tirsdag 14. oktober 2014

Boken på vent # 63

Boken på vent # 63
Ut av ilden av Ingvar Ambjørnsen

Foto: Beathesbokhylle
Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent". Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent til lesning. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Har akkurat kommet fra jobben, også kom jeg jo på at det var jo selveste tirsdag idag og Beathes "Boken på vent", og det fikk jeg veldig lyst å kaste meg med på. Da får jeg jo endelig besøkt noen av dere medbloggere også. Har jo vært litt dårlig å kommentere hos dere i det siste, men jeg er å titter innom når det passer. Har litt travle tider for tiden, men det er det kanskje flere som har. Men savner å titte innom for å hilse på og se hva dere leser. Må bare takke for fine kommentarer dere skriver hos meg også, utrolig takknemlig for de! Enda jeg er så dårlig å gi tilbake, skriver dere, tusen takk! Men lover å skjerpe meg når tidene endrer seg, og det ikke er så full rulle i hverdagen som nå. 

Dagens bok på vent, hentet jeg her om dagen på biblioteket og skal leses i forbindelse med bokbloggerprisen. Håper den er bra, sikkert noen av dere som har lest den? Høres da litt interessant ut siden det er en forfatter i hovedrollen.Boken heter: Ut av ilden av Ingvar Ambjørnsen. Ambjørnsen, må jeg innrømme å ha lest lite av, enda han har skrevet litt bøker. Så jeg er litt spent på denne. 

Foto: Cappelen Damm
Cappelen Damm sier om boken: 

Hovedpersonen i Ambjørnsens nye roman heter Alexander Irgens og er Norges krimkonge. Med sin serie om Stig Hammer har han også lagt deler av det internasjonale krimpublikummet for sine føtter. Nå skal hans sjette roman, HØYE, MØRKE MENN, lanseres i stor stil på Lillehammer.

Her degges den store forfatteren for av en kvinnedominert bransje, mens han intervjues og bespises. Med seg på Lillehammer har han elskerinnen Vilde, en kruttønne av en kvinne som synes både han og den voldelige krimmen hans får latterlig stor oppmerksomhet. Vilde er imidlertid selv ikke uten voldelige tendenser, og når han krysser hennes grenser, går det skikkelig galt.

UT AV ILDEN er en underholdende skildring av bokbransjen, og drøfter den stadig økende råskapen som skal til for å holde på et stort publikum. Men dypest sett er det en roman om svik og unnfallenhet, om en forfatter som vet at han ikke har vært tro mot seg selv.

...

Hva leser dere på nå til bokbloggerprisen? Selv må jeg innrømme jeg har lest alt for lite, må se om jeg ikke rekker noen før nomineringen. 

6 kommentarer:

 1. Jeg har også tenkt på om jeg skulle lese Ut av ilden. Jeg kan tenke meg at den kanskje kommer på listen over bøker som blir stemt inn til bokbloggerprisen. Det er ganske lang kø på den, men jeg kunne jo stille meg opp på den :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 2. Har lest denne og blogget om den, men anbefaler deg å lese boka før du leser innlegget mitt..
  Har forøvrig et eget innlegg fra tidligere bokenpåvent- om de bøkene jeg leser og har lest i høst og skal lese ifb med BB-prisen.
  http://artemisiasverden.blogspot.no/2014/09/norske-2014-bker-pa-vent-89.html
  Ps-- skal du på flere bokmøter nå? Jeg skal på Gyldendals Forfatterne kommer, til uka.

  SvarSlett
 3. Lenge sida jeg leste noe av Ambjørnsen, men i "ungdommen" var han en stor favoritt!
  Eller... Når jeg tenker meg om, er det slett ikke lenger enn sida forrige måned... Da leste jeg fjorårets bok om Samsom og Roberto, ei morsom barnebok med kule illustrasjoner ;o)
  Manns minne er ikke all verden å skryte av.

  SvarSlett
 4. Har ikke lest noe av forfatteren og det burde jeg kanskje gjøre noe med etter hvert. Til bokbloggerprisen har jeg lest 27 bøker hittil i år så en liten jobb blir det jo å gjøre for å være enda mer klar til avstemningen skal gjøres. Koselig at du ble med i dag, og jeg er ikke alltid like flink til å kommentere hos andre nå om dagene. Det er vel normalt at det går litt opp og ned, alt etter hva man har tid til. Ønsker deg en fin kveld,Isabella:-)

  SvarSlett
 5. Har lest 4 av hans bøker, men det er mange år siden. Kanskje på tide å ta en titt på hans nyere bøker

  SvarSlett
 6. Har lest en del av Ambjornsen. Kan spesielt anbefale San Sebastian Blues som kanskje ikke er blant de mest kjente.

  SvarSlett