tirsdag 12. februar 2013

Boken på vent # 19

Boken på vent # 19
Blod vil ha blod av Bødker & Bruun


Det er Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun vil vite hvilken bok du går å venter på å lese, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken over!

...

Boken på vent idag har jeg hatt lenge lyst å lese, men så har jeg litt glemt den bort sånn imellom alle de andre bøkene jeg skulle også ha lest. Så denne har ligget en stund i bokhyllen min og bare ventet på meg. Har da kommet på den igjen fordi forfatterne har nå nylig kommet med en ny krim bok "Før døden lukker min øyne" og den høres fryktelig spennende ut. Men før jeg leser den må jeg jo ta meg i kaste med den første boken av de. Her kommer mer om boken:

Foto/Tekst under: Vigmostad og Bjørke Forlag

Forlaget sier om boken:

Benrester fra et menneske blir funnet ved en fjord i Danmark. Linnea Kirkegaard arbeider som rettsantropolog i politiet og blir koblet på saken. Hun skal forsøke å rekonstruere den døde slik at liket kan identifiseres. Etterforskningen peker i mange retninger, Danmarks engasjement i krigene i Afghanistan og Irak peker seg ut som et spor. Så skjer et nytt drap.

Linnea Kirkegaard er ikke bare en ny og original hovedperson i skandinavisk krim. Som politietterforsker gir hun også leseren et fascinerende møte med både menneskelig svakhet og moderne etterforskningsmetoder.
Blod vil ha blod er en spenningsroman som både serverer et spennende persongalleri og en handling som skaper ettertanke.

Oversatt av Morten Harry Olsen

Om forfatterne:

Bødker & Bruun er det nye radarparet i dansk krim. Deres debut har solgt i store opplag i Danmark og er solgt til flere land.Karen Vad Bruun og Benni Bødker debuterer med spenningsromanen Blod vil ha blod. Bruun arbeider til daglig som litterær agent i København. Bødker er i Danmark kjent som en populær forfatter av barne- og ungdomsbøker. 

...

Blir spennende dette! Spennende å prøve litt dansk krim, men også noen nye forfattere innen sjangeren. Ønsker alle en fin tirsdag!

10 kommentarer:

 1. Åh,denne husker jeg at jeg ville lese i fjor og så har den gått litt i glemmeboken her også. Denne burde jeg absolutt få tak i for den høres spennende ut.Ser frem til å høre hva du synes om den. Ha en super tirsdag,Isabella:-)

  SvarSlett
 2. Ja, denne virker også spenennde.. Det er så mange nye krimforfattere for tiden, at det blir vanskleig å velge.. Ha en fin tirsdag.:)

  SvarSlett
 3. Oi, så spennende!! Og bokomslaget fikk jeg litt grøss på ryggen av, gleder meg til bokomtalen når boken er ferdiglest :)

  SvarSlett
 4. første setning så var eg solgt ! fikk meg til å tenke på serien "bones" ... takk for tipset :)

  SvarSlett
 5. Dansk krim er bra, ikke minst krim jeg har sett på fjernsyn. Takk for tipset.

  SvarSlett
 6. Supert tips, midt i blinken for meg. Takk takk :-)

  SvarSlett
 7. Høres spennende ut. Bra tips :)

  SvarSlett
 8. Beathesbokhylle, skjønner ikke hvorfor jeg ikke har lest denne. Høres fryktelig spennende ut da:)Ha en fin kveld!:)

  Helt enig Anita Ness. Har mange krimbøker liggende her hjemme nå og jeg vet ikke hvilken av dem jeg skal starte på, luksusproblem:) Ha en fin kveld!

  Anette, helt enig om bokomslaget, det er veldig uhyggelig:) Skal prøve å huske å skrive om den:) Ha en fin kveld!:)

  Mary-Anne, hehe det har jeg hørt før om denne boken:) Tenker litt det samme:) Kos deg!

  Tone H, lenge siden jeg har sett krim serier på Tv nå, fikk litt lyst å titte på noe, kanskje jeg skal sjekke ut om jeg finner noen danske. Tror ikke jeg har sett så mye dansk krim:) Ha en fin kveld!

  beroene, værsegod! Håper den faller i smak!:) Ha en fin kveld!:)

  Lenes blogg, godt å høre:) Gleder meg til å ta fatt på den:) Kos deg!

  SvarSlett
 9. Hørt mye bra om bøkene deres:)
  SV;Studielivet er ikke en dans på roser til tider,og det går opp og ned. I fjor på høst semesteret hadde både oppturer og nedturer. Håper på at du får bare oppturer etterhvert!:) Det går nok bra skal du se!:)

  SvarSlett
 10. Det hørtes virkelig spennende ut. Jeg noterer meg dansk krim på leselisten!

  SvarSlett