torsdag 14. juli 2016

BookTube-A-Thon 2016 - Så gøy!!!


Foto: booktubeathon.com
BookTube-A-Thon er en leseutfordring som starter nå på mandag den 18. Juli - 24. Juli. Høres ikke det gøy ut med en hel uke dedikert til lesing!? Særlig nå på sommeren synes jeg det høres topp ut, og dermed har jeg lyst å kaste meg over denne utfordringen!

Hvem står bak BookTube-A-Thon?:

Utfordringen er laget av Ariel Bisset og Raeleen Lemay, som begge er booktubere. De startet i 2013 med denne utfordringen på youtube, og har raskt blitt en veldig populær utfordring. Bakgrunnen for BookTube-A-Thon er å feire booktuber miljøet og det de har utrettet, men alle kan delta uansett nasjonalitet og plattform. Du trenger heller ikke å delta på engelsk hvis du ikke vil. Jeg gjør ikke det, jeg skriver på norsk på bloggen min, og bruker bare engelsk når jeg kommenterer hos andre som er engelske eller fra andre land. Hva du leser er opp til deg, det kan være tykke bøker, tynne bøker, lydbok, manga, noveller, dikt, sommerlige bøker, gamle bøker, nye bøker, lilla bøker, det har ikke noe å si bare du leser. Her skal det spres leseglede!

Hvorfor vil jeg delta?:

Det finnes selvfølgelig mange grunner til hvorfor jeg vil delta, men dette er hovedgrunnene mine.

1. Jeg vil delta fordi det er gøy å lese og utfordringer er morsomme!
2. Jeg vil delta for å feire den gode jobben booktubere gjør, er en stor booktuber fan og setter utrolig pris på mange av de flotte videoene deres, og denne utfordringen er en hyllest til dem, og det vil jeg være med på. 
3. Jeg vil delta fordi jeg liker de syv leseutfordringene som vi har fått, og gleder meg virkelig til å kaste meg over de! De er ikke for vanskelige, slik at alle kan delta lett. 
4. Jeg vil delta for å forbedre lesestatistikken min, har planer om å lese 100 bøker i år, og jeg ligger laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangt etter. 
5. Jeg vil delta fordi det er en gøy måte å få igang bloggingen min på igjen, og fordi dette er er en lysbetont aktivitet, som du bestemmer helt selv hvor mye du vil gjøre ut av. Jeg håper på at jeg får skrevet ihvertfall en oppdatering på hvordan det går hver dag, i denne uken utfordringen foregår, men det er sommer og dagene er uforutsigbare, så hvem vet.  
6. Jeg vil delta fordi det er sosialt, kanskje møte jeg nye bloggere/booktubere og kanskje får jeg mange gode lesetips til høsten. 
7. Jeg vil delta fordi det er også veldig morsomt å følge med på hvordan det går med leserne der ute gjennom utfordringen. Det er jo sånn at man er meget optimistisk før utfordringen starter, med det er ikke alltid det går som planlagt, mens andre bare får det til og leser så det freser. Håper jeg blir en av de, i den siste kategorien! 
8. Jeg vil rett og slett være med på moroa og se hvilke bøker som folk liker der ute, men også følge med utfordringene som kommer underveis!

Reglene for å delta på BookTube-A-Thon: 


BookTube-A-Thon leseutfordring  starter nå på mandag den 18. Juli - 24. Juli fra midnatt til midnatt, så det har ingen ting å si hvor i verden du kommer ifra. Du kan lese hvilken bok du vil og i hvilke format du vil, bare du leser så er du med. Her er de syv utfordringene som vi har fått udelt, som bøkene du velger må passe under. Bøkene du velger kan passe under flere av kategoriene, men jeg har valgt å velge en bok under hver kategori. Hvordan du gjør det er opp til deg, og hvor mange bøker du vil lese er også opp til deg og i hvilken rekkefølge du vil lese dem er også opp til deg. Alt er lov!

