mandag 15. september 2014

Superduperhelg! Bokbloggertreffet 2014

Superduperhelg!!
Bokbloggertreffet 2014

Jeg sitter her og fordøyer helgedagene mine og det er ikke lite jeg har opplevd når jeg tar en titt tilbake. Det har rett og slett vært en superduperhelg, med masse gode minner å ta med seg videre! Tusen takk til dere medbloggere, som er sånn en herlig gjeng!

Helgen min startet allerede på torsdag da jeg reiste til Oslo for å møte en venninne som nettopp har blitt mamma. Endelig fikk jeg se det lille sjarmtrollet på snart fem måneder, fikk til og med noen herlige smil, så helgen begynte veldig bra allerede der. Jeg ble bedåret! 

Foto/Privat: Rommet mitt
Foto/Privat: Inngangspartiet
Fredag dro jeg videre inn til Oslo, og til mitt nye krypinn SmarthotellSt. Olavs Gate 26. Hotellet var jeg veldig spent på siden det var første gangen jeg skulle bo der. Jeg ønsket meg et billig hotell, med enkel standard, med frokost, og god service og ikke aller minst med en god beliggenhet
 Jeg likte det lille, enkle, men koselige rommet. Likte også den store hotellputa som var i sengen min, og at tv`en var der den var. Ikke at jeg fikk sett noe på den, men hvis, så hadde jeg måtte sittet midt i senga for å se, elsk!. Frokosten var jeg også veldig fornøyd med, de hadde det jeg ville ha, og som alltid spiste jeg også litt for mye. Værelsesbetjentene var de som imponerte meg mest, med sin behjelpelighet og gode humør. Det eneste jeg har å klage på var at det manglet en liten søppelbøtte på selve rommet, det var en på badet, men hvem orker å gå dit når man koser seg med snop i senga. Perfekt hotell til en travel helg! Kunne tenkt meg å bruke det igjen.


Foto/Privat: Eldorado bokhandel
Etter innlosjeringen var det endelig sentrum som sto for tur. Bokteltene og Eldorado bokhandel var de første stedene jeg ville sjekke ut. Nå var det shopping som sto for tur. Eldorado imponerte meg med sine lokaler og utvalg av bøker. Storkoste meg der, og ble nesten svimmel av alle bøkene. Deretter traff jeg Anita Ness (Artemisias verden), som ville dra meg med på ulike kulturengasjement. Mens jeg ventet på henne traff jeg på Elisabeth Bakken (Bokstavelig talt). Sammen dro vi og hørte på: Debutantfestivalens vorspiel: "Den nye tida". Den omhandlet en samtale om hvordan våre lesevaner formes av de nye mediene. De som deltok i samtalen var: Nora Campbell, Gert Nygårdshaug, Aslak Nore, Kristin Storrusten og Agnes Matre. 


Foto/Privat: Eivind Hofstad Evjemo og Vigdis Hjorth
Deretter ble det Krimfest med Tom Kristensen, Hans Olav Lahlum, Trude Teige og Jon Øystein Flink. Og Litterært mestermøte med Vigdis Hjorth (Et norsk hus) og Eivind Hofstad Evjemo (Velkommen til oss), der de fortalte om sine nye bøker. Anita som var så modig, tok kontakt med Eivind for å snakke litt etterpå. Det var jo veldig stas! Vi begge var så heldige å få signert bøkene vi kjøpte. Gleder meg veldig til å lese "Velkommen til oss". Har jo allerede fått mye positive omtaler i avisene. 


Foto/Privat: Anita fikk den første solgte boken!
Deretter  besøkte vi Unni og Cato som, snakket sammen om Cato Isaksen og hennes nye bok Brudekisten. Det var faktisk et kjempemorsomt opplegg og jeg storkoste meg veldig. Unni  Lindell er jo bare en så underholdende og interessant dame å høre på. Fikk faktisk litt lyst å lese noen flere av bøkene hennes,for jeg har veldig lyst å se tv-serien, for den tror jeg kan være bra. Noen som har sett den?


