tirsdag 1. oktober 2013

Boken på vent # 40

Boken på vent # 40
Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg av Kjersti Annesdatter Skomsvold


Foto: Beathesbokhylle
Det er den herlige Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun lurer på hvilken bok du går å venter på å få lest, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en som du har på vent i bokhyllen. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken under bildet over!

...

Nå sitter jeg sikkert snart på biblioteket å arbeider med en skoleoppgave. Jeg lurer stadig vekk hvorfor mye av pensumet er på engelsk, for det er et sabla liv å forstå hva det prekast om til tider. Men jeg skal vel lide meg stille igjennom det (kommer aldri til å skje!). Heldig vis er det tirsdag, og jeg kan kose meg mellom svettetoktene, med Beathes "Boken på vent". Kanskje jeg får noen fine lese tips idag!Dette blir ihvertfall dagens lyspunkt!

Dagens bok på vent har jeg lånt på biblioteket for ikke så lenge siden. Hadde gitt meg selv streng beskjed om å ikke dra med flere bøker fra biblioteket, men så bare snakket denne boken til meg, og all stålvilje ble til bomullsvilje, og boken ble med meg hjem. Siden leselisten min er nokså lang har den allerede ligget en liten stund i lesebunken. Boken jeg snakker om er Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg av Kjersti Annesddatter Skomsvold. Håper å få ledd litt. 

Foto: Forlaget Oktober 
Forlaget sier om boken:

Jeg ser ut av vinduet og inn i leiligheten i blokka overfor. Det er rart å tenke på hvor mange mennesker som bor der og lever sine liv og ingen ser inn til meg og Epsilon, og hva skal man da med gjenboere.

Mathea Martinsen har ikke hatt mye med andre mennesker å gjøre. Men noe har hun skjønt: De er ikke som henne. Nå, som gammel, rammes hun av en stor sorg, og hun blir redd for å dø før noen vet at hun har levd. Mathea finner fram brudekjolen igjen, baker pikekyss og går ut blant de andre.

Kjersti Annesdatter Skomsvolds debutroman er preget av humoristisk alvor og en usedvanlig språklig oppfinnsomhet.


...

Gleder meg veldig til denne! Utrolig populær bok ihvertfall, og nå skal endelig jeg også få lest den. 11 kommentarer:

 1. Gratulerer med boken på vent innlegg nummer 40! Det er slett ikke verst. Dette er nok en fin bok å ha på vent, den har stått på ønskelisten min lenge så nå ser jeg frem til omtalen din når/om den kommer. Kos deg med dagens gjøremål og husk å ta pauser innimellom, og ha en fin dag:)

  SvarSlett
 2. du må bare lese den nå med det samme! den er så fin og vittig :D

  SvarSlett
 3. Tirsdager er en av ukens store motivasjonsdager med boken på vent :) Denne boken virker veldig fin :)

  SvarSlett
 4. Bare å glede seg til denne her - fin, rar og sår liten bok:)

  SvarSlett
 5. Takk for fint tips, og ha en flott tirsdag :)

  SvarSlett
 6. Har den i hylla jeg også og det virker som en spesiell bok. Håper å få lest den en dag. Jeg vet bare ikke når :)

  SvarSlett
 7. Jeg har lest denne, og jeg forstod den ikke helt, men så er jeg av typen som må ha bøker med handling som går rett på sak ;)

  Regner med at den blir et godt avbrekk fra pensum :)

  SvarSlett
 8. Denne er helt ukjent for meg. får ta en nærmere titt på den

  SvarSlett
 9. Denne skal jeg lese. Har også tenkt å låne den.Er mer skeptisk til bok nr 2 av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Har lurt litt på denne - vert spennande å lese kva du synes. Eg starta friskt med "Monstermenneske" etter å ha høyrt på juryen i P2-lyttarane sin romanpris, men eg gav meg etter 100 sider. Fann ikkje heilt "tonen" og då brukar eg å gje meg. Mange gode bøker som ventar ;-) Håpar du likar denne romanen :-)

  SvarSlett
 11. Denne hadde vi i lesesirklen i fjor. Likte den ganske godt.:)

  SvarSlett