1. Les en bok med gult bokomslag

Foto: Cappelen Damm
Jeg valgte Splintret av Neal Shusterman, som du ser er den veldig gul, men det har ikke noe å si om det bare er litt gult på bokomslaget, gult er gult. Du får vite mer om bøkene som leseuken begynner. Har lånt denne på biblioteket og det har jeg gjort med alle bøkene jeg har valgt til denne listen. Har hamstret bøker på biblioteket til sommeren, så nå er det på tide at noen blir lest og levert tilbake, litt flaut mange bøker faktisk, rødme, rødme. Jeg ser noen booktubere har valgt bøker etter forskjellige tema, bare fordi de har ønsket det selv, som for eksempel så jeg en igår som valgte bare bøker som var omgjort til film til lese listen sin. Kanskje du vil det også? Kan jo være ekstra morro og for eksempel å bare lese bøker som er blå eller bare gå ut fra en sjanger, som for eksempel Fantasy. Valget er ditt, men man kan også velge ut tilfeldige bøker, som meg. 


2. Les en bok bare etter at solen har gått ned

Foto: Gyldendal Norsk Forlag
Jeg valgte Nattfilm av Marisha Pessl, som bok å lese på kvelden og natten. Jeg ville ha en litt spennende bok, kunne like godt vært en grøsser. Litt uhygge er jo gøy nå på sommeren, men valget er helt ditt. Nå er det jo sånn at solen ikke går ned her i Norge for veldig seint, det blir jo ikke mørkt. I Trondheim går solen ned kl 22.58, og begynne å lese en 600 sider bok da er jo litt galskap, hvis man ikke er et nattvesen da, men jeg leste at det gjelder fra kl 20.00 på kvelden til 07.00 på morgenen, så da følger jeg de tidene, pju. Regner det er på kvelden jeg får lest mest, så da valgte jeg en litt ekstra tykk bok, også står denne allerede på sommerleselisen min og da slår jeg flere fluer i et smekk. Har jo syv dager å lese denne på, så det skal nok gå bra. Tykkelsene på bøkene bestemmer dere også helt selv, vil du bare lese tynne, så kjør på, selv har jeg ikke tenkt på det i det hele tatt. Tok de bøkene jeg ville lese nå!3. Les en bok du oppdaget gjennom booktube

Foto: Goodreads.com
Jeg valgte Aristotle and Dante discover the Secrets of the universe av Benjamin Alire Sáens. Husker dessverre ikke av hvem jeg hørte om denne boken for første gang, men jeg har sett den mange ganger blant booktubers, og deretter har jeg sett den hos bokbloggerne. Boken har så vakkert bokomslag synes jeg. Følger du ikke med på booktubers, så er det sikkert greit å se litt gjennom fingrene på reglene og velge en bok du har fått snusen på gjennom en bokblogg i stede, må jo være lov. Selv synes jeg det. 4. Les en bok av din favoritt forfatter 

Foto: Pax
Jeg valgte her novellesamlingen Menn uten kvinner av Haruki Murakami. Murakami fan ble jeg etter jeg hadde lest Kafka på stranden. Har ikke lest så mange flere bøker av denne mannen, men jeg vet jeg kommer til å falle for bøkene hans flere ganger. Håper virkelig at denne novellesamlingen skal være like god. Dette er jo også en veldig gul bok. Gleder meg til å se hvem andre booktubere/bokbloggere har som favorittforfatter, skal sitte med pennen klar. 


5. Les en bok som er eldre en deg

Foto: Gyldendal forlag
Jeg får snart Det synger i gresset av Doris Lessing i postkassen, og den ble skrevet på 1950- tallet, så ganske mye eldre en meg. Gult på denne også, kunne helt klart også ha stått på utfordring nummer en. Nydelig bokomslag er det på denne også. Akvarell, love! Lessings bok har jeg også tenkt å lese i forbindelse med Lines lesesirkel, 1001 bøker du må lese før du dør. Valgte denne boken fordi der var utfordringen å lese en bok der handlingen foregår i Afrika og det gjør denne. Dette er ikke en så tykk bok, og leses kanskje ut iløpet av en dag. Liker at man kan slå flere utfordringer sammen. Gleder meg veldig til å lese!!!!6. Les en bok som er gjort om til film og se filmen

