torsdag 9. juni 2016

Sommerlesing - Juni, Del 1


Hei alle sammen! Lenge siden dere har hørt noe fra meg, men skal nå prøve nok en gang å komme igang med bokbloggingen. Har savnet det veldig! Sist gang jeg prøvde å starte opp, forsvant leselysten, og derav bloggelysten, men nå er jeg sikker på at den er helt tilbake. 

Det har vært skikkelig godt å ha en lang pause fra bloggingen, ikke en helt planlagt en, siden jeg for mange forsvant sikkert ganske plutselig. Men det har vært godt å kunne konsentrert seg om andre ting og hatt full fokus på det, og ikke hatt konstant dårlig samvittighet for alt man har gjort litt sånn halvveis. Anbefales med pause, hvis noen går å har det sånn. Men nå greier jeg ikke å holde meg vekk mer. Jeg gleder meg til å være oppdatert i bokverden igjen, skrive bok anmeldelser og få nye lesetips av dere. 

Må unnskylde litt for at bloggen ikke er helt slik den skal være enda, men det kommer seg etterhvert, babysteps! 

Tenkte det Juni var den beste måneden å starte opp, er jo favoritt måneden. Gleder meg å se hva slags sommerminner som skal skapes denne sommeren, tror det kommer til og bli mange fine øyeblikk. Allerede har jeg mye å glede meg til! Men det er en ting jeg liker ekstra godt, og det er å forberede sommerens lesing, så jeg har laget meg en haug med bøker (var ikke lett), slik at det er bare å gå å plukke når man trenger lesestoff utover måneden. Hva skal dere lese? Her er min haug:


Three amazing things about you/Tre ting om deg selv av Jill Mansell - Valgte denne boken fordi jeg liker Mansells bøker, og litt chick-lit passer perfekt å lese nå på sommeren. Må da innrømme jeg ikke har lest så mange bøker av henne, så gleder meg til og bli bedre kjent med hennes forfatterskap. Gleder meg kanskje spesielt å få sammenlignet henne med de andre chick-lit forfatterne: Cecilia Ahern, Marian Keyes og Emily Giffin, som jeg liker veldig godt. Har startet på boken og den skuffer ikke så langt, den er både morsom og lettlest, men jeg tror den vil bli litt mer alvorlig etterhvert på grunn av tema. Sitter nesten i frykt å leser, vil jo ikke at idyllen skal ta slutt. Må skryte av bokomslaget også, helt nydelig, og gir helt klart sommer følelse! Boken er lånt på biblioteket.

Handlingen - Veldig kort fortalt. Hallie er syk og har ikke lenge å leve, og hun forelsker seg. Flo forelsker seg i drømmemannen, men får trøbbel med hans søster. Tasha er redd hun har forelsket seg i en som er glad i eventyr og farer. Hva om noe skjer med han, nå som hun har funnet den rette? Hallie får telefon om at hun har fått ny lunge, men av hvem? 


The wrath & The dawn av Renèe Ahdieh - Når jeg hørte om denne boken, så bare måtte jeg kjøpe den! Det som fikk meg til å bikke over av begeistring, er at den er inspirert av Tusen og en natt fortellingene, som jeg elsket som barn. Nå har den andre boken også kommet ut, og jeg vil lese denne for å se om den er så bra som jeg tror den er. Skal kjøpe den andre boken også iløpet av sommeren. Boken har fått mye gode omtaler på youtube av bokbloggere der, og har høy rating på Goodreads. Bokomslaget er også veldig nydelig, den ser både eksotisk og mystisk ut, særlig med damen som titter ut igjennom de små hullene i boken. Elsker fargene, særlig at den er i gull og den knæsje fine rødfargen, de går så godt sammen. Perfekt sommerlesing, tror jeg! 

Handlingen - Kong Caliph er en ond konge som tar til seg en ny kone hver natt og deretter dreper henne. Shahrzad melder seg frivillig til å bli hans kone, hun vil få en stopper for drapene. Men hun blir overrasket etter at hun natt etter natt blir kjent med kongen, at han er ikke slik hun hadde sett han for seg. Hun forelsker seg.


