tirsdag 23. oktober 2012

Boken å vent # 11

Boken på vent # 11
Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill


Idag har jeg kastet meg over utfordringen "Boken på vent" som holdes av 
Beathe som har bloggen "Beathesbokhylle". Har du lyst å se hva andre har på vent i bokhyllene sine eller vil være med på å delta, er det bare å trykke på linken over.

Som dere kanskje har oppdaget har jeg ikke vært på bloggen min på en stund. Grunnen til det er at jeg har vært syk. Har plaget med ryggen, men endelig greier jeg å sitte normalt igjen og med Pc`en i fanget. Er da snart helt bra igjen, og det skal bli godt. Det eneste bra med sykemeldingen er at jeg har fått lest litt. Har lest ut tre bøker i uken som har vært. Hva skulle man gjort uten bøker, stirre i taket? Er heldigvis ikke et alternativ for meg. Håper da å få skrive om bøkene om ikke så alt for lenge. Tenkte å gjøre comeback med å delta på "Boken på vent" og vise dere en bok jeg gleder meg til å lese. Boken jeg snakker om er "Noen kjenner mitt navn" av Lawrence Hill, den er kjøpt på bruktbutikk (hvis jeg husker rett) for en billig penge og her kommer mer om den:Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman som spenner over tre kontinenter og århundrer. Men denne prisbelønte boken er fremfor alt en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest - Afrika og tvunget ombord i et slaveskip med kurs for South Carolina. 
    Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York, der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang ombord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes (Fra vaskeseddelen). 


Ha en god kveld!


14 kommentarer:

 1. Godt å høre og se at du er oppe og går igjen. Du får ta det litt med ro fremover. Boktipset ditt er notert!

  SvarSlett
 2. Godt å se at du er tilbake og på beina igjen,Isabella.Ikke noe kjekt når kroppen ikke fungerer som den skal,det vet jeg mye om.Du har vært savnet her inne!Denne boken ja,den trodde jeg at jeg hadde på ønskelisten min men den gang ei,tusen takk for påminnelsen. Boken er herved notert. Ha en fin kveld:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Denne boken er helt fantastisk, du har virkelig noe å glede deg til :)

  SvarSlett
 4. Denne boka har jeg også lest mange god-ord om! Jeg har den på leselisten min, og den rykker stadig fremover i køen!

  SvarSlett
 5. Det var godt at du føler deg litt bedre! Det eneste gode med sykemeldinger må være at en får lest litt mer :-)
  Denne boken vet jeg at jeg har hørt om før, men jeg husker ikke i hvilken sammenheng Den fristet nok til å bli puttet på leselisten. Takk for tips!

  SvarSlett
 6. Bra du er tilbake og bedre Gråblekka.:) Boken har jeg hørt en del om..så den er nok en som mange synes er bra!

  SvarSlett
 7. Det er meg igjen, ville bare gjør deg oppmerksom på at du har fått en liten utmerkelse av meg i dag:http://beathesbokhylle.blogspot.no/2012/10/jeg-har-fatt-en-utmerkelse.html

  Ha en fin onsdag!

  klem

  SvarSlett
 8. bokbloggeir, takk for omsorgen:) Skal helt klart slite ut sofaen når dagen er over fra praksis:) Ha en flott kveld!

  Beathesbokhylle, koselig å høre jeg har vært savnet. Har savnet dere også!Takker så mye for utmerkelsen ble jo helt overrasket, skal bli morsomt å dele noen videre. Har veldig lyst å gi en utmerkelse til deg også, men poenget er vel å sende til noen som ikke har fått noe før også? Eller? Ihvertfall så er du helt klart en av mine bloggefavoritter uansett:)Klæm!

  Anette, herlig å høre Anette:) Gleder meg til å lese den:) Liker temaet, slavetiden. Ikke så ofte jeg leser om det. Ha en fin kveld!:)

  Bokofilia, så bra å høre det er flere der ute som har planer om å lese den:) Høres ut som en spennende bok å lese, er veldig nysgjerrig på den:) Ha en fin kveld og kos deg med boken når den havner fremst i køen:)

  astridterese :) Har lest litt mer en vanlig ja denne uken som var. Bøker kan være reddende engler på noen dager:)<3 Ha en fin kveld!

  Anita Ness, takk for hyggelige ord:) Har faktisk hørt lite om den, men nå har jeg jo hørt litt:) Skjønner den er bra, da er det jo bare å glede seg:) Ha en flott kveld!

  SvarSlett
 9. Gled deg! Gled deg! Er faktisk litt misunnelig på deg som har denne ulest ;o)

  SvarSlett
 10. Denne boken ser jeg også frem til å lese.
  God bedring videre, bra du har fått lest litt selv med ryggplager - det kan være skikkelig vondt og vanskelig både å sitte og ligge!

  SvarSlett
 11. Ser at du allerede har fått en bloggaward fra Beathe men du har fått en av meg også: http://stjernekast.blogspot.no/2012/10/slikt-som-varmer-hjertet.html

  God bedring, håper ryggen din føles bedre snarest!

  Jeg glemte helt å delta på 'Boken på vent' i går, gleder meg til å delta neste tirsdag :-)

  SvarSlett
 12. Hei! På bloggen min ser du at du har fått en award av meg:)

  SvarSlett
 13. Denne boka har eg ikkje høyrt om før dessvere, men takk for eit godt tips :) I tillegg har du fått ein award av meg http://bokverdami.blogspot.no/2012/10/once-upon-time-har-fatt-award.html Elsker bloggen din!! : ) ) Mai Lene

  SvarSlett
 14. SV;Hadde vanskelig med å begynne på omtalen til evig søndag. Visste ikke helt om hvilke begreper eller ord jeg kunne bruke så ikke det ble hørende galt ut. Du får prøve å skrive om den igjen:)

  SvarSlett