Foto: Aschehoug forlag
Jeg har valgt skuespillet Kjøpmannen i Venedig av William Shakespeare. Romeo og Juliet er vel den eneste jeg kan huske å ha lest av Shakespeare, så det blir moro å prøve noe annet fra han. Skuespill er ikke det jeg leser mest av, men denne gleder jeg meg til. Det er også laget en film om dette skuespillet The Merchant of Venice, men selveste Al Pacino i hovedrollen, filmen kom ut i 2004. Filmen er lånt og gleder meg til å se den etter at boken er lest. Dette skuespillet kunne også vært under utfordring nummer fem, om lese en bok som er eldre en deg. Fikk litt lyst å se Romeo og Juliet også på film, veldig lenge siden den er også sett, med Leonardo DiCaprio og Claire Danes, kanskje jeg vil like den bedre nå en når den kom ut. 


7. Les syv bøker

Foto: Aschehoug forlag
Dette er vel kanskje det vanskeligste punktet, ikke at jeg tror jeg kommer til å greie det, men jeg gir jo ikke opp før nederlaget må vedkjennes. Her har jeg valgt å lese Shylock er mitt navn av Howard Jacobson. Forfatteren har her skrevet sin versjon av Kjøpmannen i Venedig, og jeg gleder meg til etter skuespillet og filmen er sett til å lese denne boken og sammenligne den med det opprinnelige skuespillet. Dette blir rett og slett et litt morsomt sommerleseprosjekt. 

Det var alle punktene i utfordringen, var de ikke morsomme? Synes selv jeg har fått varierende bøker og jeg gleder meg veldig til å sette igang. Søndag klokken 24.00, sitter jeg klar med første bok, hvis ikke jeg har sovnet da, hehe. Blir å holde dere oppdatert her på bloggen eller Facebook om hvordan det går med lesingen. Har regnet på det og det er hele 2319 sider jeg skal igjennom, det vil si jeg må ca lese 331 sider hver dag, og det er jo litt + se en film på 2 timer og 7 minutter. WoW! Kanskje ikke en veldig godt gjennomtenkt bunke sidemessig, men lesemessig er jeg veldig fornøyd. 

Litt mer informasjon: 

Det er ingen regler, man skal ikke melde seg opp noen sted, man deltar ved å være aktiv på sosiale medier som twitter, youtube og instagram og man bestemmer selv hvor aktiv man vil være, hvis man ikke vil kommentere eller følge med på noen av sosiale mediene er det også greit. Selv skal jeg skrive i kommentarfeltet på BookTube-A-Thon reading challenge 2016 siden om hvilke bøker jeg skal lese, så vet de som har ordnet opplegget at jeg er med, det er ikke et påmeldingsted, og det må man ikke gjøres, men det er jo litt artig å få kanskje litt tilbakemelding på leselisten sin av andre der ute. 

BookTube-A-Thon har en del sponsorer og de har dermed ordnet giveaways under lese utfordringen sine, disse utfordringene foregår på Twitter, Instagram og youtube. Det er er helt frivillig om du vil følge med eller delta på disse utfordringene. Selv skal jeg følge med på Instagram utfordringene, og kanskje jeg ordner meg en Twitter konto (for det har jeg tenkt på lenge) for å følge med der. Hører rykter om at det også skal være noen forfattere som har laget leseoppmuntrings videoer, gleder meg til å se de og se hvilke forfattere som har kastet seg over den jobben, gøy! 

