torsdag 6. desember 2012

Hva skal jeg lese i Desember?

Hva skal jeg lese i Desember?

Endelig er desember måneden her! Koser meg godt meg julekalender både på tv og med lukeåpning, med innhold av sjokolade. Stresser gjør jeg ikke i år, enda jeg henger alt for langt etter med både julegave innkjøpet, julekortlagingen og gløggkvelden jeg hadde tenkt å arrangere. Men alt ordner seg, jula kommer for det og dagene frem skal også nytes. 

Har da tenkt å nyte dagene med litt julerelatert lesning. Men har ikke ennå kommet igang med den delen for plutselig fikk jeg både "Kronprinsen" av Alexandra Beverfjor, "Ild" av Mats Strandberg og "Bleak House" av Charles Dickens ramlende inn fra biblioteket, og de har jeg gledet meg så lenge til å lese. Heldigvis har desember måneden plass til noen flere bøker på listen og de skal innholde litt juletema og her er de:

1. Julebrevpikene
Av Karin Bjørset Persen
 Foto: Silke Forlag

Denne har jeg fått som leseeksemplar av Silke Forlag for en stund siden, men jeg har gjemt den helt til Desember måneden for jeg tror den passer godt å bli lest nå. Gleder meg til å le!

Om boken:

Etter Magnhild  runder førti er hun lei av å være snill. Hun er førti og fryktelig! Legger man til fire oppfinnsomme veninner og en kvalmende perfekt lillesøster, blir blandingen eksplosiv!

Mange av oss føler for å pynte litt på virkleigheten. De fleste av oss er penere på Facebook, og litt sprekere og sunnere ... Fem frustrerte fruer i Bjørkvik har fått nok av den redigerte virkeligheten mange lever i, for ikke å snakke om de masseproduserte skrytejulebrevene. De kaller seg etterhvert Julebrevpikene og har som mål og nå ut til alle landets aviser og gjøre verden (intet mindre!) til et ærlig sted.

Jeg håper dere har lyst til å bli nærmere kjent med de frustrerte fruene, avdeling Bjørkvik! (Tekst fra: Vaskeseddelen).

 
 2. A Book of Christmas Stories 
Av Charles Dickens
 Foto: Privat

Denne boken av Charles Dickens snublet jeg over på biblioteket og fant ut hva er vel bedre enn å få lese om Ebenezer Scrooge i juletiden. Har da sett tegnefilmen mange, mange, mange ganger og jeg var i fjor å så "A Christmas Carol" på Trondheim teater. Noe som var en herlig opplevelse, enda den var litt skummelt. Her i boken får jeg lese 4 spøkelseshistorier. Boken innholder også noen fine svart og hvit bilder underveis. Håper bare ikke engelsken er for vanskelig. Det er da en murstein på 525 sider, men hvor jeg skal kose meg!. De andre tre historiene er: The Chimes, The cricket on the hearth, The battle og life og The haunted man. Som er lite kjent for meg, kanskje det ringer noen bjeller når jeg leser dem.  


 3. Juletre til Afrika
Av Svein Tarald Framnes

Juletre til Afrika har jeg fått for ikke så lenge siden og da tenkte jeg den må jeg jo sette på juleleselisten min. Har da lest noen flotte anmeldelser av den, så dette blir rett å slett spennende. 

Om boken: 

I ei lita vestlandsbygd deltar pavel i eit kommunalt prosjekt som går ut på å rydde landskapet for gran. Saman med Helge, ein ung mann som har levd i fleire år på ein institusjon, det dei igang arbeidet med bratt økseføring og lieral bruk av mototsag. men når det kjem fram at kommunestyret eigentleg har starta prosjektet for å rydde plass til ein diger vindmøllerpark, insisterer Pavel at noko må gjerast. 

Juletre til Afrika hanslar om store og små forviklingar mellom folk i eit samfunn der alle veit alt om alle, men dei veit ikkje alt om Helge. Han har røter i bygda og er forteljaren i denne romanen (Tekst fra: Vaskeseddelen).  