Kunsten å være den man er av Jan-Philipp Sendker - I mai leste jeg boken " Kunsten å høre hjerteslag" av samme forfatteren. Dette er en fortsettelse bok der vi hører mer om hovedpersonen Julia. Jeg likte "Kunsten å høre hjerteslag", men jeg ble ikke helt bergtatt som mange andre lesere har blitt. Synes dette er en av bøkene som har blitt litt vell oppskrytt, for jeg ble skuffet. Det var mye jeg irriterte meg over. Historien kunne vært bedre,den var litt tynn og flåsete, da mener jeg at den var vanskelig å gape over og var kanskje til tider litt lite troverdig. Vet ikke helt, personene i boken virket som de manglet litt egenvilje/ryggrad ut fra valgene de tok, og det irriterte meg. Missfornøyd ble jeg, men vanskelig å sette fingeren helt på hvorfor. Slutten var et antiklimaks og skrivingen kunne rett og slett vært bedre til tider, men når han skrev godt så skrev han godt, da var jeg helt med og oppslukt av historien. Synd det ikke holdt igjennom hele boken, bare deler av den. Virket som de hadde utgitt en litt uferdig bok. Tror jeg ga den tre stjerner på Goodreads, men egentlig var jeg litt for snill har jeg tenkt i ettertid, skulle ha fått to. Nå lurer dere vell hvorfor jeg i allverden vil lese neste bok av forfatteren, jo som sagt når han skrev godt, så glemte jeg tid, rom og sted, og det jeg håper på, er at denne boken er bedre. Tror jeg må beholde de tre stjernene bare av den grunn, må jo få mye skryt av de gode delene også, for de var gode. Jan-Philipp Sendker har jeg stor tro på som forfatter. Jeg skal følge med her, for jeg tror han kan skrive og få meg til å forelske meg i en av hans bøker en gang. Kanskje det er denne! Boken er lånt på biblioteket. 

Handlingen - Julia reiser tilbake til Burma, hun skal prøve å finne ut mer om seg selv. I sin søken får hun høre mer av historien til enken Nu Nu, som forteller om hvordan livet forandret seg når krigen kom ved at hennes to sønner ble sendt ut i krigen, og om valg som kommer til å påvirke henne igjennom hele livet.  


Emma av Jane Austen - Det kan jo ikke gå en sommer uten å lese en klassiker, og siden jeg elsker Jane Austen, måtte det bli en av hennes bøker. Jeg tror ikke jeg har fullført "Emma" tidligere, husker å ha prøvd å starte på den noen ganger, men ikke helt fått den til. Håper jeg skal få den til denne sommeren, for den var vist på fjorårets sommer leseliste også. Prøver meg nok en gang å melde meg opp på Lines lesesirkel om å lese en 1001- bok, denne gangen vil hun at vi skal lese en bok fra 1800-tallet, og da passer jo denne godt. Har visst meldt meg opp noen ganger nå uten å fullføre, men har stor tro at jeg denne gangen skal få det til. Har planer om å starte på boken veldig snart. Har litt Austen abstinenser. Håper jeg bare kommer overens med Emma. Boken er kjøpt selv og jeg liker virkelig denne utgaven, passer perfekt når man skal dra litt rundt omkring, også har den jo så fin gullkant på sidene av arkene, så vakkert!. Dårlig fotograf som ikke fikk med seg det på bilde da, hehe! 

Handling - Kort fortalt. Emma liker å koble mennesker sammen, slik at de finner kjærlighet og til slutt gifter seg. Dette har hun fått til med sin venninne og guvernante, men seg selv har hun ikke i tankene. Hun er bortskjemt, sta og til slutt roter hun det helt til. Vil vi få se Emma utvikle seg til og bli en elskverdig dame, som kanskje til slutt får sin mr. right? 

...

