torsdag 30. mai 2013

Mine bok funn i Mai

Mine bok funn i Mai

Har hatt det sparsommelig denne måneden siden jeg har vært ute på reisefot. Men noen fine bokkupp har jeg gjort meg denne måneden allikevel. Jeg har vært både inne hos Fretex, brukthandel og bruktbokhandel å tittet. Noe som egentlig er livsfarlig er du meg. Forelsker meg alt for lett i en bok, også er jo listen utrolig laaang når det kommer til hvilken bøker jeg ønsker meg, så det er alt for lett å finne noe når man bare skal kikke litt. 

Første boken jeg har kjøpt denne måneden har jeg funnet på en bruktbutikk her i Trondheim. Jeg ble litt overrasket når jeg gikk inn i butikken hvor ryddig og oversiktlig de hadde gjort bokstablene, nå var det jo en fryd å titte der. Kom lykkelig ut med denne boken:


Foto/Tekst: Cappelen Damm

Ifjor leste jeg "Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley, som jeg elsket. Jeg hadde egentlig planer om å lese flere av bøkene hennes ifjor sommer. Men det ble dessverre ikke noe av. Nå har jeg ihvertfall denne boken "På andre siden av havet" liggende klar. 


Forlaget sier om boken:

Aboriginene har levd i åndelig harmoni med jorda i Australia i seksti tusen år. Så ankommer skip fulle av gjenferdsmennesker, og aboriginernes eksistens trues av denne skremmende hvite invasjonen fra syttenhundretallets England.

Da Jonathon Cadwallader forlater Cornwall på skipet Endeavor har han ingen anelse om hvordan reisen skal forandre livet hans og livet til kjæresten Susan, som han må forlate.

Susan sørger over alt havet har fratatt henne, men skjebnen fører henne fra Cornwall, og bringer henne og Jonathan sammen igjen, denne gangen i en brutal og uforsonlig straffekoloni i New South Wales.

I denne romantisk historiske romanen veves livene til Cadwallader-familien og Penhalligan-familien sammen i et nylig oppdaget Australia hvor de åndelige båndene aboriginene har til landet sitt brutalt kuttes av den hvite invasjonen.


...

Neste bok fant jeg i en av Trondheims Fretex butikker. Boken jeg snakker om er "Det beste av meg" av Nicholas Sparks. Elsker filmene til Spark, de er ofte litt triste, men også romantiske. Alt jeg liker! Så jeg har lenge tenkt jeg også må lese bøkene hans snart. Denne blir nok den første. 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Liker omslaget veldig godt. Ser for meg denne kanskje blir slukt iløpet av sommeren eller høsten. Må jo også gå litt på jakt etter flere av de andre bøkene hans. 

Forlaget sier om boken:

Våren 1984 forelsker Amanda Collier og Dawson Cole seg hodestups, men de har ingen fremtid sammen. Dawson kommer fra en familie av kriminelle, og er langt fra fin nok for Amandas foreldre. Dawson har ikke noe annet å tilby Amanda enn sin kjærlighet, og han velger å gjøre det slutt med henne. Han ønsker ikke å stå i veien for en trygg og god fremtid.
Livet blir ikke sånn som de hadde tenkt seg, og verken Amanda eller Dawson glemmer sitt livs store kjærlighet. Amanda gifter seg og får barn, mens Dawson lever for jobben sin på en oljeplattform. Etter tjuefem år møtes de to ungdomskjærestene igjen, i begravelsen til gamle Tuck. Tuck var som en far for Dawson da han vokste opp, og hos ham fant han og Amanda et fristed da de var unge.
Tuck mistet sin kone tidlig, men har beholdt troen på kjærligheten. Han etterlater Dawson og Amanda et brev som gjør at de blir nødt til å stille seg et spørsmål: Kan kjærligheten forandre fortiden?


...

De neste bøkene kjøpte jeg på en bruktbokhandel i Tromsø. Elsker den bruktbokhandelen. Har brukt mye penger der på Raija serien av Bente Pedersen, kjøpte hele serien den når jeg bodde i byen og selvfølgelig en hel del andre bøker. Her er noen bilder av bokhandelen:


Anbefaler veldig å besøke stedet en gang dere er i Tromsø. Ikke store plassen, men godt utvalg til de fleste. Selv gikk jeg litt bananas ved Chick lit hyllene. Det sto tre bøker av samme forfatteren å ventet på meg. 


Den ene boken har dere allerede blitt presentert for, og forfatteren jeg snakker om er Marian Keyes. Blir fine bøker å lese nå på sommeren. Håper bare ikke sommeren går raskt av sted for jeg vil lese masse. 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Nå kan det virke litt som jeg er Cappelen Damm frelst, men det er bare en tilfeldighet, altså. Her kommer litt om "Vannmelonen":

Forlaget sier om boken:

Det var ille nok at min elskede James dumpet meg på dynga rett etter jeg hadde født hans barn. Men å vrake meg for en skreppe som ikke engang er tynn, var virkelig å strø salt i fødselsårene!
   Men stakk gjorde han, slasken. Og der satt jeg igjen med et hylende spedbarn, brustent hjerte, vrengt livmor og en kropp som en VANNMELON.
   Så jeg dro hjem til familien min for å sørge i fred. Og sørge gjorde jeg. En stund. Men så begynte hjernecellene å våkne. Hvorfor skulle jeg la den fordømte svikeren vinne? Hadde ikke jeg også rett til ett lykkelig liv, kanskje?            Så da James plutselig dukket opp igjen, fikk han sitt livs sjokk.
Ha! Det føltes godt!