Foto/Privat: Unni Lindell og Reidar Sørensen

Kvelden ble avsluttet med at flere bokbloggere møttes for å ta seg en øl sammen. Det var en veldig koselig kveld. Stemningen var utrolig god og jeg tror det var mange som var spente på morgendagen. Ihvertfall var jeg det!
Lørdagen, den store bokbloggertreffdagen og prisutelingsdagen, startet faktisk med å  handle flere bøker. Hadde jo handlet alt for lite dagen før, og følte dette måtte gjøres noe med. Så en tur til teltene og Tanum bokhandel ble det før treffet begynte. Her er resultatet av helgens fangst:Foto/Privat: Lykke på en hotellseng!

 • Den ene pluss en av Jojo Moyes (Signert)
 • Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet av Eivind Hofstad Evjemo (Signert)
 • Velkommen til oss av Eivind Hofstad Evjemo (Signert)
 • Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold
 • Karitas av Kristín Marja Baldursdóttir
 • Karitas: Kaos på lerret av Kristín Marja Baldursdóttir
 • The Woman in Black av Susan Hill (Fikk på bokbloggertreffet)
 • Dans, dans, dans av Haruki Murakami (Fikk på bokbloggertreffet)
 • Latteren og døden av Pieter Webeling (Fikk på bokbloggertreffet)
 • To notatbøker: Literary listography - My reading life in lists: Slik ser den ut inni: 
Foto/Privat: Min strand lektyre

Det var veldig mange slike forskjellige lister inni. Som den listeelskeren jeg er gleder jeg meg veldig til å etterhvert fylle ut disse sidene. Her er neste notatbok, den er mer rettet mot skriving: 642 Things to write about, av The San Francisco Writers`Grotto. Introduction by Po Bronson. Inni er det små skriveutfordringer som:

Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Elsker denne notat boken også. Inneholder også linjer under hver skriveoppfordring, så du kan skrive noen få linjer rett i boka. Morsom skrivetrening. 

Så var det å gå til Aschehougs lokaler, noe som ikke var bare bare for en uten retningssans. Det verste var at jeg stoppet opp i nærheten og ikke skjønte hvor jeg var. Stoppet da folk og spurte de om veien, men ingen visste hvor Aschehoug holdt til. Noe som er litt komisk, for etter noen få meter (ca ti skritt) opp i veien skjønte jeg at jeg var virkelig på rett sted. 

Endelig kunne den store dagen begynne. Velkomsttale, quiz, bytting av bøker og tid for samtaler med hverandre. Utrolig koselig, men som vanlig er jeg litt sjenert og er kanskje ikke den som er mest frempå. Heldigvis er dere jo alle snille mennesker, og kom for å snakke med meg allikevel, satte veldig stor pris på det. Quizen denne gangen var faktisk veldig bra, med varierende spørsmål og med ulik vanskelighetsgrad. Til og med jeg, som aldri husker verken navn eller titler, kunne noen av svarene. Litt stolt av andreplassen!

Det litt nye var at det ikke var utdeling av leseeksemplar på treffet, men det hadde jeg ikke noe i mot. Bytting av bøker var nesten enda mer spennende, for på bordet visste man jo virkelig ikke hvilke skatter man kunne finne. Selv fant jeg jo hele tre bøker som jeg hadde lyst på. Den ene boken var ikke en gang lest i, fikk jeg vite av eieren. Så tusen takk til dere som hadde de med! Hadde ikke selv med bøker å bytte denne gangen, men til neste år skal jeg se om jeg ikke kan greie å finne noen å ta med meg. 

Tiden gikk jo alt for raskt av sted, for plutselig var det lunsj og en liten pause. Elisabeth og jeg benyttet oss av å gå til hotellet med bøkene. Når vi kom tilbake begynte den store prisutdelingen. Jeg var så spent, og skikkelig nervøs merket jeg, på vegne av komiteen som hadde så mye skummelt de måtte utsette seg for. Modige som de er, greide de jo alt med glans! Tusen takk for alt arbeidet dere har gjort! Dere er bare helt supre! Ble så imponert. 

Foto/Privat: Den herlige komiteen! Line Tiedemann, Silje Risøy Helgerud, Gro Skrøvset, Elin Brend Bjørhei , Lise Grimnes og Rose-Marie Christiansen

De hadde arrangert bokbad, der alle de nominerte forfatterne ble intervjuet om boken sin. Veldig interessant å høre på dette, mange hadde fått ny innsikt på det de hadde skrevet ved å lese anmeldelser av oss bokbloggerne. Synes intervjuene var veldig spennende å høre på, og spørsmålene var også veldig gode. 

