ut med en klump av nyslaktet, oppskåret ål (s 160). 


Ha en fin kveld!7 kommentarer:

 1. Du er ikke sytete, synes det er fint at du kommer med en oppdatering :)
  Gysende grøss du har smakebit fra! Jeg har sett filmen, eller filmene:den svenske og den amerikanske, og synes førstnevnte var best. Kunne godt tenke meg å lese boken, ja.
  God bedring videre :)

  SvarSlett
 2. Huffda, håper du snart er frisk og på beina igjen,ikke noe kjekt det der:( Denne boken kunne jeg tenkt meg å lese for den virker spennende!
  Masse god bedring til deg!

  SvarSlett
 3. Uhu, jeg digger å lese smakebier fra bøker jeg har lest. Herlig å høre du har latt deg fascinere så langt. Jeg forstår du ikke koser deg med romanen, Lindqvist er ikke akkurat blyg om de blodige og 'små'kvalme episodene, hehe! Masse god bedring til deg! Jeg har blitt bitt av influensa basillen jeg også og duger ikke til annet enn å 'holde på' å sovne hele tiden.

  SvarSlett
 4. "La den rette komme inn" høres ut som den rette boka å lese nå i høstmørke. Kos deg, og god bedring!

  SvarSlett
 5. God bedring! La den rette komme inn er en av mine favorittbøker:-)

  SvarSlett
 6. Jag var lite sugen på hans debut, Hanteringen av Odöda, när den kom, men jag har faktiskt inte läst något av honom. Filmatisering av den här har jag hemma så jag kanske skulle se den och senare läsa boken :)

  SvarSlett