mandag 3. desember 2012

Bokanmeldelse - Årest ansikt av Sophia Benett

Årets ansikt
Av Sophia Benett

 Foto: Cappelen Damm

Jeg holder på å lese "Årets ansikt" av Sophia Bennett i forbindelse med Cappelen Damms bokbloggturnè, og det er jeg som får æren av å være først å skrive om denne boken. Imorgen skal "MoonStar`s bokverden" blogge om boken. Boken er beregnet for de mellom 14 og 18 år og meg på 29 år. 

Bokens handling:

Ted og Ava er to søstre som er ganske forskjellig utsendemessig og interessemessig. Men de er som søstre flest, de småkrangler og står sammen når det trengs. Ting forandrer seg i familien til Ted. Storesøsteren Ava blir alvorlig syk. Det er ett stort sjokk for hele familien. Mor holder seg så vidt sammen, far prøver å ikke oppskake mor mer og Ted lusker rundt for å ikke skape mer drama. Mens Ava selv blir tøffere og sterke enn noen sinne.

Ting forandrer seg mer for Ted også. Hun blir kontaktet av en modelljeger på gata. Er dette ett seriøst tilbud? Hun har hørt noen historier om de som har blitt svindlet og lurt. Ted tviler, hun har jo vokst opp med Ava som er skjønnheten selv. Hvorfor valgte de ikke henne istede? Ted er nysgjerrig, søsteren Ava støtter henne og sammen finner de ut mer om modellselskapet som tok kontakt. Ted bestemmer seg etterhvert for å bli modell etter søsteren ønske. Men hvordan vil det gå å balansere modellyrket og det å være der for en søster i en vanskelig tid? 

Min mening om boken:

Jeg må innrømme jeg ikke rakk å lese hele boken. Men jeg er kommet godt igang, men vet ikke hvordan historien ender. Så slutten kan jeg desverre ikke si noe om. 

Jeg liker denne boken. Historien griper meg. Det at det er to historier flettet sammen, en om søsterens sykdom og et om modell livet til Ted. Jeg liker deres nære søskenforhold og vennskapet de har med hverandre. Hvordan storesøster står opp og støtter lillesøster når det trengs. Ava er en sterk person mens Ted er mer usikker på seg selv og særlig på utseende. Noe ganger får vi innblikk i tankene eller observasjonene til Ted og de kan være ganske så morsomme, så boken innholder en del humor også, enda den har en litt trist undertone. Synes forfatteren har vært veldig flink å balansere historiene sine.

Jeg liker bokomslaget også på boken, hadde plukket den opp for å lese bak på. Jeg ble litt overrasket over hva boken handlet om når jeg fikk den i posten. Hadde trodd det var en rein litt fjåsete jentehistorie, så ble overrasket over den triste historien om Ava og at boken ikke er fjåsete i det hele tatt. Det er en flott bok med fokus på det å være usikker og finne seg selv, men også det å komme seg gjennom en vanskelig tid (Nå vet jeg da ikke hvor vanskelig tiden vil være, satser på en god slutt). Men ikke aller minst handler det om søskenkjæligheten, tror jeg.

Vakker, morsom og sår bok. Sidene flyr av sted! Anbefales på det varmeste, enda jeg ikke har lest slutten ennå! Tror også den vil treffe målgruppen veldig godt. 

 
  

8 kommentarer:

 1. Og så dukket det opp en ny bok på leselista til Ann Kristin. ;)

  SvarSlett
 2. Fin omtale :) Nå vet jeg ikke hvor langt du er i boka :) Men tror ikke du blir skuffet over slutten heller..

  SvarSlett
 3. Forresten veldig enig i det du sier :)
  Med at boken posetivt overrasker + at hun klarer så utrolig godt og mikse de to forskjellige sidene sammen.. :)

  SvarSlett
 4. Spennende! Denne fikk jeg kjempelyst til å lese, ble så nysgjerrig på hvordan slutten er ;)

  SvarSlett
 5. Dette synes jeg var en veldig bra omtale, selv om du ikke ble helt ferdig ;) Dette høres ut som en spennende bok! Jeg liker at den inneholder humor så den ikke bare blir trist! Kjente jeg ble skikkelig spent på slutten nå!

  SvarSlett

 6. Ann Kristin, hehe så morsomt:) Håper du vil like den like godt som meg. Har fått litt varierende tilbakemeldinger når jeg ser hva de andre har skrevet om den. Men jeg likte den godt, så kos deg!:)

  MoonStar, ble ikke noe skuffet over slutten. Virkelig forøyd der:) Herlig bok!:)Takk for fin tilbakemelding:)

  Anette, hehe så bra jeg gjorde deg nysgjerrig, var veldig nysgjerrig en stund selv, hehe:) Ble da veldig fornøyd!:)

  Amanda, takk for det:)Viktig med humor:) Koset meg skikkelig med boken og slutten:) Anbefales!:)

  SvarSlett
 7. Morsomt å lese andre sine omtaler etter at jeg selv har skrevet min! Prøver å la være å lese andre, slik at det ikke smitter over på min omtale ;)

  Ser at den faller ulikt i smak hos oss, kan sikkert være fordi jeg har lest en del sykdomsbøker for ungdom, og synes nok ikke denne var noe overraskende eller fantastisk i forhold til de andre jeg har lest.

  Men for all del; det er en fin bok! og tror nok at en ungdom, som ikke har lest like mange bøker, vil like denne boken! tenkte jeg skulle donere den til biblioteket på skolen min!

  SvarSlett
 8. Ingaplinga, ja var veldig morsomt å lese omtaler av denne boken. Ble jo så forskjellige resultater. Har da ikke lest så mange ungdomsbøker før om temaet, så kan jo være derfor jeg likte den så godt også:)Ikke dumt å donere den vekk da, fin bok å få i gave:)Takk for bra kommentar på bloggen min:)Kos deg med førjulsstria og bøkene:)

  SvarSlett