Foto/Privat: Her intervjuer Silje Risøy Helgerud, Agnes Ravatn

Foto/Privat: Silje Risøy Helgerud intervjuet også Lisa Aisato om billedboken Fugl
Foto/Privat: Solstrålen Siri Pettersen ble intervjuet av Elin Brend Bjørhei om Odinsbarn

Det var to forfattere som dessverre ikke kunne komme til prisutdelingen, og det var Herbjørg Wassmo, nominert for boken Disse øyeblikk, og Roy Jacobsen, nominert for boken De usynlige. Wassmo hadde da veldig lyst til å være sammen med oss, men hadde dessverre avtaler på en annen kant. Det var veldig synd, men sånn er det vel å være en meget populær forfatter. Siden Wassmo ikke kom, leste Ruth Lillegraven et dikt som hun hadde skrevet om Wassmo. 

Foto/Privat: Ruth Lillegraven holder takketale
Deretter ble vinnerne kåret, og jeg må si det fløy noen sommerfugler i magen. Rørt ble jeg og! Det var jo så utrolig spennende, enda jeg må innrømme jeg hadde mine mistanker på vinneren av årets roman. Mistankene gikk i oppfyllelse, det ble Agnes Ravatn med boken Fugletribunalet. Vel fortjent for det var virkelig en fin leseopplevelse. På åpen klasse vant Ruth Lillegraven med diktsamlingen sin URD. Utrolig morsomt at det ble en diktsamling som vant. Selv likte jeg den også veldig godt. Hurra til begge! Må innrømme jeg gleder meg allerede til neste bokbloggerprisutdeling! 

Etter pris utdelingen var forfatterne til stede for snakk og signering av bøker. Selv må jeg innrømme jeg var så dum og ikke tok med en eneste bok. Det skal jeg helt klart ikke gjøre til neste år. 

Etter utdelingen, var det endelig mat for en alltid sulten mage. Tapas ble det i år også, nam, nam! Noen av oss avsluttet dagen på Den store avslutningsfesten på kulturhuset. Men siden det var såpass fullt inne, gikk vi i utebaren å satte oss. Men det var en noget sliten gjeng, deriblant meg, så turen bar hjem ikke så lenge etter. 

Søndagen rakk jeg bare en koselig frokost med Elisabeth, og deretter var det rett opp å pakke. Måtte faktisk sitte på min lille koffert for å få den igjen. Så bar turen tilbake til Trondheim. 

Må takke alle for en fantastisk helg! Takk, takk og takk! Så må jeg si noen ord til dere som ikke kom, for all del ta turen bortom til neste år! Det er bare gøy!

Medbloggere som har skrevet om bokbloggertreffet og bokbloggerprisen:
Media som har skrevet om bokbloggerprisen:

5 kommentarer:

 1. For et herlig bilde av Siri Pettersen! - Og den notatboken kunne jeg godt ha tenkt meg selv :-)

  SvarSlett
 2. For et trivelig innlegg Isabelle. Og takk for samvær og linking. Ser for meg hvordan vi raste gjennom gatene, bakom Hotel Cæsar og regejeringskvartalet i nattens mulm og mørke for å treffe de andre på Yongstorget fredags kveld..Så mye bra vi fikk med oss. Nå har Evjemo-Velkommen til oss sneket seg fremst i lesekøa, ( jeg har satt Innsirkling-Tiller på forlenget pause-) og starter med den i kveld, Nå må det leses norsk resten av året, så vi har noe å stemme på til neste pris. :)

  SvarSlett
 3. Utrolig hyggelig å treffe deg igjen.
  Skjønner godt du slet med å få lukket den kofferten.

  SvarSlett
 4. Takk for en hyggelig helg! Var fint å ha noen å snakke bøker med til frokost også :) Fin oppsummering, og enig med Elliken - herlig bilde! Vi sees igjen neste år!

  SvarSlett
 5. Så fin "omtale" ei hendingsrik helg. Tydeleg at du har hatt det heilt topp og fått med deg mange godbitar på vegen :-)

  SvarSlett