onsdag 12. juni 2013

Sommerlektyre - Del 1 2013

Sommerlektyre - Del 1

Jeg sitter å små humrer for meg selv for jeg søkte opp sommerlektyre listen min fra ifjor og den viser at jeg har lest 4 av 10 av de bøkene jeg valgte ut ifjor. Kunne tenkt meg nesten å ført opp de jeg ikke lest fra da opp til dagens liste, men den kommer til å se litt annerledes ut i år. Nå bruker jeg nå lista mer som en veiledning enn en som jeg må følge. 

Jeg kommer til å velge litt færre bøker en på den forrige lista min. Har valgt ut 5 bøker som jeg har planer om å lese på itillegg til de jeg leser på nå fra før av. Håper jeg får tid til å lese masse denne sommeren, men det er jo noe jeg håper på hver sommer. Men sommeren er jo så mye mer en bare om bøker, det er om å oppdage nye ting, kose seg, glede seg, familie, venner og opplevelser. 

Kaller denne del 1, siden det er en måned til med sommer nemlig Juli måneden. Tenkte jeg skal senere komme med en del 2, hvis jeg gjør det godt med lista og kan føre til noen flere. Jeg håper da å få opp Politi av Jo Nesbø ihvertfall til da. Dagens liste er ihvertfall ført opp slik jeg liker å lese, mye forskjellig. 

Krim:

Foto/ Tekst: Bazar Forlag
Forlaget sier om boken:

I hjertet av Italia trekkes ikonografen Robert Langdon inn i en spennende verden som sentreres rundt et av historiens mest fascinerende, mørke og mystiskelitterære mesterverk, Dantes "Inferno".

Langdon settes opp mot en skremmende motstander og slåss med koder og symboler som fører ham dypt inn i klassisk kunst, hemmelige korridorer og avansert vitenskap.

Gjennom en heftig jakt hvor det er umulig å fastslå hvem han kan stole på, sliterLangdon med å finne svar før det er for sent, og verden blir ugjenkallelig forandret.

En unik cocktail av heseblesende underholdning og forrykende spenning.
Chick - lit: 

Foto/ Tekst: Cappelen Damm Forlag
Forlaget sier om boken:

Det var ille nok at min elskede James dumpet meg på dynga rett etter jeg hadde født hans barn. Men å vrake meg for en skreppe som ikke engang er tynn, var virkelig å strø salt i fødselsårene!
Men stakk gjorde han, slasken. Og der satt jeg igjen med et hylende spedbarn, brustent hjerte, vrengt livmor og en kropp som en VANNMELON.
Så jeg dro hjem til familien min for å sørge i fred. Og sørge gjorde jeg. En stund. Men så begynte hjernecellene å våkne. Hvorfor skulle jeg la den fordømte svikeren vinne? Hadde ikke jeg også rett til ett lykkelig liv, kanskje? Så da James plutselig dukket opp igjen, fikk han sitt livs sjokk.
Ha! Det føltes godt!Historisk roman:

Foto/ Tekst: Vega Forlag

Forlaget sier om boken:


Vidunderlig frisk og levende, med en herlig respektløs heltinne er Botticellis hemmelighet en mesterlig kombinasjon av historisk intrige og romantisk eventyr.

I det fargerike 1400-tallets Italia møter vi den unge og vakre Luciana Vetra, som arbeider som modell på deltid og hore på heltid. Når hun blir spurt om å stå modell som gudinnen Flora i Sandro Botticellis maleri La Primavera, samarbeider hun gjerne - helt til kunstneren plutselig sender henne på dør uten betaling. Hun blir fornærmet og stjeler en uferdig versjon av maleriet - men det går ikke lang tid før hun finner ut at noen er villig til å drepe henne for å få det tilbake.Ungdomslitteratur:

Foto/ Tekst: Gyldendal Forlag
Forlaget sier om boken:

Hver dag en ny kropp. Hver dag et nytt liv. Hver dag forelsket i den samme jenta. 
Hver morgen våkner A i kroppen til en ny person, i et nytt liv. Det er umulig å vite hvor eller hvem det blir neste gang. A har akseptert dette og til og med laget seg sine egne leveregler: Ikke bli for involvert. Ikke bli lagt merke til. Ikke blande seg inn.
Alt går som det skal, helt til dagen A våkner i Justins kropp og møter Justins kjæreste Rhiannon. Nå gjelder ikke reglene A har levd etter lenger. For endelig har A funnet noen han vil være sammen med – hver eneste dag.

