søndag 7. april 2013

En smakebit på søndag - City of Bones

En smakebit på søndag
City of Bones av Cassandra Clare


Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over.

...

Denne uka gikk da mystisk raskt unna. Allerede søndag! Idag har jeg da tenkt å ta meg litt tid fra studiene å kose meg her sammen med dere på "en smakebit på en søndag" litt sånn imellom oppgaveskrivingen. Håper å få rullet oppgaven inn idag og starte med lesingen av neste oppgave, man må jo sette seg litt studie mål og litt blogger mål for dagen. Gleder meg til å få nye lesetips idag! 

Dagens bok begynte jeg for noen dager siden og jeg leser den på engelsk og i ebokformat, boken jeg snakker om er City of Bones av Cassandra Clare. Jeg har ikke lyst å legge den ifra meg for tiden, for den startet med ett pang og jeg er fryktelig nysgjerrig hva som skjer videre i den, men sukk studiene kaller jo. Skal da kose meg med den i kveld. Den har forresten en veldig lett engelsk, så til dere der ute som er like dårlig i engelsk som meg, trenger ikke dere å styre unna fra å lese denne på engelsk. Men her kommer litt mer om boken:


Bokens handling:

I boken møter vi den snart 16 - år gamle Clary Fray som blir vitne til ett mord på ett utested kalt Pandemonium Club. Det viser seg etterhvert at de som myrdet han er shadowhunters. De jakter på demoner og er en blanding av engler og mennesker. Men hvorfor kan Clary Fray se de når de er usynlige for de andre menneskene rundt? Mange spørsmål dukker opp, og særlig etter at Clary Frays mor forsvinner. Dette er spørsmål som må fåes svar på. 

Her er smakebiten:

Boken er også veldig humoristisk til tider, det vil denne smakebiten vise. Smakebiten er hentet 9% (side 44) inn i boken  og det er ikke så lenge etter at Clary har møtt Jace som er en av shadowhunterne at denne samtalen finner sted:

Clary shok her head. "Don`t stop there. I suppose there are also, what, vampires and werewolves and zombies?"
   "Of course there are," Jace informed her. "Although you mostly find zombies farther south, where the voudun priests are."
   "What about mummies? Do they only hang around Egypt?"
   "Don`t be ridiculous. No one belives in mummies."

...

Ønsker alle en herlig søndag!
16 kommentarer:

 1. Härlig smakebit! Jag har kikat lite på de här böckerna, men inte riktigt bestämt om det är något för mig eller ej.

  SvarSlett
 2. Du har det sikkert ekstra travelt nå når det nærmer seg eksamesntid. Flott gjort å studere i voksen alder. Boka ser ikke ut til å være noe for meg, da jeg ikke er så glad i fantasihistorier. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 3. En fin smakebit:) Har denne boken liggende på norsk og den har lagt lenge, kanskje på tide å finne den frem snart? Travle tider for deg for tiden,jeg synes det står stor respekt av å studere i voksen alder. Kos deg med dagens gjøremål,Isabella:)

  SvarSlett
 4. En fin smakebit, og en fin bok. Jeg har lest denne men ikkekommet meg noe lenger i serien enda. Jeg hadde til og med bok to hjemme (fra biblioteket) men det ble ikke tid til den. Jeg kommer sterkere tilbake :-D
  Noen ganger har jeg det sånn at en bok ikke frister, og jeg vet bedre enn å presse meg til å lese bøker jeg ikke har lyst til å lese.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 5. Likte bokomslaget og tittelen - må kikke nærmere på denne boken : ) Takk for spennende smakebit : )

  Hva studerer du? Lykke til med eksamenslesing : )

  SvarSlett
 6. Varulver, zombier og vampyrer er ikke helt min greie, men når du sier at du ikke vil legge boken fra deg, så blir det denne hvis jeg skal prøve ut sjangeren :) Lykke til med eksamen, og innleveringer, du er en tøffing!
  Tusen takk for flott kommentar, det varmer :)

  SvarSlett
 7. Mystisk? Hehe, jeg synes ukene har en tendens til å fly svært raskt. Virker som en spennende bok du leser, den blir det spennende å lese omtalen om. Lykke til med oppgaven, selv sitter jeg parallelt med det samme :)

  SvarSlett
 8. Hehe, ja själv har jag nååågot lättare att tro på mumier;-)

  SvarSlett
 9. Har förstått att många tycker om dessa böcker. Funderar på om jag kanske skall läsa dem framöver. Har inte riktigt bestämt mig. Kanske skall se filmatiseringen istället!

  SvarSlett
 10. Har skikkelig lyst til å lese denne boken før jeg ser filmen som kommer ut i år! Virker utrolig bra, så gleder meg til å lese omtalen din :)

  SvarSlett
 11. Den där vill jag också läsa! :)

  SvarSlett
 12. Det finnes visst veldig mye på markedet for tiden ang vampyrer, demoner, etc.. Bra at du liker denne- skal sjekke den ut.:)

  SvarSlett
 13. Jag gillade den här boken. Tyvärr blev jag lite besviken på nästa bok i serien. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 14. Jag är riktigt nyfiken på Cassandra Clares böcker :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 15. Låter som en intressant bok. Tack för smakebiten!

  SvarSlett