søndag 12. juni 2016

En smakebit på søndag - Emma av Jane Austen


Foto: Flukten fra virkeligheten
Idag arrangerer den herlige Mari, med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet, da kommer du rett til siden hennes.
...

Det er så lenge siden jeg har deltatt på "En smakebit på søndag" hos Mari. Jeg har rett og slett gledet meg veldig til det idag. Gleder meg å besøke bloggene til dere som deltar idag, og se hva dere leser, kanskje til og med skrive ned noen lesetips. Har jo vært ute av blogglandia en stund, kanskje treffer jeg på noen nye bloggere og får besøkt noen blogger jeg ikke har vært innom på lenge. Gleder meg til å komme å hilse på! 

Her i Trondheim er det strålende vær, og jeg har allerede mange planer for dagen. Jeg skal en tur på jobb, og siden det er topp 7 idag her i Trondheim, med ca 3000 - 4000 deltakere, blir det nok en liten kveldstur ut idag, siden jeg ikke vil møte på den folkemengden i marka nå på dagen. Men jeg heier på dem! Har noen sporty bekjente som er ute å går, og jeg tror de storkoser seg idag på tur. Selv er jeg imponert hvor langt de greier å gå, selv er jeg ikke noe særlig sporty av meg. Men har faktisk planer om å gå mer på tur denne sommeren, men vil nok starte litt roligere. 


Jeg begynt på boken Emma av Jane Austen igår kveld, og har store planer å lese den imellom alle gjøremålene idag. Boken er kjøpt selv. Har ikke kommet så langt i den enda, er på side 42, og det er der smakbiten kommer fra idag:

"Emma iakttok henne mens hun snakket, og så ingen alarmerende symptomer på forelskelse. Den unge mannen hadde vært hennes første beundrer, men hun stolte på at han ikke hadde noen annen makt over henne, og at Harriet ikke ville ha alvorlige innvendinger mot Emmas omsorgsfulle planer for henne"


Ønsker alle en fantastisk søndag! 


16 kommentarer:

 1. Tackar för smakbiten!
  Kram Cissi

  SvarSlett
 2. tack för smakebiten! Jane Austen kan en läsa hur mycket som helst!

  SvarSlett
 3. Har läst några böcker av Austen, bland annat Emma och den tyckte jag var bra. Sen kan jag också varmt rekommendera en serie på Youtube, som bygger på denna roman, Emma Approved heter den :)

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Har denna i bokhyllan, men har inte läst den ännu.

  SvarSlett
 5. Det er så deilig med litt fint sommervær, her var det akkurat passe til å sole seg litt, uten at det var altfor varmt. Jeg leser også Jane Austen nå, men ikke samme bok som deg. Leser "Sense and sensibility" og det går litt treigt egentlig. Lenge siden jeg har lest på engelsk, jeg får skylde på det. Håper du får en fin kveldstur! :)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke lest Emma, men den står på leselisten min :-) Jeg har vært ute og gått tur med hunden min i dag. Jeg er heller ikke noe sporty, men har du hund så må du på tur. I begynnelsen var turene mine meget korte, men de har blitt lenger etterhvert og jeg gleder meg over at jeg klarer det :-) Det er fint å se deg tilbake igjen! Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvarSlett
 7. Jag skulle vilja läsa nått av Austen :) Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Emma borde man kanske ha läst. Har ännu verkligen många olästa klassiker som lockar. Tack för smakbit! :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten, låter som du har en härlig dag planerad :-)

  SvarSlett
 10. Hei Isabella, Det er så utrolig hyggelig å se deg er i bokbloggverden igjen :)

  Emma er en bok jeg var så sikker på jeg hadde lest. Ved nærmere undersøkelser ser jeg at det kun har blitt to Austen romaner på meg så langt; Persuasion og Sense & Sensibility. Det er nok filmatiseringen av Emma, med Gwyneth Paltrow i hovedrollen som jeg husker. Det jeg husker av Emma er at hun var skikkelig Kirsten Giftekniv, som stakk nesa si litt for mye i andres saker.

  Ha en herlig uke!

  SvarSlett
 11. Jag är inte så glad i den här typen av klassiker, det är lite för mycket romantik för mig :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 12. Åh, Emma, den tyckte jag om. :)

  SvarSlett
 13. Den här står i min bokhylla, men jag har inte läst den ännu. Tack för smakbiten och ha en strålande dag!

  SvarSlett
 14. Jeg liker veldig godt Austen sine bøker. Har lest flere, men denne tror jeg at jeg bare har sett på film

  SvarSlett