lørdag 22. september 2012

Bokanmeldelse - Flukten av Ally Condie

Bokanmeldelse
Flukten av Ally Condie


Jeg har nå lest den andre boken i Matched - trilogien som jeg har lånt på biblioteket og jeg smiler fra øre til øre. Den var veldig annerledes en første boken "Cassias valg", men jeg likte denne annerledesheten. 

OBS: For dere som ikke har lest bok nummer 1 i trilogien, kan denne anmeldelsen røpe mye. Leses videre på eget ansvar. Spoilere! For de som skal lese denne boken også. Herved advart!!

Om boken:

Cassia har tatt et valg. Hun har bestemt seg for hvem hun elsker av barndomsvennen Xander og Ky. Hun har trosset samfunnet og valgt etter eget ønske og ikke etter samfunnets. Dette fører med seg endringer for Cassia, men også Xander og Ky og det en gang trygge er nå utrygt. 

Ky blir tatt til den ytre provinsen med makt og Cassia står sjokket tilbake. Det er krig i den ytre provinsen og Ky er satt for å forsvare samfunnet som lokkedue. Han er jo en avviker og avviker er jo ikke så mye verdt. Det er tøft der og mange overlever ikke mange dagene. Ky kjemper for å holde seg selv i live. Han finner seg etterhvert noen allierte og bestemmer seg for å rømme fra stedet igjennom "hogget" som han har oppdaget og hørt om tidligere. 

Cassia er fast bestemt på å prøve å finne Ky. Hun får hjelp av foreldrene til å bli sent til en arbeidsleir som ligger nær den ytre provinsen. Hun finner ikke Ky med det første, men hun lærer underveis om Revolten. Revolten er en gruppe som gjør opprør mot samfunnet. Cassia bestemmer seg for at hun vil finne de også. 

Cassia og Ky finner hverandre og det blir en farefull ferd etter jakten på Revolten. Vil de klare seg eller vil de bli oppdaget av samfunnet? Er det noen plass de kan gjemme seg og er trygge noen sted? Hvordan vil Revolten ta de imot? 

Min mening om boken: 

Dette er en ganske annerledes bok iforhold til den første "Cassias valg". Den har et helt annet tempo. "Cassias valg" slukte jeg mens "Flukten" tok jeg meg mer godt tid til og koste meg med. Det er mer action i første boken mens i andre boken blir vi bedre kjent med Ky og hans bakgrunn, men også blir vi mer kjent med den ytre provinsen, bøndene og revolten. Det mangler da ikke spenning, det er scener det du virkelig håper på det beste for de to hovedpersonene Ky og Cassia. Du er redd de skal bli oppdaget og nervene står i spenn på deres vegne til tider i boken. Spesielt også når Ky er i krig får du kjenne på grusomhetene i situasjonen han er i og som samfunnet er skyldig i. Som leser tar du da virkelig avstand fra samfunnet og føler du glir mer mot å stå på opprørenes sider. Det er jo det samme som Cassia går igjennom. Hun går jo fra å ha stolt på at samfunnet vet best til og til å skjønne de er de onde og vil bare sitt eget beste. Er vel derfor hun bestemmer seg for å finne Revolten, hun vil kjempe. 

Det er ellers ikke så mye annet som har endret seg i løpet av boken. Fortsatt er den gode stemningen i boken og miljøskildringene er gode. Du ser godt for deg landskapet og omgivelsene Cassia og Ky befinner seg i og går igjennom, de er derav blitt litt annerledes siden sist. Kan da love de finner mye spennende på sin vei. 

Gleder meg allerede veldig til siste bok, tror da at opprøret kommer og samfunnet vil endre seg til det bedre. Kanskje det blir mer action i den boken igjen, hvem vet? Blir ihvertfall spennende å finne ut. På norsk kommer den ut i Mai 2013, så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Boken får ihvertfall 8/10 poeng. Jeg trekker litt fra, siden jeg likte forrige bok litt bedre. Det var noen ganger jeg synes det ble litt mye prat og for lite handling. Men det er absolutt er bok som er verd å bruke tiden sin på. 

Hvis du ønsker kan du lese lese anmeldelsen av "Cassas valg": HER


8 kommentarer:

 1. Jeg leste første boka og likte den litt. Men har aldri blitt til at jeg har lest noe videre på serien, siden det er en sjanger jeg ikke er så veldig glad i:) Fin anmeldelse:)

  SvarSlett
 2. flott bokanmeldelse. har ikke lest noen av disse enda da ...
  ha en super lørdag :)

  SvarSlett
 3. Akkurat en sånn omtale jeg liker! Har ikke lest noen av disse bøkene, men jeg ble litt mer nysgjerrig nå, så kanskje en vakker dag? Har fått med meg at det er veldig mange som har blitt Cassia-frelst så da er vel det på en måte et kvalitetsstempel? 8/10 er overbevisende bra score ;o)

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg veldig til bok 3 i denne trilogien. Jeg var ikke helt fornøyd med Flukten, fordi jeg syntes den skjedde litt for lite i den, men Condie skriver jo godt og jeg må vite hva som skjer i siste bok.

  SvarSlett
 5. Vurderer stekt om jeg skal lese denne boken nå. Skummet gjennom den første boken og syntes den var sånn midt på treet bra, men i følge omtalen din kan det virke som jeg vil like bok to bedre... Føler også jeg går glipp av noe dersom jeg ikke får lest hele serien :)

  SvarSlett
 6. Serien høres unektelig spennende ut, men jeg har bestemt meg for å lese ferdig Hunger Games før jeg gir meg i kast med andre serier så denne får jeg ha på vent. Etter omtalen din å dømme har jeg noe bra å se frem til :)

  SvarSlett
 7. Elin, takk for at du synes det:) Man liker jo forskjellige bøker, jeg er blitt veldig glad i denne sjangeren og gleder meg veldig til siste boken:) Ønsker deg en flott dag Elin!:)

  Mary-Anne, takk for at du liker anmeldelsen:)Da har du noe å glede deg til:) Ha en flott søndag:)

  Berit, så flott å høre:) Prøver å bli bedre på å skrive anmeldelser, men det er ikke alltid man får det til like godt :) Morsom bok å skrive om det hjelper jo på:)Anbefaler bøkene veldig, liker bøkene veldig godt:)Men jeg også veldig glad i sjangeren:) Ha en flott søndag!:)

  Bokelskerinnen, tempoet var litt annerledes ikke så mye action, men satser på at det tar seg opp igjen i siste bok. Blir veldig spennende!:) Gleder meg veldig til å få kloa i den siste boken!:) Ha en herlig søndag!:)

  Karete, har det sånn jeg også:) Man må jo få med seg slutten:) Ha en fin søndag!:)

  Melusine, heldig som koser deg med Hunger Games, de bøkene er jo så utrolig bra:) Dette er litt annerledes bøker, men liker de godt også på sin egen måte:)Noe godt har du i vente da:) Gled deg!:) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett