torsdag 4. juni 2015

Sommerens leseplaner i juni 2015

Sommerens leseplaner  i juni 2015

Foto: Privat
Solen glimter med sitt fravær her i Trondheim, men større grunn å kose seg inne mens man venter på godværet. Har da brukt tiden min på å velge meg en god bunke med bøker som skal leses iløpet av sommeren, og spesielt i denne juni måneden. 

Det var nesten litt vanskelig å velge ut bøker siden jeg har så mange flotte bøker liggende, men endte opp med en bunke jeg er veldig fornøyd med. Tror det blir masse god lesning denne måneden. Skal også prøve å anmelde noen av disse bøkene underveis. Skal se om ikke blogge iveren kommer tilbake. Må bare unnskylde all kaoset her på bloggen! Ting er virkelig ikke oppdatert! På nattbordet linken er nå oppdatert idag. På nattbordet går det an å følge med på hvordan det går med min månedens lesning, for der stryker jeg ut bøkene i bunken som jeg har lest. Foto: 1. Gyldendal forlag 2. Juritzen forlag 3. Samlaget

Har noen ebøker også liggende itillegg, som jeg har lånt på eBokBib, Ulveøya av Laijla Rolstad, Ved stupet av Lori Lansens og Det skulle vere sol, vi sulle reise til Lodz av Marit Kaldhol, disse kan det hende jeg sniker imellom lesebunken. 


Foto: Privat

Min første del av bunken består av:

 • Drep ikke en sangfugl av Harper Lee - Klassikeren jeg har hørt utrolig mye godt om og som jeg veldig lenge har hatt lyst til å lese. Kjøpte den for en god stund siden, og den har bare stått i hyllen min og samlet støv. Forventningene er da skyhøye!
 • Timen før midnatt av Ida Simons - Datt over denne på biblioteket, jeg leste bakpå og tenkte dette hørtes ut som noe for meg. Handler om Gittel som blir tatt med av moren til Antwerpen etter en krangel med faren. Hun blir vist mye der alene og bruker tiden på pianoet og på å følge med på de voksne. Etterhvert blir hun dratt inni i hemmeligheter og bedrag. Spennende! Boken er vist en gjenfunnet klassiker, så jeg er spent. 
 • Vi burde alle være feminister av Chimamanda Ngozi Adichie - Er så tynn at dere har sikkert nesten vanskeligheter å se den på bilde. Men jeg innser etter å ha smålest allerede litt i den at det er mange viktige poenger i den som er veldig dagsaktuelle, men ikke aller minst er den litt underholdende å lese også. Anbefaler den før jeg har lest hele jeg! 
 • Det blå mellom himmel og hav av Susan Abulhawa - Jeg liker å lese om andre kulturer og andre land, så denne gleder jeg meg veldig til å lese. Husker da dårlig om jeg har lest den forrige boken av forfatteren, Morgen i Jenin, men jeg tror det. Skal prøve å ruske opp hukommelsen der. Hvis jeg husker riktig så var den veldig gripende, så mistenker det blir en del tårer og litt sinne her også, særlig med tanke på kvinnesynet. Ser at handlingen foregår i en flyktningleir på Gazastripen, der en gutt forteller om slekten sin. Gru gleder meg!
 • Istvillingene av S.K Tremayne - Fikk jeg med meg at skulle komme ut, og har fulgt med på den som en hauk for at jeg skulle få kloa i den når den kom ut på biblioteket. Jeg måtte virkelig smøre meg med tålmodighet, for det var flere som hadde fulgt med, og jeg havnet i den lange pinefulle vente køen. Nå er den endelig i min besittelse, og etter masse god ord fra en kollega kan jeg nesten ikke vente. Handlingen foregår på en isolert øy, allerede det liker jeg. Boken handler om et tvillingpar, der den ene dør. Men hvem av dem er det som er igjen, Kirstie eller Lydia? Hva var det som skjedde når den ene tvillingen døde? Å så spennende, også er jo bokomslaget helt nydelig! Tvilholder på denne boken! 

Foto: Privat


Min andre del av bunken består av:

De tre første bøkene i bunken har jeg akkurat kjøpt og fått i hus, disse gleder jeg meg veldig til å lese! Alle har jeg vel blitt tipset om av youtube bokbloggere. Anbefaler å følge, man får utrolig mange gode lesetips der også! 

Foto: Bokelskere.no/ Bloomsbury USA
 • A Court of Thorns and Roses av Sarah J. Maas - Elsker bokomslaget på denne! Har allerede strøket på denne boken som det var en katt. Litt besatt med andre ord. Dette er første boken i en ny trilogi, og jeg har bare hørt gode ord om den så langt. Vaskeseddelen sier: 

FEYRE IS A HUNTRESS.

She thinks nothing of slaughtering a wolf to capture its prey. But, like all mortals, she fears what lingers mercilessly beyond the forest. And she will learn that taking the life of magical creatures comes at a high price....

Imprisoned in an enchanted court in her enemy`s kingdom, feyre is free to roam but forbidden to escape. Her captor`s body bears the scars of fighting, and his face is always masked - but his piercing stare draws her ever closer. As Feyre`s feelings for Tamlin begin to burn through every warning she`s been tild about his kind, an ancient, wicked shadow grows. 

