mandag 20. mai 2013

Maiønsker 2013

Maiønsker 2013

Har ikke skrevet på lenge hvilke bøker jeg ønsker meg iløpet av måneden, så tenkte jeg skulle benytte sjansen å skrive om mine mai ønsker, mens det ennå var litt mai dager igjen. Siden jeg har fulgt dårlig med hva som kommer ut denne måneden, kan det hende jeg setter opp noen bøker som kanskje ble gitt ut i forrige måned. Har som mål å bare velge ut 5 bøker.  Bøkene er nøye valgt ut, og jeg velger bare de bøkene jeg kunne tenkt meg å få i gave eller kjøpe selv. Her er de: 


Foto/Tekst: Bazar Forlag

Forlaget sier om boken: 

Noen ganger må vi rydde plass til livet … Lucy Silchester tar livet for gitt. Hun har det travelt med venner, jobb, en gammel bil som stadig må på verksted, den slags ting. Men hun står på stedet hvil – selv om alle lar seg lure. Bare Lucy kjenner sannheten. Så en dag blir hun innkalt til et møte. Med livet. Og livet viser seg å være en snill, litt puslete mann i en gammel dress, som er fast bestemt på å få Lucys tilværelse inn i andre baner. Livet har slett ikke tenkt å la Lucy slippe unna.

...

Dette er jo den ultimate sommerboken, så den må man jo bare ha. Har da lest noen av bøkene hennes tidligere, og har likt de kjempegodt. 
De er som regel veldig lettlest, underholdende og fine bøker. Denne skal rett å slett kjøpes!


Foto/Tekst: Bazar Forlag

Forlaget sier om boken:

I hjertet av Italia trekkes ikonografen Robert Langdon inn i en spennende verden som sentreres rundt et av historiens mest fascinerende, mørke og mystiskelitterære mesterverk, Dantes "Inferno".

Langdon settes opp mot en skremmende motstander og slåss med koder og symboler som fører ham dypt inn i klassisk kunst, hemmelige korridorer og avansert vitenskap.

Gjennom en heftig jakt hvor det er umulig å fastslå hvem han kan stole på, sliterLangdon med å finne svar før det er for sent, og verden blir ugjenkallelig forandret.

En unik cocktail av heseblesende underholdning og forrykende spenning.

...

Dan Browns bøker med Robert Langdon har jeg nesten lest de alle. Forrige boken falt ikke helt i smak hos meg, men kanskje jeg skal prøve meg igjen på den siden jeg avsluttet ganske tidlig. Har hørt mye godt om den nye utgivelsen og den må jo bli med i samlingen min den også. Gleder meg voldsomt ihvertfall til å få kloa i denne. Forlaget sier om boken:

Isabellas løfte er historien om Isabella av Castilla som til tross for stor motstand blir det forente Spanias dronning.

Isabella er tre år første gang hun befinner seg i livsfare. I all hast må hun bringes i sikkerhet etter at hennes far, kong Juan II av Castilla, dør. Sammen med sin mor og lillebror vokser hun opp i en avsidesliggende del av kongeriket. Mens Isabella ennå er tenåring, tas hun og lillebroren fra moren for å leve under oppsyn av halvbroren, kong Enrique, og hans maktsyke dronning. Hoffet er gjennomkorrupt, konfliktfylt og fullt av fiender. Isabella anklages for forræderi og settes i husarrest. Hun gifter seg i hemmelighet og med stor fare for sitt eget liv, med prins Fernando av Aragón. Og så begynner hennes kamp for tronen.

...

Man må jo også lese litt bøker med tyngde, så denne har jeg blitt litt nysgjerrig på. Det er en historisk roman og det er ikke så veldig ofte jeg kaster meg over en, men burde helt klart fått lest flere. Morsomt å lære litt underveis når man leser og historie er jo spennende. Også har jo hovedpersonen en fantastisk fin navn, thi. 