...

Det er god tykkelse på disse bøkene og jeg kommer nok til å bruke litt tid på disse. Men hvor jeg gleder meg! Neste bok er "Sushi for nybegynnere". 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Kan ikke si annet at disse bøkene har interessante titler. 

Forlaget sier om boken:

Lisa drømmer om en sjefsstilling i New York, etter å ha slavet i fire år som redaktør for motemagasinet Femme. I stedet får hun i oppdrag å starte et sexy ungpike-blad i den katolske avkroken Dublin.

Forfremmelsen føles som et nederlag, men Lisa biter i seg skuffelsen.

Lisas nye assistent Ashling har all grunn til å bekymre seg. Hun har ingen midje, ingen kjæreste og altfor mange håndvesker. Ellers fikser hun det meste og er alltid utstyrt med et kriselager av plaster og sysaker.

Ashlings bestevenninne Clodagh har all grunn til å være lykkelig. Hun er gift med drømmeprinsen, har to skjønne barn og et flott hus. Så hvorfor føler hun en uimotståelig trang til å kysse frosker, sånn helt plutselig?

...

Er veldig spent på denne. Men jeg har hørt mest om den øverste boken. Håper denne er god også, noen som har lest denne?
Den siste boken jeg har kjøpt er også den tynneste på bare 601 sider. Tror tross tykkelsen vil ha lett av og skli gjennom sidene, hvis ikke får dere nok høre det. Håper jeg blir oppslukt. 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Denne får jeg litt sommerfølelse av. Har hørt lite om den også, så har du lest så rop ut din mening. Er veldig nysgjerrig. 

Forlaget sier om boken:

27 år gamle Rachel lever glade dager i New York, der hun vier seg fullt og helt til nattelivet.

Drinker og dop er en del av hverdagen, like mye som venner og vinbarer. Men en kveld tipper det over for henne, og hun tar en overdose sovetabletter.
Familien hjemme i Irland kommer til unnsetning, og snart er hun på vei til et behandlingshjem langt ute på den irske landsbygda. Rachel skjønner ingenting. Hun har da ingen problemer?
På den annen side kunne hun kanskje ha godt av et lite avbrekk. Særlig på et sted som blir betegnet som et populært kjendis-spa, der man får oppvartning, trim og massasje - det rene luksusliv! Men Rachels ferie blir alt annet enn forventet ...


...

Da står det bare igjen å finne tiden til å lese de. Håper jeg får meg noen nye bøker i Juni måneden også. Går rundt å sikler etter Jo Nesbø`s bok Politi og Dan Brown`s bok Inferno. Håper jeg får kloa i de snart!

Ønsker alle en herlig videre fin dag!

5 kommentarer:

 1. Jeg bor i Tromsø og elsker den samme bruktbokhandelen:). Anbefales fra meg også!!. Ellers har du funnet mange spennende bøker:)

  SvarSlett
 2. Fina fynd! Jag har läst två av Marian Keyes-böckerna - Watermelon och Rachel's Holiday. Gillade särskilt Rachel's Holiday. Du vet väl att de är del 1 och 2 i en serie på 5 böcker? Böckerna är fristående i och för sig. Varje bok handlar om en syster i en irländsk familj med fem vuxna döttrar. Jag har hört att det kanske blir en bok nr 6 också, om mamman.

  SvarSlett
 3. Jeg har Siste dans for matilda, den kjøpte jeg brukt :-p

  "Den tynneste på bare 601 sider"- å hjelp! Du er sprek altså :-D Jeg synes Rachels ferie hørtes mest fristende ut etter å ha lest om bøkene dine. Hihi. Gratulerer med nye bøker i hyllen!

  SvarSlett
 4. Askeladden, takk takk:) Heldig som kan ta turen dit når det passer:) Tromsø er jo en nydelig by å bo i. Har bodd der selv, og elsker tromsøværingene. Savner plassen sånn imellom, heldigvis er det blitt nå billigere å reise dit med Norwegian:)Ha en fin fin søndag!:)

  Marika, oi det visste jeg ikke at det var en serie på 5 bøker. Takk for den opplysningen!:)Måtte jo sjekke ut hvilke av de som kom først. Da blir jeg nok å starte på vannmelonen. Takk igjen for at du gjorde meg oppmerksom på det:)

  Stjernekast, så heldig! Kos deg masse med den:) Den er jo så fin! Takk takk! Trodde alle var enkeltstående bøker, så ble litt overrasket av Marika. Godt noen sier ifra. Blir nok å starte med vannmelonen. Tror det blir bra sommerlesning. Rachels ferie høres spennende ut, alvorlig tema men antagelig skrevet med en masse dæsj med humor. Blir spennende, skal huske å finne tida til å skrive om dem. Kos deg med junilesningen!:)

  SvarSlett
 5. Å jaa, skriv skriv om dem! :-D Ja, bara de andre bloggerne sier fra om slikt, det er virkelig ikke så lett å følge med på alle disse seriene... De flyter jo over.

  SvarSlett