tirsdag 27. januar 2015

Boken på vent #66

Boken på vent #66
Høyest av alt av Tanis Rideout

Foto: Beathesbokhylle
Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent". Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent til lesning. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Som vanlig har jeg ingen problemer med å finne bøker som står på vent, faktisk har jeg en hel del bøker som står på vent. Men idag tenkte jeg at jeg skulle velge en som rett og slett skal leses om veldig få strakser, og som jeg gleder meg veldig til å kaste meg over. 

Jeg er litt bitt av historier om å bestige Mount Everest for tiden, særlig etter jeg leste boken "I tynn luft" av Jon Krakauer. Den handlet om Tragedien som skjedde på Everest i 1996, der hele 8 mennesker døde på turen opp fjellet. Kommer omtale av denne boken veldig snart. Gled dere, for det er absolutt bok det er verd å bruke tiden sin på! Etter å ha funnet meg noen Everest dokumentarer å se, så falt jeg også over denne romanen på biblioteket. Som sagt er jeg litt fascinert av disse menneskene som vil bestige Mount Everest. 


Bilde: Pax forlag
Pax forlag sier om boken: 

Medrivende og nervepirrende om besettelse og splittet lojalitet

En tidløs og vakker fortelling om besettelse, håp og hengivenhet, og om hvor langt vi kan være villige til å gå for ære og kjærlighet.

«Fordi det er der.»

Dette er George Mallorys berømte svar på hvorfor han ønsket å bestige Mount Everest, mot alle odds. Men hvordan er det mulig å velge mellom familien og det å kunne bli først på toppen av verdens høyeste fjell?

I denne medrivende historiske romanen møter vi George Mallory når han i 1924 gjør et nytt forsøk på å bli den første til å bestige Mount Everest. Med seg har han den unge Sandy og et lag med erfarne, men utslitte klatrere, som standhaftig strever seg oppover i Mount Everests nådeløse klima. Hjemme i England prøver kona Ruth å holde humøret oppe hos seg og barna, mens hun urolig venter på nyheten om han har klart det eller ikke, og om når han kommer hjem.


...

George Mollory er en person som har eksistert i virkeligheten, og jeg får høre litt om han i boken "I tynn luft", derfor ble jeg nysgjerrig på denne boken. IKKE LES VIDERE HVIS DU IKKE VIL VITE MER OM MOLLORY, SOM KANSKJE KAN RØPE NOE OM DENNE ROMANENS HISTORIE: Mollory var en fjellklatrer som prøvde seg på Everest, men kom aldri tilbake. Vet da ikke om dette skjer i romanen også, der har de jo lov å lage happy slutt. Men det som diskuteres rundt denne eventyreren er om han rakk å nå toppen før han døde eller om toppen ble ubesteget. De fant han ihvertfall senere død, ikke så alt for langt toppen. Jeg liker at denne romanen har vinklingen mot de der hjemme, for de tenkte jeg litt på mens jeg leste "I tynn luft". Det må jo være slitsomt for de hjemme å vite at en av deres kjære har tatt turen til en av verdens vanskeligste fjell å bestige. Der det er så mange farer som henger over de, og tanken om at de kanskje aldri kommer tilbake igjen, må jo være tung å bære. Det er jo kjent at Mount Everest er en kirkegård for mange døde. Men heldigvis er det slik at de aller fleste kommer trygt hjem igjen. Noen snur i tide. 

Ha en fin tirsdag!


10 kommentarer:

 1. Jeg er sikkert en av de få som ikke har sansen for slike bragder. Setter ikke bare eget liv i fare, men også de som må trå til når noe skjer. Men hver sin smak! Ha en fin lesedag. Jeg skal på cafe i byen før jeg tar kystekspressen hjem i ettermiddag.

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner ikke at noen tør å gjøre slike ekstreme ting, som å bestige verdens høyeste fjell.Huffameg...men å lese om det kan jeg godt gjøre ;) Tusen takk for boktipset :)

  SvarSlett
 3. Denne boken har jeg liggende og har hatt det en god stund også, nå fikk jeg lyst til å finne den frem. Jeg er pysete av meg og forstår heller ikke hvordan noen tør å gjøre noe slikt, men jeg kan godt lese om andre som gjør det.

  SvarSlett
 4. Jeg tror det må være en spesiell type mennesker som gjør slike ting som å klatre Mount Everest. Jeg vet hvertfall at jeg mangler det rette genet for sånt :-) Men å lese om det kan være riktig så fint! Ønsker deg en fin dag, Isabella!

  SvarSlett
 5. Jeg liker når bokbloggere viser hva de litt mer "sære" temaene de er interessert i og som de er nysgjerrige på. Som deg og Mount Everest. Andres fascinasjoner er spennende! Ser fram til å lese din omtale av denne boka :)

  SvarSlett
 6. Hm, denne har jeg et sted, og vil lese den. I tynn luft valgte jeg bort da jeg fikk tilbud om å lese, men nå skryter du så følt at jeg får lyst til å lese den likevel. Ha en fin tirsdag Isabella:)

  SvarSlett
 7. Høres ut som en bra bok. Må slenge meg med på det de andre sier. Forstår ikke hvorfor folk ofrer liv og familie for å drive ekstreme aktiviteter.

  SvarSlett
 8. Jeg har heller ikke noe sansen for det, men boken har jeg faktisk notert meg tidligere. Lurer på om det kan ha vært Bokelskerinnen som anbefalte den, det var ihvertfall en bokblogger. Selv om jeg ikke akkurat syns man behøver å sette seg selv og andre i fare på denne måten, har ikke det betydning for om romanen er god eller ikke. Jeg vil lese den en gang :)

  SvarSlett
 9. Takk for tips. Den var ukjend og virkar spennande. Fjellpionerane var litt av nokon eventyrarar. God fornøyelse med boka :-)

  SvarSlett
 10. Jeg vil veldig gjerne vinne -og grattis med blogg b-day!:)
  Hilsen Ingvild
  Ingvild2006@gmail.com

  SvarSlett