tirsdag 2. desember 2014

Boken på vent #65

Boken på vent #65
Den blå skriveboken av James A. Levine

Foto: Beathesbokhylle
Idag er Beathe med bloggen Beathesbokhylle tilbake med "Boken på vent". Utfordringen går ut på å finne en bok du har liggende på vent til lesning. Det kan være gamle bøker du har liggende eller nye som du vil vise frem. Vil du være med å delta eller se andres bidrag er det bare å trykke på linken under bildet.

...

Har idag gått å tittet litt i bokhyllen, og jeg får stadig innblikk i at jeg burde bli flinkere å lese bøker som står der. Det står virkelig mye ulest i de hyllene. Dagens bok som står på vent, husker jeg at jeg kjøpte ganske langt tilbake i tid, i 2012, og der har den stått siden. Tynn er den også, den nesten forsvinner i mengden av alle de tykke bøkene, men nå har jeg sett den. Tror jeg skal la den ligge å slenge litt rundt omkring i huset, slik at jeg ser den oftere, slik at den blir lest til slutt. Det er ikke det at jeg ikke vil lese den, den høres jo veldig interessant ut og forfatteren er jeg faktisk nysgjerrig på, men så er det jo alle de andre bøkene også jeg vil lese. De som står der å roper på meg, og som virkelig svirrer i front, foran øynene mine, og visker i mitt øre: "plukk meg!", "plukk meg!". Snart tenker jeg, at det blir det din tur, og jeg gleder meg! 

Kanskje noen kjenner seg igjen? Har akkurat lest Stoner av John William, og den koste jeg meg med. Den fikk virkelig ned pulsen, akkurat det jeg trenger nå, som mitt kaotiske indre herjer. Jeg har makk, konsentrasjonsvansker, hode går i spinn, og en kløe ligger kontant i kroppen, det er visst desember alt. Elsker desember, så mye å tenke på, men så mye å glede seg til også! Gleder meg virkelig til juleroen har senket seg, og det bare er kos og hygge igjen. 

...

Foto: Cappelen Damm
Forlaget Cappelen Damm sier om boken:

Batuk er en veslevoksen 15-årig jente fra landsbygda i India. Ni år gammel selges hun av sin far, og må selge sex på Common Street i Mumbai. Batuk klarer å få tak i en blyant og en skrivebok, og noterer ned sine tanker og historier. Den blå skriveboken er en rørende bok om et barns kamp for å overleve, og en sterk hyllest til fantasiens kraft.

...
  
Høres litt mørk ut. Håper det er noe lys der også. Nysgjerrig er jeg ihvertfall på den. Har noen lest denne kanskje?


Ønsker alle en flott 2. Desember!


8 kommentarer:

 1. Det ble jo til at jeg satte også denne boken på skal lese listen min :-) Er det noe jeg har mye av så er det uleste bøker. Jeg prøver å lage system og vet stort sett hva jeg har i hyllene. Men det hender jo at jeg også får meg slike overraskelser og finner en bok jeg absolutt hadde glemt :-)
  I morgen skal jeg ha rydde dag i hyllene og med hard hånd prøve å finne frem de bøkene jeg realistisk sett tror jeg får lest i desember (frem til jul - juleferien tar jeg senere). Jeg har en fire - fem titler i hodet jeg virkelig har lyst til å lese. Jeg tror det hadde gjort meg godt hvis jeg også bare hadde dem i ventehyllen. Da blir jeg ikke så fristet av alt annet :-) Ønsker deg en fin da, Isabella!

  SvarSlett
 2. Så bra at du likte Stoner, men hva er det å IKKE like med den? Boken du har på vent har jeg ikke hørt om men det frister veldig å løpe inn i bokklubben eller noe og trykke bestill for denne vil jeg lese. Ja, tiden flyr og vi er godt i gang med desember, sliter med lite energi men det er vanlig at jeg gjør på denne tiden men det passer jo overhodet ikke. Hehe...jaja, jul blir det læll tenker jeg. Ønsker deg en fin ettermiddag, Isabella :-)

  SvarSlett
 3. Dette hørtes ut som en bok jeg kunne lese. Takk for tipset

  SvarSlett
 4. Stoner er en kjempebok.:) Denne som du har på vent har jeg aldri hort om. Kos deg.:)

  SvarSlett
 5. Hmm... Nok ei ukjent bok av en for meg ukjent forfatter. Det ser virkelig ikke ut til at den kommer til å få en ende, den lista med ønske-lese-bøker...
  Håper du får ei fin adventtid, selv med lopper og lus ;o) Det går seg til, skal du sjå!

  SvarSlett
 6. Ukjent bok, men liker bokomslaget:) Håper du har hatt en fin tirsdag:)

  SvarSlett
 7. Ser du har desembersyken du også :) Jeg har kommet hjem fra noen dager i Tromsø, og priser meg lykkelig fordi jeg vet at dette mørket (klokken er 7:30) kommer til å forsvinne midt på dagen. Det gjorde det ikke i Tromsø. Gleder meg til januar, da skal jeg bare lese "gamle" bøker :)

  SvarSlett
 8. Tror jeg har sett denne på biblioteket en gang, men aldri lest den. Høres spennende ut :) Ha en fortsatt fin dag i desember :)

  SvarSlett