David Levithan har skrevet en fengslende historie, og lesere vil la seg fascinere over kompleksiteten i As liv og kjærlighet når A og Rhiannon forsøker å finne ut om det er mulig å elske noen som forandrer seg hver dag.
Foto/Tekst: Aschehoug Forlag
Forlaget sier om boken:

Victoria har tilbrakt hele barndommen i forskjellige fosterfamilier og har aldri latt noen få komme nær innpå seg. Blomstene og deres betydning er blitt hennes måte å kommunisere med verden på. Som 18-åring bor hun i en liten avsidesliggende park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage.
En dag møter hun blomsterhandleren Renata som blir imponert over Victorias kunnskaper om blomsterspråket og evnen til å sette sammen vakre og talende buketter. Hun tar Victoria med til blomstermarkedet, der Victoria møter en mystisk ung mann som skal vise seg å ha forbindelse med fortiden hennes. Snart må Victoria ta et farlig valg - tør hun å satse alt for å finne lykken?

Vanessa Diffenbaughs roman er en rørende og medrivende historie om kjærlighet, håp, frykt og ufravikelig vilje - og den gir et fascinerende innblikk i det viktorianske blomsterspråket.


...


Tror disse bøkene vil gi meg en masse gode leseropplevelser. Gleder meg ihvertfall til å ta fatt på de. Skal starte nå i Juni med de, så får jeg se om jeg kan føre noen flere på listen i Juli. 

...


Foto: Once upon a time
Sommer Giveaway! Mai Lene med bloggen Once upon a time har en herlig sommer giveaway og vil du vinne noen flotte bøker....ja da må du ta turen innom henne. Forresten burde du gjøre det allikevel for hun har en flott blogg! 

Hun lurer også på hvem min favorittkarakter jeg har i 2013, og vil at jeg skal skrive litt om denne karakteren. Jeg må innrømme at jeg har ikke funnet meg noen favorittkarakter enda i løpet av 2013, det er ingen jeg kommer på sånn i farten ihvertfall. I fjor hadde jeg flere. Men tenkte jeg kan jo nevne en jeg ble imponert om å lese om i en dokumentar og det er Emilia på 13 år som bestemmer seg for å ordne den beste og siste sommeren til lillesøsteren sin Natalia på 4 år som har bløtvevskreft. Synes Den beste sommeren som boken heter var rørende og trist å lese, men samtidig lærerik hvordan man gå få en vanskelig tid til å bli fin og minnerik tid også. Ble rett og slett imponert over hvordan Emilie gjør det beste ut av en vond tid og setter søsteren foran seg selv en periode.  

Ønsker alle en god sommer!


10 kommentarer:

 1. Jeg leser Inferno akkurat nå, var så heldig å fikk tak i den på biblioteket:) Spennende bok, jeg er ikke så glad i krim egentlig men elsker Dan Brown sine bøker:)

  SvarSlett
 2. Inferno og Botticellis hemmelighet skal jeg også lese. Blomstenes hemmelige språk kan du bare glede deg til.:)

  SvarSlett
 3. Ser ut som en spennende liste. Har akkurat lest Inferno selv :)

  SvarSlett
 4. Har du ikke lest blomstenes hemmelige språk ennå? Der har du en god bok i vente,ellers så skulle jeg lest Fiorato sin bok den har jeg hatt liggende i en evighet. Mye godt sommer-lesestoff her og jeg kunne tenkt meg å lest dem alle:)

  SvarSlett
 5. Dan Brown var jo kjempe, og Botticelli kan du bare glede deg til. Tror jeg skal hive meg på Blomstenes hemmelige språk, og skaffe meg denne for sommeren :)

  SvarSlett
 6. Det låter som om Botticellis hemmelighet kan vara bra. Tack för tipset! jag tror inte att den finns på svenska, men det skulle också kunna vara så att den har en helt annan titel. :)

  SvarSlett
 7. Mange fine sommerbøker! Takk for inspirasjon, moro at du ble med på blogghopp :-)

  SvarSlett
 8. Så fornuftig av deg å komprimere lista litt, man klarer jo alltids å finne flere bøker å lese om man skulle ha lest ut alt på lista:) God sommerlesing!

  SvarSlett
 9. Blomstenes hemmelige språk var en av mine favoritter i fjor :) Håper du liker den..

  Håper selv på å få lest ungdomsboka hver dag. Men vet ikke om det blir i sommer :P så mye annet jeg må/vil lese :P hehe

  Kos deg med lesinga.. Og god god sommer :D

  SvarSlett
 10. Lister er morsomt, og det er greit å ha en liste som veiledning til hva en kan lese fremover. Fine bøker du har valgt :)

  SvarSlett