lørdag 13. juli 2013

Bokanmeldelse - Glasshuset

Bokanmeldelse
Glasshuset av Rachel Caine

Foto: Schibsted Forlag
Original tittel: Glass Houses
Oversetter: Frøydis Arnesen
Utgitt: 2013
Sider: 316
Kilde: Leseeksemplar

...

Dette er første boken i serien "Morganville vampyrbyen" av kommende fem som utgis iløpet av dette året, 2013Andre boken i serien kommer ut den 5. August, og da skal jeg dra til nærmeste matvarehandel å kjøpe denne boken, for den er å få tak i der også. Kan nesten ikke vente, for dette var spennende lesning. Endelig fikk jeg litt vampyrer inni livet mitt igjen!

Bokens handling:

Hovedpersonen er 16 år gamle  Claire Danvers, som nylig har flyttet til Morganville,Texas. Hun er der for å studere, men studietilværelsen blir ikke helt som hun hadde tenkt seg når hun møter Monica. Monica er en av de mest populære jentene på skolen, hun har makt og er sterkt fryktet. Claire kommer under Monicas terror radar, og det er virkelig en plass ingen ønsker å være. Det blir krig på studenthjemmet, og det blir fare for at ett liv skal gå tapt, Claires. 

Det blir som sagt utholdelig og Claire bestemmer seg for at hun må flytte, hun flytter til Glasshuset. Der bor hun sammen med Michael, Shane og Eve. Livet i det nye hjemmet blir ikke helt som forventet. Det viser det skjuler seg mange hemmeligheter både i huset og i selve Morganville byen. 

Min mening om boken:

Man kjeder seg ihvertfall ikke når man leser denne boken, for her er det mye som skjer. Liker historien veldig godt, synes den er både fengende og interessant og spennende. Jeg brukte da bare en dag å lese denne boken, så det sier jo litt.

Jeg liker skrivestilen til forfatteren, det er lite rundt grøten skriverier og mer på rett på sak. Lettlest er den også. Forfatteren skildrer byen Morganville veldig godt, du er virkelig i den samme byen med hovedpersonen. Du kan se husene, cafeen Eve jobber i, og selveste innsiden av glasshuset osv. Det er hun god på. 

Jeg liker karakterene i denne boken, de er spennende og godt skrevne. Favorittene er Claire, men også gother jenta Eve liker jeg veldig godt. Claire er en veldig smart hovedperson, hun liker å studere, lære nye ting og er interessert i bøker. Eve er en  utrolig snill og støttende person, som er alltid der for deg. Hun er vennligheten selv, noe som gjør at man bare liker henne. Men jeg liker guttene også, særlig Michael er det noe spesielt med, for ingen har sett han våken på dagen. 

Jeg synes boken passer godt for voksne å lese, men den tar opp mange temaer som passer bedre for den yngre leseren, som feks det første kysset, det å flytte hjemmefra for første gang osv. Men boken inneholder ting som passer både for de yngre og de eldre leserne, det liker jeg den for. Vampyrene her er som sagt som oftest ikke av den snille sorten, det liker jeg. Noen faktisk utrolig plagsomme. 

Jeg gleder meg veldig til de neste bøkene, og jeg tror faktisk bøkene kommer til å bli bedre og bedre. Derfor får ikke boken full pott hos meg. Jeg vil gi den 7 av 10 Poeng. 

Går du å ønsker deg en søt, spennende og god vampyrbok! Ja, da er denne det riktige valget!


Ha en herlig helg!

5 kommentarer:

 1. Liker bedre de tøffe vampyrhistoriene jeg..;) Eller de voksne som Deborah Harkness sine.. Anne Rice, Brad Stoker..True blood.
  Men skal se på denne når jeg komme rover den på Rema eller Narvesen..:) Vampyrer er jo koz.:)

  SvarSlett
 2. Ah vampyrer! Jeg er enig med Anita i at de "ekte" vampyrene er best, særlig Rice og Stoker - men bevares, vampyrer kan gjerne være i søte historier også, tenk bare på Twilight :)

  SvarSlett
 3. Ja, Twilights er søte de også.::) PÅ film..

  SvarSlett
 4. Denne begynte jeg på i går :)

  SvarSlett
 5. Flott omtale,Isabella:) Har notert meg denne for denne virker veldig bra!

  SvarSlett