Det høres litt gøy ut å delta på Twitter sprintene deres, som går ut på å lese så mange sider som mulig sammen med andre som deltar på utfordringen under et bestemt tidsrom. Underveis kan du bli oppmuntret og stilt spørsmål om boken du leser. Jeg er da litt usikker om de ordner det i år, siden jeg ikke har hørt snakk om det, men vi får se. Det er bare å trykke på linkene hvis du vil følge de ulike sidene på de ulike mediene, og vil du høre mer om Twitter Sprintene er det også bare å trykke på linken over, eller så har jeg laget en oversikt helt nede hvor du kan hente mer informasjon om utfordringen og de sosiale mediene som brukes. Tror Twitter sprintene skal foregå to ganger om dagen, slik at hvor i verden du bor så kan du delta på ihvertfall en av de. Når de starter får vi sikkert litt mer informasjon på etterhvert, men tidligere var det snakk om fra 10 AM - 2 PM og 10 PM - 2 AM, men vi får følge med å se om det stemmer fortsatt og om det blir noe av. 

Utfordringen er mye opp til deg hvordan du vil følge den. Selv har jeg valgt å blogge om den, siden jeg er en blogger. Men vil du lage videoer på youtube, er det bare å gjøre det, eller vil du bare ta Instagram bilder, så gjør du det eller har du ikke lyst å gjøre ingen av delene, da gjør du det. Det som er poenget er jo å lese, så er det bare det du vil, så gjør du bare det. Har du lyst å lage en youtube video og ikke har gjort det tidligere er det bare å kaste seg ut i det, de er ikke så opptatt av at videoene skal være ordnet helt perfekte, men de er opptatt av at du skal ha det gøy. Mange av utfordringene foregår jo via å lage videoer, så vil du ikke det, går du jo glipp av disse. Jeg skal det ikke, men jeg skal helt klart følge med på de som er så modige og flinke til å lage videoer. Gleder meg til å se flere av utfordringene bli filmet, de bruker å være både morsomme og interessante. 

Hadde vært gøy hvis flere hadde kastet seg på utfordringen, husk det gjelder ikke å lese mest mulig, men å kose seg med bøkene, så har du ferie og masse planer går det fint å bare lese når du har tid til det. Rop gjerne ut her hvis du skal delta, så jeg får noen jeg kan snakke og skrive med under utfordringen. Kan ordne en oversikt her over alle som vil delta hvis det er noen som vil det, så alle får oversikt og kan besøke hverandre. Kan hende jeg ikke har fått med meg alt her, det er bare å spørre hvis det er noe dere lurer på. Ønsker alle en god leseuke! 

Sider å besøke for mer informasjon:


 • Ny video - Alt du trenger å vite før BookTube-A-Thon starter: HER
 • BookTube-A-Thons youtube side, for mer informasjon: HER
 • BookTube-A- Thon 2016 Reading Challenge: HER
 • Hva er BookTube-A-Thon?: HER
 • Spørsmål og svar om BookTube-A-Thon: HER
 • Om Twitter sprints: HER
 • Twitter: HER
 • Instagram: HER
 • Nettsiden: HER5 kommentarer:

 1. Det høyres kjempegøy ut, men ser dessverre ikkje føre meg at eg får lest så veldig mykje sidan eg er i Bergen mandag til torsdag. Eg håper du blogger om dette - eg heier på deg! Derimot har eg meldt meg på 24in48readathon neste lørdag til søndag. Det har eg deltatt på tidlegare, og er min yndlingsform for maraton (ser du meg springa er det fordi nokon er ute etter meg ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg følger noen booktubere på youtube som også skal være med i denne utfordringen. Jeg er ikke med, men har lyst til å være med en annen gang. Spørs hvor disiplinert jeg er :) Spent på hva du synes om Nattfilm, for den har jeg vært lenge nysgjerrig på.

  Lykke til:)

  SvarSlett
 3. Dette høres veldig gøy ut! Jeg og utfordringer passer dessverre ikke så godt sammen, men jeg heier på deg. Jeg elsket forøvrig "Menn uten kvinner" og "Det synger i gresset", og håper og tror de vil falle i smak. Har sett at du holdt på med noe via Instagram, men visste ikke helt hva utfordringen besto i før nå. God lesning videre.

  SvarSlett
 4. Tok utfordringen helt motet fra deg eller? Savner dine skriblerier i Bokblogglandia...

  SvarSlett