fredag 16. november 2012

Hva skal jeg lese i November?

Hva skal jeg lese i November?

Foto: Privat 

Nå vet jeg jo at vi allerede er godt igang med November, men jeg ville dele med dere her litt hva jeg har tenkt å lese gjennom resten av måneden. Jeg skriver hovedsaklig innlegget for min egen del, travle dager krever mer struktur har jeg funnet ut. Så vet jeg hva jeg skal lese får jeg kanskje lest noe av det. Har da bare tenkt og velge ut 3 bøker denne gang, siden jeg vil ha litt spillerom også. Jeg skal også lese noen bøker i forbindelse med Cappelen Damm bokbloggerturnéen. 

Jeg leste i Oktober etter temaet: spenning, skrekk og gru. Likte den måneden. Bare synd det ikke var min måned helsemessing og lesemessing. Jeg endte opp med å lese veldig få bøker, men de jeg leste har jeg storkost meg meg med. Må nok si at "La den rette komme inn" av John Ajvide Lindqvist er en av mine favoritter fra måneden som har gått. 

Høstbilde over er tatt på en av mine mange vandringer når jeg sleit med ryggen i oktober. Er ikke verste medisinen å gå i slikt et fint høstvær. Vakre bilder fikk jeg også. Benken står ved sykehuset i Trondheim. Hadde jeg hatt med en bok ville nok turen ha stoppet opp der en stund. 

Denne måneden er temaet: Britt Karin Larsens bøker om folket i Finnskogen. Jeg har lenge hatt hennes bøker på leselisten min og jeg gleder meg veldig til å kaste meg over de siden jeg har hørt mye bra om de. Har du lest de? Her kommer mer om bøkene hennes som skal slukes:

Bok 1: Det vokser et tre i MostamäggBRITT KARIN LARSEN, forfatter av diktsamlinger så vel som romaner og dokumentarbøker, er kjent for sine bøker om taterne. Med Det vokser et tre i Mostamägg fra grenseskogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, gir hun et nært bilde av en annen etnisk minoritet, den skogfinske. Vi møter blant annet Taneli, eneboeren fryktet av sine omgivelser fordi det sies han har et drap på samvittigheten, og Lina, tjenestejenta som ikke vet hvor hun skal gå med det vesle barnet sitt (Tekst: Vaskeseddelen). 


Bok 2: Himmelbjørnens skog


 Himmelbjørnens skog er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste romanen Det vokser et tre i Mostamägg (2009). Vi er igjen på Finnskogen på 1800 - tallet. I Tanelis fravær strever Lina, Oluf, guttungen Jussi og de andre barna med å sette opp igjen det nedbrente torpet Mostamägg, men så trues det med fogdens folk, bygger de ikke på lovlig grunn? Den medrivende handlingen tear oss med også med til datidens Christiania og Akershus festning, hvor slavene hugger stein til byens nye universitet (Tekst: Vaskeseddelen). 


3 bok: Som steinen skinner


Med Som stein skinner fortsetter Britt Karin Larsen historien om skogfinnene fra område mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet. Folket går en hard vinter i møte der både avlinger blir ødelagt og forsyninger hindres av enorme snømengder. Greier Lina og ungene på Mostamägg, Jussi og presten også disse harde utfordringene? (Tekst: Vaskeseddelen). 


PS: Den fjerde boken Før snøen kommer er kommet ut denne måneden og skal også leses etterhvert som jeg får tak i den.


God helg!
9 kommentarer:

 1. Dette var en fin liste,Isabella! Har også og er fremdeles nysgjerrig på denne forfatteren og når jeg så et intervju med henne for en tid tilbake fant jeg ut at disse bøkene hennes må jeg få tak i,forløpig har det blitt med tanken.Nå gleder jeg meg til omtalen din av disse bøkene kommer. Bildet du hadde lagt ved var kjempefint, høsten er en fin tid. Håper helsen din er bedre. Ha en fin dag, Isabella!
  Klem Beathe

  SvarSlett
 2. omg omg ! eg har skrevet ned alle bøkene nå og svinger innom norli på vei til jobb for å kjøpe første bok ! disse skal eg lese i desember asså.
  fikk litt sånn arto paasilinna feeling her ...

  SvarSlett
 3. Spännande läsning! Jag har precis lämnat tillbaka "Det växer ett träd i Mostamägg" (som jag lånade på biblioteket)- och den enda delen av de snart fyra som blivit översatt till svenska. Hon skriver väldigt bra Britt Karin Larsen. Hon påminner mig lite om Vilhelm Moberg.

  SvarSlett
 4. Så spennende leseplaner du har! Jeg tar det litt mere på slumpen og har innimellom "loddtrekning" for å bestemme hvilken bok jeg skal lese neste gang :) God helg og klem fra Anette :)

  SvarSlett
 5. Disse bøkene er jeg også veldig spent på! Jeg synes hun har så vakre titler på bøkene sine, og da blir man jo nysgjerrig på om språket er like fint :) Det står et intervju med henne i gratis-magasinet "Tendens", nettopp utgitt av Cappelen Damm. Det fanget interessen min for forfatteren!

  SvarSlett
 6. Disse bøkene har jeg også kikket på en stund, og vil nok gå igang med dem når de nye høstbøkene er gjennomlest..
  Fin helg til deg Isabella.:)=

  SvarSlett
 7. Dette er også bøker som jeg har sååå lyst å lese... Det er fordi jeg alltid har vært fascinert og interessert i etnisk minoriteter. Jeg har lest veldig positive omntaler av disse bøkene.

  SvarSlett
 8. Jeg føler meg som en predikant... Eller kanskje jeg er en av disiplene i menigheta..? Kall det hva du vil: jeg sitter her med Britt Karin Larsens aller nyeste, og har hatt nedtelling omtrent som unger har før jul! Jeg sier bare: LES- NYT- GLED DERE! Hun skriver fantastisk nydelig! Noen har sagt at hun sriver bøker med så fin klang i språket at det minner om musikk...

  SvarSlett
 9. Bra innlegg for å holde struktur på lesingen, og nydelig høstbilde :)

  "La den rette komme inn" så jeg på film og ble veldig fascinert så boken har jeg også lyst til å få med meg.

  God lørdagskveld videre!

  SvarSlett