tirsdag 17. mars 2015

Mindfulness - Fargelegging

Mindfulness
Fargelegging, en hobby jeg har tørket støvet av

Jeg har fått meg en ny hobby, som jeg ville dele med dere. Ikke at fargelegging er noe nytt for meg, fargela bilder mye når jeg var liten, og det likte jeg godt, kunne godt sitte i timevis. Men det er vel litt nytt for meg i voksen alder, men jeg har jo fargelagt da også, som når jeg har laget kort til venner og bekjente eller vært å jobbet i barnehagen.

Men det er første gang jeg går inn i det så bevisst og fokusert på at jeg skal få noe ut av det. Det at jeg bruker det som et redskap for å gjøre meg selv nedstresset og glad i hverdagen. For fargelegging gir mye glede!

Foto: Privat
Mange har sikkert fått med seg disse fine fargeleggings bøkene rundt omkring i media. Jeg har ihvertfall i det siste sett veldig mange kaste seg over dem, og jeg skjønner hvorfor. De er bare helt nydelige! Jeg har til og med allerede gitt bort en i gave, som jeg visste var interessert i mindfulness og fargelegging. Den falt heldigvis i smak! 

Foto: Privat
Bøkene heter: Kreativitet og mindfulness - fargelegging som gir ro i sjelen. Inneholder 100 mønstre og tegninger å fargelegge (Bildet: Rosa) og 100 planter å dyr å fargelegge (Bildet: Grønn). Den rosa gav jeg i gave og den grønne kjøpte jeg til meg selv. Synes begge to er kjempefine! Håper det vil komme ut mange flere slike bøker. 


Foto: Privat
Har sittet å fargelagt denne søte skilpadden i går, og fant ut etterhvert at lydbok var helt perfekt å høre på i tillegg (Fifty Shades - Fanget av E.L.James). Jeg glemte både tid og sted! Jeg kom virkelig i flyt sonen! Man slapper virkelig av og koser seg. Som du ser er mønstrene veldig mange og små, dette gjør at du faktisk må konsentrere deg med det du gjør, og vips er noen timer gått på bare ett bilde. Det er selvfølgelig morsomt å se resultatet også. Denne tegningen er fra den grønne mindfulness fargeleggingsboken. 


Foto: Privat

Her er en annen fargeleggingsbok, "Den hemmelige hagen" av Johanna Basford. Jeg ble totalt fra meg av glede når jeg åpnet den for første gang, den er helt magisk, fortryllende nydelig, søt og har et hav av detaljrikdom. Jeg har bladd og bladd i denne, og det oppdages noe nytt hele tiden. Denne utfordrer deg også til å tegne og være oppmerksom på de små detaljene. Dette er nok min favoritt, hvis jeg skulle velge en av disse bøkene. Men heldigvis er jo ikke det tilfellet. 


Foto: Privat
Her er en liten smakebit fra en av sidene fra "Den hemmelige hagen", man vil jo bare å begynne å fargelegge med en gang. Har også et bilde fra siden jeg har begynt å fargelegge på første bilde øverst. Alle bøkene er bestilt på bokklubben.no, og fargeblyantene som jeg ønsket meg myke, har jeg kjøpt på Clas Ohlson, eneste minus med dem er at esken ikke inneholder fargen rosa ellers er de helt gode. Mindfulness er jeg ikke så opptatt av, men jeg er veldig opptatt av vi voksne skal stresse mindre i en stresset hverdag, så kanskje er jeg det allikevel, litt opptatt av det. Synes det ihvertfall er flott at fargelegging er kommet på moten igjen! 

Håper det er enda flere der ute som kommer til å kaste seg over fargeblyantene, for dette er en hobby som er ekstremt koselig.


Ønsker alle en fargerik dag! :-) 11 kommentarer:

 1. Jeg har også "Den hemmelige hagen" og den er bare så nydelig. Kjenner jeg senker skuldrene bare ved å tenke på den :) Ønsker deg en nydelig dag ♥

  SvarSlett
 2. Sikkert en trivelig hobby! Jeg elsker å tegne og male og eksperimentere med farger sjøl, så kjenner følelsen.

  SvarSlett
 3. Jeg har Den hemmelige haven og nyter å tegne i den! Jeg skal kjøpe begge Mindfullnessbøkene også, en må jo ha dem når de først har kommet ut :-)
  Det er så utrolig fredfullt å sitte der å bare tenke på farger :-)

  SvarSlett
 4. Faktisk har eg også fanga opp denne nye trenden. I går var eg innom den lokale bokhandelen og spurde etter Den hemmelige hagen - men der var det utsolgt, gitt. Mindfullnessbøkene var der, men dei var ikkje så veldig fine, tykte eg.

  Artig og litt merkeleg at fargelegging for vaksne er blitt så populært! Eg gledar meg til å komma i gang med kombinasjonen lydboklytting og fargelegging.

  SvarSlett
 5. Disse bøkene har jeg flippet gjennom noen ganger i butikken, og tenkt at det kanskje hadde vært noe. Går det an å fargelegge med tusj, eller går det gjennom? Hva hvis det blir feil, finner du roen med at noe ikke ble så bra? Jeg tenker at jeg ikke hadde likt å ha en tegning i den innbundne boken, jeg ikke var fornøyd med.... Takk for supert innlegg, du fikk meg til å seriøst vurdere å kjøpe en sånn bok.

  SvarSlett
 6. Morsomt at denne skulle slå an så veldig. Jeg kjøpte The Secret Garden til et søskenbarn nå i vinterferien og hun ble utrolig happy (56 år :-) Jeg måtte rett og slett bestille meg både fargestifter og boka via Amazon til meg selv idag. Jeg falt fullstendig for ideen. Det er er også kommet en ny bok fra Bashford som heter Enchanted Forest. Denne har enda flottere, og tykkere papir hvor man kan benytte filtpenner. Sånn i tilfelle du fargelegger ferdig :-)

  SvarSlett
 7. Som fargeleggingselsker med tegnedilla har jeg selv skaffet med "Den hemmelige hagen", den er sååå vakker, og har for tiden den og en pakning tusjer i veska hver dag slik at jeg alltid har muligheten til å kose meg :) Viktig med litt kreativitet i hverdagen og det er virkelig deilig avslappende i tillegg <3

  SvarSlett
 8. Så fina de ser ut, speciellt den nedersta. Den har vi här i Sverige också, och även någon mer av samma "författare" också tror jag. Lite fånigt att de ska kalla det för "mindfulness", som om man inte bara kunde få färglägga lite utan att det måste vara bra för nåt.

  SvarSlett
 9. Tine: det går fint an med tusj! Jeg har tusj-fargelagt i Secret Garden boka og det ble helt supert med de tusjene jeg benyttet. Arkene er tjukke nok til at du ikke ødelegger tegningen på baksiden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvilke tusjer kan brukes? Sliter med blyantene på de minste partiene😯

   Slett
 10. Jeg har den ene boka på bildet: Kreativ fargelegging (100 mønstre av planter og dyr) og prøver å fargelegge en side pr.dag :)

  SvarSlett