...

 Selvfølgelig har jeg veldig mange flere bøker jeg ønsker å lese som feks "Rosa elefanter" av Karin Brunk Holmqvist, "Stryk meg over håret" av Agnes L. Matre og "Code Name Verity" av Elizabeth Wein er høyt oppe på leselisten nå. Skal dermed lese "Søstre i gode og onde dager" av Ann Brashares for den skal jeg blogge om i forbindelse med Cappelen damm bokbloggturnee den 15. Desember. Tror da denne måneden ikke vil mangle på bøker!:)


Pepperkakene har jeg nå bakt!:D 
7 kommentarer:

 1. Leser du og "Bleak House"? Eg og fant den nettopp på biblioteket og den har eg gleda meg til lenge:-)

  SvarSlett
 2. Jeg leser "Julebrevpikene" akkurat nå og storkoser meg. I romjulen står "På direkten" for tur og kanskje blir det tid til en bok eller to imellom disse også :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 3. Julebrevpikene er kosebok.:) Kos deg med lesingen i desember.:)

  SvarSlett
 4. Så koslig.. Ser jeg ikke er den eneste som henger etter med jule styret.. Hadde mange ideer om ting som skal gjøres.. Men tida flyr. Men det er som du sier.. Jula kommer allikevel ;)

  Selv er jeg i gang med og lese Søstre i gode og onde dager + jeg håper og få lest Julebrevpikene i Desember også :)
  Bortsett fra det tror jeg ikke det blir tid til så veldig mye mere lesing fra min side.. :( Desverre.. Men vender nok sterkt tilbake i Januar :P

  Kos deg masse med juleforberedelsene :)
  Og bøkene :)

  SvarSlett
 5. Godt at det er flere som henger etter, selv har jeg ikke kjøpt en eneste julegave...hehe, men satser på en innsats neste helg. Det er herlig å ikke stresse da :)

  "Bleak House" og "A Book of Christmas Stories" kunne jeg godt tenke meg å lese, får se hva jeg bestemmer meg for å lese. Foreløbig har jeg startet på "Skuggen og dronninga", ingen julefortelling akkurat, men det virker som en god bok.

  SvarSlett
 6. Elida, har planer om å starte på den, har akkurat fått den i hus fra biblioteket:) Gleder meg også!:) Kos deg med boken:)

  Anette, gleder meg til å le litt når jeg leser Julebrevpikene. Kos deg i julestria:)

  Anita Ness, takk det skal jeg gjøre. Idag står julegaveinnkjøp på lista:) Ha en fin juletid og kos deg med bøkene dine også!:)

  Takk MoonStar, skal kose meg:) Godt å høre det er ikke bare meg som har mye på tapeten:) Gleder meg til å følge med på hva du kommer til å lese til neste år:) Kos deg masse du også!:) Klæm!

  Melusine, blir så glad å høre det ikke bare er meg:) Skal på shopping denne helgen og jeg gleder meg faktisk for det er så nydelig ute:) Håper da å få unna en del gaver, hvis ikke så håper jeg koser meg allikevel for stresse gidder jeg ikke:) Gleder meg å lese "Christmas sstories" og "Bleak House", må bare gape over "kronprinsen" (som er fryktelig spennende) også har jeg også blitt hekta på rubinrød boken, så det blir ikke julebøker riktig ennå her heller. Kos deg med bøkene dine og kos deg med juleforberedelsene du også!:)
  SvarSlett
 7. Har satt opp en liste over bøker jeg har planlagt å lese, men lista er nok for lang. Med dette fine været blir det prioritert en times tur hver morgen kl.11, sammen med naboen, og når jeg kommer inn møter alle juleforberedelsene meg.Det flyter av gaver og gavepapir, halvferdige julebrev,lys og servietter +++ på spisebordet, og på kjøkkenet ligger kakeoppskriftene og ingrediensene for baking klare. Bøkene blir det bare litt tid til innimellom, og helst en times lesing før jeg står opp. Men det er en koselig tid! Nyt den!

  SvarSlett