tirsdag 17. september 2013

Boken på vent # 38

Boken på vent # 38
1Q84 bok 1 & 2 av Haruki Murakami

Foto: Beathesbokhylle
Det er den herlige Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun lurer på hvilken bok du går å venter på å få lest, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en som du har på vent. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken under bildet over!

...

Skulle nesten tro jeg hadde fått nok bøker i hus i det siste, men jeg måtte jo selvfølgelig en tur innom en bokhandel å kjøpe dagens på vent bok, igår: 1Q84 bok 1 & 2 av Haruki Murakami. Jeg har som mål å få den lest før jul en gang, så den skal forhåpentligvis ikke stå så lenge på hyllene på vent hos meg. Den er en av de 1001 bøkene du må lese før du dør, på min personlige liste, som du kan se nederst på denne siden: HER, der utfordringene mine står. Er litt redd denne boken allerede, siden den er så tykk, men jeg tror den er så bra at gleden over å skulle lese den tar nok over redeselen for tykkelsen. Vi får håpe det! Det er da bare bok 1 som skal leses i første omgang. 

Foto/Tekst: Pax Forlag
Forlaget sier om boken:

Aomame sitter fast i kø på motorveien på vei til en viktig jobb. Etter råd fra sjåføren går hun ut av drosjen og ned en avlåst branntrapp. Snart begynner merkelige ting å skje. Og oppdraget hennes viser seg å være alt annet enn uskyldig.

Tengo jobber som mattelærer og drømmer om å bli forfatter. En redaktør ber ham omskrive en roman som er sendt inn til en konkurranse, og Tengo vikles raskt inn i historien til den unge jenta som har skrevet romanen. Hun har rømt fra et religiøst kollektiv og har noe helt spesielt ved seg.

Hver på sin kant nærmer Aomame og Tengo seg de samme hendelsene og de samme oppdagelsene. Hva er det som knytter Aomame og Tengo til hverandre? Hva er det for noe underlig med romanen Tengo omskriver? Og hva og hvor er egentlig 1Q84?


...

Høres jo veldig bra ut! Lurer også på hva 1Q84 er?


Ønsker alle en fin fin tirsdag!

12 kommentarer:

 1. Du er heldig som har denne på vent!
  Eg var skeptisk før eg starta på dette bokverket, men i løpet av våren "slukte" eg 1Q84, både bok 1, 2 og 3. Fantastisk stemning, vakkert språk og sær humor. Las heile som lydbok, og tykte det var ei stor leseoppleving.

  Akkurat no lyttar eg til Kafka på stranden. Eg er ikkje like oppslukt av den (enno), men er ikkje kommen så langt.

  SvarSlett
 2. Dette er bøker som jeg føler jeg skulle lest for lenge siden, men første bud er vel å få dem i hus først! Alltid litt kvierfullt å begynne på tykke bøker, men er historien bra så er det jo bare en fordel at det er mange sider! Ha en strålende dag,Isabella!

  SvarSlett
 3. Spennende boktips ;) Den er notert! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Jeg har lagt inn lydboken til denne på ipaden og hadde tenkt jeg skulle begynne å høre den på toget på vei hjem fra Oslo. Men så ble det mye hyggelig prat og en god bok å lese isteden for. Jeg har lyst til å prøve ut det med lydbok og tenkte dette måtte være den perfekte bok å begynne med, men jeg har ikke helt funnet settingen hvor jeg får det til enda :-)
  Ønsker deg en fin dag Isabella!

  SvarSlett
 5. Haha, det blir aldri nok bøker:)
  Har hørt mye om boka og har ikke lest noe av den forfatteren før. Men har Kafka på stranden i hylla. Skal våge å lese den en dag i løpet av fremtiden:)

  SvarSlett
 6. Jeg har lest denne og den som kommer etter. Falt ikke helt for den første, litt rotete og mye rart som skjer. Alt falt på plass når jeg leste siste boken, så ta dem på rappen :)

  SvarSlett
 7. Denne har jeg lyst å lese :) Og nei, det blir aldri nok bøker ;)

  SvarSlett
 8. Disse virker veldig spennende, men må nok vente litt før jeg planlegger å lese disse, har bare "noen" andre på vent fra før ;)

  SvarSlett
 9. Har lagt merke til denne tidligere. Høres veldig spennende ut

  SvarSlett
 10. Har ikke lest denne, men har stor sans for forfatteren. Tenkte at neste bok jeg skal lese av han er Trekkoppfuglen. Et eneste "problem" - den er over 600 sider. Men en gang .... Hørte forresten at det ikke er lenge til hans siste roman kommer på norsk; den er under oversettelse.

  SvarSlett
 11. Har lese mykje om desse bøkene rundt om i bloggverda i det siste. Har prøvd meg på Norwegian wood tidlegare, utan å lukkast - kanskje eg skal prøve meg på denne..

  SvarSlett
 12. Trur disse er gitt ut som lydbøker også, det blir nok løsningen hvis jeg skal prøve meg på disse en gang. Vi får sjå hva det blir til, vi kommer nok uansett ikke til å gå tom for lesestoff ;o)

  SvarSlett