Foto/Tekst: Gyldendal

Forlaget sier om boken:

En av fjorårets store dokumentarsuksesser internasjonalt - en rystende fortelling fra Mumbais dypeste slum

Annawadi-slummen ligger i skyggen av luksushotellene ved Mumbais flyplass. Det er et sted med bunnløs fattigdom og hjerteskjærende skjebner, men Indias sterke økonomiske vekst tenner håp hos flere av innbyggerne. Vi møter Abdul som vil bli rik på å sortere søppel, Asha som setter alt sitt håp til at datteren skal bli den første i slummen med høyere utdannelse, den unge skrapmetalltyven Kalu og mange andre som streber for å kjempe seg opp fra bunnen. 

Men fremskrittshåp og tilbakeslag går hånd i hånd i denne fortellinger. Religion, kastesystem, sex og maktkamp utgjør brutale krefter som enkeltmenneskets håp kolliderer med. Motet og fantasien kjenner imidlertid ingen grenser for Abdul, Asha og de andre. Kathrine Boo skildrer med dyp innsikt og skarp humor hva som binder menneskene sammen bak Indias nyrike luksus. Et usentimentalt møte med ekte mennesker.

...

Denne har jeg lest om og jeg ble kjempenysgjerrig på den. Virker som en bok man rett og slett burde få med seg, så derfor havnet den rett å slett på listen min. 

Foto/Tekst: Gyldendal

Forlaget sier om boken:

Hver sommer forlater Beth Lowe sin engelske far og tilbringer to lykkelige solrike uker med sin mor på landsbygda i Ungarn. Inntil en utilgivelig løgn ikke kan holdes tilbake lenger.

Beth Lowe har fått en pakke i posten. Pakken inneholder et brev der det står at moren Marika, som Beth mistet kontakten med for mange år siden, er død. Men den rommer også et fotoalbum Beth aldri har sett før.

Albumet, med påskriften «Somrenes bok», er morens hyllest til de sju fantastiske somrene Beth tilbrakte i Marikas fødeland Ungarn i barndommen og tenårene. Det var en tid da Beth gikk på stram line mellom skilte foreldre bosatt i to vidt forskjellige land. Men de berusende ungarske somrene fikk en brå slutt det året Beth fylte seksten.

...

Virker som en fin bok å lese nå på sommeren. Ser på Gyldendals sider at den kommer ikke ut før den 10. Juni, mens andre plasser står det den 23.Mai, så vet ikke helt hva jeg skal tro, så vi får vente i spenning. Skal ihvertfall kose meg med denne uansett når den kommer. 

...

Ønsker dere en strålende mandag!

6 kommentarer:

 1. En avtale med livet og Inferno skal jeg absolutt lese. De andre bøkene du har valgt deg ut var ukjente for meg, så nå skal jeg slå dem opp og se om leselisten min blir enda lenger :-)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Flotte bøker du har valgt Isabella:) Dette kunne like så godt vært min ønskeliste for denne måneden, Dan Brown har jeg ikke lest noe av men har store planer om å lese bøkene hans. Ønsker deg en super ettermiddag og godt at du er litt tilbake:)

  SvarSlett
 3. Gode maiønsker dette! Boken av Ahern noterte jeg meg tidligere i dag etter at Beathe skrev om den. De andre virker spennende også, spesielt "Isabellas løfte". Historiske romaner liker jeg :)

  SvarSlett
 4. Her var det jammen mange godbiter!! Boken av Ahern er en bok jeg definitivt skal kjøpe iløpet av sommeren :)

  SvarSlett
 5. Ja her var det litt av hvert - og alle virker kjempefine! Må nok notere meg disse. Inferno har jeg allerede notert. Men først må jeg ut å klippe plen - den har vokst noe enormt i pinsehelga. Og så plante noen blomster i krukkene. Ruccolaen spirer - ble sådd 16.mai.

  SvarSlett
 6. En avtale med livet begynte jeg på i dag, men det ble litt lett etter å ha lest ferdig Karitas tidligere i dag. Gled deg til Inferno, den var knallbra :)

  SvarSlett