Sommeren og juni måneden er allerede godt igang og jeg har allerede avsluttet en bok denne måneden som jeg kan anbefale "Black Rabbit Hall" av Eve Chase. Hvis man liker hus med historier, så anbefaler jeg denne, litt mørk er den, men ikke så mye at den blir tung å lese, balanserer det fint. Det vil forresten komme en del to på sommerlitteraturen som skal leses etterhvert, det innlegget blir det ikke alt for lenge til. Jeg er veldig fornøyd med lesebunken min, det er mye forskjellig. Men jeg er kanskje ikke den beste til å følge mine egne leseplaner, blir raskt distrahert av andre fristende bøker. Her er fjorårets 2015 sommer leseliste, den var ambisiøs, og det var ikke mange av bøkene jeg endte opp med å lese. Men ønsker du flere tips er det bare stikke innom der å se. Kommer nok til å kjøpe meg noen nye bøker iløpet av sommeren, for det er så mange bøker jeg sikler over for tiden. Jeg har jo bursdag denne måneden. Jeg blir hele 33 år, et gammelt øk, og da må man jo skjemme seg selv litt bort, så man glemmer alderdommen, for rynkekrem gidder jeg ikke å bruke pengene på enda, enda jeg kanskje burde når jeg tenker meg om. Dessverre kommer bøker alltid først på handlelisten, bare det ikke er noe dessverre med det. Liker det ganske godt!

Håper det ikke ble et alt for langt innlegg, alt for skravlete idag!  Dere bare må (hvis dere likte boken da) dra på kino å se "Et helt halvt år", var i ekstase etter å ha sett den igår og er det enda, men ta med masse lommetørkler......steiner i salen gråt.


Ønsker dere alle en riktig god sommer! 7 kommentarer:

 1. Riktig så godt å ha deg tilbake igjen... :)

  SvarSlett
 2. Godt at du er tilnake igjen. Har hørt mye om The wrath & The dawn av booktuberne, og at den har fått litt blandete tilbakemeldinger. Godt å se deg igang med bokblogging igjen:)

  SvarSlett
 3. Så kjekt at du skriver litt igjen, Isabella! Eg har aldri vore i ein så lang bloggpause så lenge eg har blogga, og burde ikkje kome med godlynte råd, men skriv når du føler for. Er det bøker som venter på anmeldelse hjå meg så skriver eg når eg kjenner at det er greit. Bloggen skal vere eit hyggeprosjekt tenker eg :-)

  SvarSlett
 4. Utrolig kjekt å ha deg tilbake i Blogglandia,du har vært savnet! Har ikke lest noen av disse bøkene, men noterer meg ned et par av dem. Jeg har Austen og den Sendker boken liggende. Flotte bilder du har tatt også!

  Jeg har ikke tatt lang pause, jeg bare sletter hele bloggen hver gang jeg føler for en pause jeg :-P Av og til krever livet mer av oss enn at vi har tid til å drive med blogging, sånn er det vel bare.
  Velkommen tilbake, Isabella! :-)

  SvarSlett
 5. Så koselig at du er tilbake igjen.:) Fine bilder , god stemning og god lesesommer til deg Isabella.:) (og så håper vi varmen kommer tilbake her i Trøndelag)

  SvarSlett
 6. Veldig kjekt å ha deg tilbake, gleder meg til å følge deg fremover. Ingenting er bedre enn å starte ny giv på bloggen med sommerlesning, ser ut til at du får en fin sommer :)

  SvarSlett
 7. Så bra du er tilbake igjen! Jeg har savnet deg! :-)
  Jeg er imponert av dem som klarer lage en liste av det de skal lese på forhånd. Jeg er en utrolig impulsiv leser som trenger et spark bak mange ganger :-) Og som leser alt or mange bøker om gangen. Det skjer mye i mitt liv for tiden og hverken leselyst eller blogging-lysten er helt på topp. Men jeg håper å finne tilbake til den gleden du snakker om!

  SvarSlett