FEYRE MUST FIND A WAY
TO BREAK A SPELL; OR LOSE
HER HEART FOREVER. Foto: Bokelskere.no/Harper Teen
 • The Selection av Kiera Cass - Dette er første boken av mange. Har lenge hatt lyst å lese disse bøkene, særlig siden jeg tror jeg vil like dem. Virker litt eventyrlige. Vakre omslag har de ihvertfall! Vaskeseddelen sier:
In a world of glittering gowns and priceless jewels.
 THE SELECTION is the chance of a lifetime:
to compete for gorgeous Prince Maxon`s heart. But for America Singer it means turning her back on her secret love, and leaving home for a prize she doesn`t want.

The America meets Maxon and all her plans start to crumble. Can the life she`s always dreamed of compare to a future she never imagined? Foto: Bokelskere.no/Harper
 • The Enchanted av Rene Denfeld - Hadde jeg ikke hør om tidligere før jeg ramlet over den på en youtub bokanmeldelse, og personen skrøt veldig av denne boken. Den var visst veldig gripende, og en av de beste bøkene som hun hadde lest på en stund. Jeg lot meg overbevise og bestilte den. Dette er en annen versjon en den jeg har bilde av over, kan jo være noe forvirrende. Gleder meg å lese, håper den skal bli en favoritt. Vaskeseddelen sier:
MONSTER AREN`T BORN - 
THEY ARE CREATED

A prisoner sits on death row in a maximum-security prison. We don`t know his crime. We don`t know his name. But he watches and he listens.

A lady investigator unravels unspeakable crimes. She does not let men go to their deaths without a fight.

And the prisoner wonders ... how do we stop men like me from happening?


 • Merkelig vær i Tokyo av Hiromi Kawakami-  Fikk min fulle oppmerksomhet på grunn av sitt spesielle bokomslag. Jeg leste bak på og synes den virket litt interessant, men jeg var ikke overbevist så jeg la den vekk. Deretter dukket den flere ganger opp, nesten så jeg tror den forfølger meg. Etterhvert leste jeg også gode anmeldelser på den, så neste gang den kom susende min vei, ble den med meg hjem. Nå gleder jeg meg til å lese den, om ensomhet og kjærlighet!  
 • Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilgrimsår av Haruki Murakami - Trenger vel ikke å si så mye om denne enn at det er en Murakami bok! Yei!!! 

Foto: Privat

Min siste del av bunken består av:

 • En overflod av Katheriner av John Green - Elsket The Fault in Stars/Faen ta skjebnen, og har siden tenkt at jeg må lese flere bøker av denne forfatteren. Jeg har tenkt å gjøre det ved å starte med denne boken. I boken blir vist Colin dumpet av den 19- Katherineren han har vært sammen med, han drar på tur for å oppmuntres og for å jakte på en formel. Høres gøy ut! 
 • Ektemannens hemmelighet av Liane Moriarty - Leste Det Alice glemte av samme forfatter og den likte jeg veldig godt. Det var lett og lese, og jeg tror denne også blir veldig fin å sitte i solen å nyte.  Hovedpersonen Cecilia finner et brev som mannen har skrevet for mange år siden. Brevet avslører hemmeligheter som setter alt på hodet antagelig, tror jeg. Har ikke noen peiling på hva brevet inneholder, men spennende blir det å finne ut! Spesielt når man er så nysgjerrig som meg! 
 • Stedsans av Lars Saabye Christensen - En novellesamling av en av mine favoritt forfattere. Skal nytes! Novellene handler om anger, drømmer og andre feil man ikke lærer av. 
 • Finne ly av Aina Basso - Henger etter på samlesingen, så her må jeg spøle på. Gleder meg til å lese denne! Bruker å anbefale Bassos bøker på biblioteket, men jeg burde kanskje få lest litt flere så jeg kan fortelle mere om dem.  Hun skriver jo godt, så er ikke overrasket hun havnet på nomineringslisten for bokbloggerprisen 2015. 
 • Morfar, Hitler og jeg av Ida Jackson - Dykk i egen familiehistorie høres jo veldig ut som veldig interessant lesning, så denne gleder jeg meg til å gape over.
 • Flaskepost fra P av Jussi Adler-Olsen - Synes Kvinnen i buret er foreløpig den beste boken av forfatteren, men håper litt at denne boken skal slå den ned fra tronen sin. Krysser fingrene! 

...

Foto: Aschehoug

Har akkurat avsluttet boken Alex av Pierre Lemaitre, og den kommer jeg til å skryte opp til skyene for det var virkelig bra lesing. Må ha en liten fordøyelses pause før jeg kaster meg over en ny bok. Kos dere!God sommer!
5 kommentarer:

 1. Ser ut som du kan takle regn hele sommeren med den bunken. Av den nederste bunken din har jeg lest alle utenom Stedssans. Herlig at du likte Alex, det gjorde jeg også :)

  SvarSlett
 2. Hoioioi, det var en robust bokliste. Jeg heier fra sidelinja.

  SvarSlett
 3. Høres ut som vi har temmelig lik smak, for her var det mye bra! Jeg har lest en del av disse og har bare godord å si om dem (Kaldhol, Basso, Moriarty, Green, Kawakami). Jeg har også veldig lyst til å lese Istvillingene, og må få tak i den i sommer. Det blå mellom himmel og hav har jeg liggende. Murakami må jeg se til å lese mer av, har bare lest et par bøker av ham EVER. Og det er for dårlig. God lesning!

  SvarSlett
 4. Så mye flott lesning du har i vente! Jeg blir av en eller annen grunn superstresset av å bestemme meg på forhånd hva jeg skal lese, så jeg tar det litt etter hvert :) Ha en herlig lørdag, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 5. Jeg har lest 4 av disse. Istvillingene likte jeg veldig godt. Kos deg med sommerlesingen. Selv har jeg ikke lagt noen plan enda.

  SvarSlett