mandag 28. september 2015

Popsugar reading challenge 2015 - Utfordring nr 2 og 3

Popsugar reading challenge 2015 - Utfordring nr 2 og 3
- Read a book with a love triangle/ Les en bok med et trekant drama
- Les en bok som er skrevet av en forfatter med de samme initialer som deg

Jeg snublet over leseutfordringen Popsugar reading challenge 2015 her om dagen, og bestemte meg at den skulle jeg kaste meg over. Jeg valgte å skrive alle 50 utfordringene på lapper og trekker en lapp hver gang jeg skal starte på en ny utfordring. Dette er veldig spennende også er det veldig morsomt å velge bok til utfordringen som man skal lese. 

Sist måtte jeg lese: En romantisk klassiker og jeg valgte Victoria av Knut Hamsun. Jeg likte boken, likte faktisk boken bedre en filmen. Anbefaler filmen også, enda jeg ikke forelsket meg i den helt, men den var ikke dårlig. Vil du ha en liten koselig leseopplevelse, så er dette en fin historie, men akk det er ikke bare, bare å være forelsket.

Neste leseutfordring går ut på å lese en bok med et trekant drama eller et love triangle, som det heter på engelsk: Dette er jo veldig kjent fenomen i ungdomsbøkene (som i The Hunger Games,Twilight og The Mortal Instruments serien), så jeg gikk å kikket på ungdomsbøkene jeg hadde lånt på biblioteket. Jeg valgte denne boken, som jeg har gledet meg veldig lenge til å lese:

Bak murene av C.J.Daugherty

Foto: Schibsted forlag
Dette er første boken i serien Night School. Når jeg valgte den, så viste jeg ikke om dette var en bok med et love triangle/trekant drama i seg, så jeg måtte faktisk lese en del av boken før jeg fant det ut. Jeg likte boken veldig godt og gleder meg veldig til å fortsette serien, men det var noe små plukk som jeg ikke likte med boken, som dro leseopplevelsen litt ned. Jeg irriterte meg litt at forfatteren lot en hendelse som var ganske alvorlig gå så lett videre, for å gi litt hint til dere som har lest den. Anmeldelse tror jeg at jeg skal skrive ved en senere anledning. Likte da veldig godt kjærlighetsdramaet som utspiller seg og heier veldig på den ene av guttene i boken. 

Som sagt måtte jeg jo lese boken for å finne ut om den passet til utfordringen, så den er alt lest og da måtte jeg jo trekke en ny lapp, som ble: Les en bok som er skrevet av en forfatter med de samme initialer som deg, altså meg (I.D), jeg valgte boken: 


Den afrikanske farm av Karen Blixen
Nå lurer dere vel veldig på hvorfor jeg valgte Karen Blixen, det er jo ikke de rette initialene!? Noen har kanskje skjønt det allerede. Men det var utrolig vanskelig å finne en forfatter med de samme initialene som meg, så her måtte jeg gå grundig til verk. Tok til og med å spurte om hjelp på Facebook, men skjønner hvorfor det ikke var noe hjelp der å få, for det var jo nesten umulig å finne en forfatter. Men til slutt fant jeg ut at Karen Blixen hadde skrevet denne boken under pseudonymet Isak Dinesen, og da tenkte jeg at denne måtte jo være innenfor tema. Den afrikanske farm var til og med en bok jeg mange ganger har hatt planer om å lese, så denne gleder jeg meg til. Har lest noen av de første sidene, og jeg liker meg allerede på farmen i Afrika, der de lager kaffe og det bugner av ville dyr, og jeg ser det så godt for meg. Ønsker dere alle en fin uke!

5 kommentarer:

 1. Artig utfordring du har, vurderte å hive meg på, men har ikke greid å organisere meg. Bestemte meg i går for å lese Victoria av Hamsun, så det var ekstra gøy at du nevnte denne her. Ha en super dag!

  SvarSlett
 2. Likte veldig godt den tredje utfordringa di, med same initialer som ein sjølv. Då blir det jo ei utfordring i seg sjølv å finne forfatter/bok :-)

  SvarSlett
 3. Den afrikanske farm kan du glede deg til! Absolutt en klassiker det er verdt å få med seg :)
  En gang i forrige århundre var jeg faktisk innom denne farmen utenfor Nairobi, og hver gang jeg hører eller leser om boka, tenker jeg på rundturen vi hadde i Kenya. Mulig jeg burde ta fram boka på nytt- lenge sida turen, og lenge sida jeg leste boka...

  SvarSlett
 4. Kjempespennende utfordring! Den kunne jeg godt tenke meg å prøve en gang :) God helg til deg fra meg :)

  SvarSlett
 5. Åh, så morsom utfordring! Aldri hørt om den før, men kaster meg på med en gang! :) Kjempefin blogg!

  SvarSlett