tirsdag 10. september 2013

Boken på vent # 37

Boken på vent # 37
Knokkelkors av Nuruddin Farah

Foto: Beathesbokhylle
Det er den herlige Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun lurer på hvilken bok du går å venter på å få lest, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en som du har på vent. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken under bildet over!

...

Idag har jeg en kjiip dag, formen er ikke på topp. Godt man har fine blogger å besøke da på Beathes utfordring "Boken på vent". Blir nok blogging og bok kos idag og kanskje en liten lur. 

Dagens Bok på vent har jeg snublet over på biblioteket sist jeg var på jobb. Boken heter: Knokkelkors av Nuruddin Farah. Det var først omslaget som gjorde at jeg la så godt merke til den og etter å ha lest vaskeseddelen var jeg solgt. Kommer nok til å ikke lese den om så alt for lenge. Men jeg fant ikke ut før jeg kom hjem at boken er en del av en frittstående trilogi, men kommer nok til å lese den først uansett. Idag skal jeg da kose meg med boken Opprøret av Ally Condie, som er siste boken i Matched- trilogien. Måtte snike den inn mellom de andre bøkene siden den som forrige boken jeg snek inn skal snart leveres inn til biblioteket. Men her kommer litt mer om boken på vent:

Foto/Tekst: Aschehoug Forlag
Forlaget sier om boken:

Med "Knokkelkors" avslutter Nuruddin Farah sin frittstående trilogi som også består av "Lenker" og "Knuter". "Knokkelkors" er en svært interessant introduksjon til dagens Somalia og til den spiralen av vold og fattigdom som fortsetter å herje landet. Det er en gripende og modig roman som skildrer alt fra pirater til landets interne konflikter med stor realisme.

Tolv år etter sitt forrige besøk, kommer Jeebleh tilbake til sitt elskede Mogadishu for å besøke gamle venner. Han er sammen med svigersønnen Malik, som er krigsreporter for New York Times og oppsatt på å dekke regionens pågående uro. Det som møter dem, er imidlertid ikke det kaoset Jeebleh husker, men en uhyggelig ro påtvunget av allestedsnærværende hvitkledte figurer med pisker.
I mellomtiden har Maliks bror Ahl kommet til Puntland, et område kjent som en sjørøverleir. Han leter etter sin stesønn Taxliil, som har forsvunnet fra Minneapolis, tilsynelatende rekruttert av en imam med tilknytning til Somalias voksende religiøse opprørskhet.
Somalierne forbereder seg på en etiopisk invasjon, og Jeebleh forlater Mogadishu bare noen få timer før grensene blir brutt og fienden angriper. Mens den uvirkelige roen brytes og byen blir en kampsone, opplever Malik og Ahl hva krig gjør med mennesker.

...

Ikke ofte jeg leser bøker av Afrikanske forfattere, så jeg er spent på denne. Håper den er godt skrevet og vil gi meg en god leseopplevelse tross det alvorlige temaet krig. 

Ønsker alle en fin fin dag!
12 kommentarer:

 1. Jeg er heller ikke flink til å lese bøker fra Afrika. Det har blitt mest Asia i det siste og som alltid Europa og Amerika. Men jeg tror vi alle kunne lært mye om både landene og kanskje mest de menneskene som er her og som har flyktet fra land som Somalia. Og det synes jeg er en viktig ting.
  Ønsker deg en masse god bedring og håper dagen din blir bedre etterhvert! Klem!

  SvarSlett
 2. Denne har jeg aldri hørt om, høres spennende ut :)

  SvarSlett
 3. God bedring.
  Selv er jeg sykmledt resten av september. Kjedelige greier. Håper vi blir bedre begge to snart.

  SvarSlett
 4. Har ikke hørt om disse bøkene,kan i hvert fall ikke huske det,så jeg noterer meg disse. Leser ikke mange bøker med handling fra Afrika og i hvert fall ikke av Afrikanske forfattere. Holder på å skrive omtale på en bok som heter "Solfuglen" som jeg leste i sommer,hvor handlingen er lagt til Nigeria. Spennende å lese om andre kulturer. Leit å høre at formen ikke er på topp, håper du føler deg bedre snart. Klem

  SvarSlett
 5. Denne høres spennende ut, er alltid så spennende å lese om andre kulturer.

  Håper dagen din tok seg opp, og at resten av uken blir en bra høstuke :)

  SvarSlett
 6. Helt ukjent, men høres spennende ut

  SvarSlett
 7. Denne trilogien ble jeg nysgjerrig på! Somalia er jo et interessant land å få større innblikk i.

  God bedring, Isabella :)

  SvarSlett
 8. Denne skal eg føre opp på mi liste. Kan ikkje hugse å ha lese bøker med utgangspunkt i Afrika og afrikansk kultur så det vert spennande. Gler meg til å lese kva du tykkjer.

  SvarSlett
 9. Hei!
  Så gøy at du fant og falt for denne boken!
  Jeg har ikke lest den selv, men jeg har lest "Lenker", den første boken i denne trilogien. Jeg gleder meg veldig til å høre hva du syns om Knokkelkors, og om du vil anbefale den. Dersom du får lyst til å lese flere bøker som handler om Somalia/Somaliland så vil jeg anbefale romanen "The Orchard of Lost Souls" av Nadifa Mohamed som kom nå i august. Den handler om tre kvinneskjebner i Hargeisa da borgerkrigen begynte i 1988. Blir du bitt av basillen har du kanskje også lyst til å besøke den lille nettbokhandelen jeg startet i mars i år: www.savannahbokhandel.no der jeg selger og blogger om bøker som handler om Øst Afrika og Afrikas Horn. Med ønske om fantastiske leseopplevelser og god bedring.
  Vennlig hilsen
  Elisabeth (& Savannah Bokhandel)

  SvarSlett
 10. Har hatt en ettermiddag preget av hodepine, så jeg har ikke orket å være på pc`en før nå.
  Høres ut som en spennende trilogi å få med seg. Litt vanskelig å begynne med nummer tre, men er de frittstående så bør det jo gå. Ser at du leser den neste boken jeg venter på på biblioteket, Det syvende barnet. Spent på å høre hva du synes :)

  SvarSlett
 11. Fint boktips. En bok jeg kan tipse om er Anders Magnus sin bok, Min afrikanske reise. Da lærte jeg mye om Afrika. Synd at jeg lånte den, det er en bok jeg bør eie. God bedring til deg.

  SvarSlett
 12. oi ! denne serien virker spennende. takk for et knallbra tips :)

  SvarSlett